Het weer - Actueel weer in regio. Het actueel weer is voor iedereen beschikbaar. Leden krijgen (in de nabije toekomst) toegang tot exta informatie, zoals bijvoorbeeld historische gegevens. Leden kunnen ook deelnemen aan het weerforum of zelf hun actuele weer toevoegen.
Hieronder kun je inloggen of een account aanmaken.
Inloggen
Nog geen account? Maak er één aan!
 


Uitgebreid zoeken in forum


Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen of Registreren.    Wachtwoord verloren?
Flatlines voor temperatuur, een nieuwe versie? (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Flatlines voor temperatuur, een nieuwe versie?
#68149
Flatlines voor temperatuur, een nieuwe versie? 6 Maanden, 1 Week geleden  
Zo in de donkere maanden als de (oplaadbare) batterij het 's nachts niet meer aan kan zijn er dagelijks tijdelijke filteringen voor flat-liners, een gelijke waarde voor bijvoorbeeld de temperatuur over meerdere uren.
Die e-mails met de filtering worden verzonden om de stations eigenaar te waarschuwen voor de storing
EN omdat de verkeerde temp-waardes tot onterechte filteringen bij andere stations leiden.

Immers een of meer niet gefilterde flat-liners in de groep waarmee uw station wordt vergeleken kunnen ervoor zorgen dat uw station ten onrechte een te grote afwijking toont.

Tot vandaag kende ik twee soorten flat-liners:
1. Een zelfde waarde voor de hele dag, zie voorbeeld plaatje onderaan.
2. Een zelfde waarde gedurende enkele uren vanaf einde nacht totdat de zon weer genoeg schijnt.
Deze storingen hebben altijd een oorzaak als lekke condensator, zonnepaneel laadt overdag niet genoeg, batterijen te zwak bij koude, e.d. Een voorbeeld grafiek in het midden.

Maar vandaag zag ik een nieuwe flatline, de bovenste van de drie op het plaatje:
3. Wel meetwaardes s'nachts (17:00-08:30), dus geen batterij probleem, maar een flatliner overdag.
Er worden wel iedere 5 minuten waardes doorgegeven.
Maar de temperatuur-waarde blijft gelijk, barometer en wind-grafieken zien er normaal uit.

De oorzaak van een dergelijke grafiek is voor mij een raadsel, wie weet een verklaring?

=== Nog een verzoek van de moderators:

Kijk ook eens op uw eigen "actueel" pagina, wellicht ziet u dan ook een vreemde temperatuur of lege windsnelheids-grafiek.

En heeft u uw e-mail adres wat u bij HWA heeft vastgelegd al gecontroleerd?
Want teveel mails over de filteringen komen niet bij u aan wegens: oud e-mail adres, mailbox vol, spam folder e.d.

Wim
wvdkuil (Moderator)
Data & Forum Moderator
Berichten: 2377
graphgraph
Gebruiker nu online Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Sluispark Leuven Locatie: Leuven België Geboortedatum: 1949-03-25
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 09/01/2018 13:55 Door wvdkuil.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#68150
Re:Flatlines voor temperatuur, een nieuwe versie? 6 Maanden, 1 Week geleden  
Is een verbinding te zien naar een bepaald type weerstation of weersensor?
Toulon7559 (Gebruiker)
TFA_Nexus+WS7000+WsWin+Domoticz
Expert forum deelnemer
Berichten: 329
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Locatie: Hengelo (Ov)
Gelogd Gelogd  
 
Je kunt nooit genoeg meten om te weten:
dat betekent niet dat alles begrijpelijker wordt .....
Hengelo-Slangenbeek
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  



#68151
Re:Flatlines voor temperatuur, een nieuwe versie? 6 Maanden, 1 Week geleden  
Ik kan het gewoon aan de stations-eigenaar vragen, maar de vreemde grafiek en puzzel zelf vond ik te leuk om niet te posten.

Het is alleen de temp sensor die een flat line geeft, de andere buiten sensoren werken wel correct.

Dus ik neem aan dat het afzonderlijke sensoren zijn, geen Davis of ander "alles in 1" station.

Maar alleen overdag geen ontvangst, dus geen solar paneel probleem.

Ikzelf denk aan: 's ochtends naar het werk gaan en het rolluik van de "hobby kamer" gaat naar beneden en de temp sensor staat dan net iets te ver weg. En na het werk gaat het huis weer open en is er wel weer communicatie.

Ik wacht gewoon nog een paar dagen tot na het week-einde en dan zal ik het de stations-eigenaar maar zelf vragen.

Wim

P.S. Ook vandaag dezelfde grafiek:
wvdkuil (Moderator)
Data & Forum Moderator
Berichten: 2377
graphgraph
Gebruiker nu online Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Sluispark Leuven Locatie: Leuven België Geboortedatum: 1949-03-25
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 09/01/2018 17:43 Door wvdkuil.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#68153
Re:Flatlines voor temperatuur, een nieuwe versie? 6 Maanden, 1 Week geleden  
wvdkuil schrijft:

Ikzelf denk aan: 's ochtends naar het werk gaan en het rolluik van de "hobby kamer" gaat naar beneden en de temp sensor staat dan net iets te ver weg. En na het werk gaat het huis weer open en is er wel weer communicatie.

Ik wacht gewoon nog een paar dagen tot na het week-einde en dan zal ik het de stations-eigenaar maar zelf vragen.

Wim

P.S. Ook vandaag dezelfde grafiek:


Dat kan goed kloppen, onder andere een aantal Oregon Scientific stations zijn daar gevoelig voor.
Wietse (Gebruiker)
Oregon WMR 200, Boltek Stormtracker, WD, WDL
Platinum forum deelnemer
Berichten: 882
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man regenthet.in Locatie: Almelo Geboortedatum: 1995-03-08
Gelogd Gelogd  
 
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#68155
Re:Flatlines voor temperatuur, een nieuwe versie? 6 Maanden, 1 Week geleden  
Of ik ooit een flatline heb gehad durf ik niet te zeggen, maar je theorie met een rolluik kan aardig kloppen.

Ik heb mijn Davis ook op de hobby kamer staan, en had in de avond (rolluik omlaag) ook opeens geen temperatuur meting meer. Rolluik omhoog, en daar was het signaal weer.

De batterij was net te zwak voor de rolluik, met een nieuwe was het weer opgelost.
Heeft me even wakker geschut (ik was de laatste tijd wat minder met de hobby bezig),
En ook al werkt het nu prima, ga ik binnenkort even de boel schoonmaken, reviseren (nieuwe motor in de 24 uurs fan, nieuwe C cell batterijen, nieuwe solar panel en nieuwe sht30 temp sensor al liggen ipv de SHT15 die er nu inzit).

Is het handig om aan het data beheer door te geven als ik grote schoonmaak ga doen?
Ik wil namelijk geen verkeerde grafieken veroorzaken
tinuz97 (Gebruiker)
Davis Vantage Pro 2 Plus + Fan Aspirated Kit.
Platinum forum deelnemer
Berichten: 1006
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man WeerStation Berghem tinuz97@msn.com Locatie: Berghem (nb) Geboortedatum: 1979-01-02
Gelogd Gelogd  
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
Ga naar bovenkant
Advertisement

Bezoekers

We hebben 112 gasten en 6 leden online