Discussie forum met vragen over Davis weerstations, specificaties, ervaringen etc..
Door Marco
#3342
Hallo,

Het lijkt me heel leuk om me te gaan verdiepen in het weer. Ik wil dan binnenkort een weerstation aanschaffen. Gezien de reacties op internet blijkt toch wel dat de Davis Vintage Pro 2 het beste station op dit moment is.

Maar ja de prijzen liegen er niet om. In Nederland varieeren de prijzen tussen de 569 en 599 euro. In duitsland kom ik op 539 euro. In de USA liggen de prijzen echter tussen de 330 en 400 euro. Dit komt natuurlijk door de lage dollar;) .

Nu vraag ik mij af of er ook mensen zijn die dit al eerder hebben gedaan en hiermee ervaring hebben. Is de EU versie inderdaad anders als de USA versie? Heeft iemand hier ervaring mee....

Gr...Marco
Door Meteo Simpelveld
#3343
Goedemiddag,

Ik heb er niet voor gekozen om te importeren, de reden hiervan is dat ik een goede service wil. Nu die heb ik gevonden bij EKOPOWER.
Ik heb voor service wel een paar centen over.

Groet Bert
Door Meteonoord
#3344
Hi Bert,

Wees blij met de gevonden service. Ik heb met deze club een hele andere ervaring.

Bert.
Door keesweer
#3345
Kijk ook eens naar de banner onderin het scherm. Redelijk geprijst en een uitstekende service, dit uit ervaring. De weerspecialist.
Door Weerstation Rijnmond
#3347
idd de weerspecialist is ook een van de goedkopere inclusief goede service.
Door Marco
#3348
Bedankt voor de tip!! Ik heb even gekeken en inderdaad het heeft een paar voordelen om het bij een goede dealer in Nederland aan te schaffen:

Naast service, uitleg en ondersteuning heb je dan 24 maanden garantie en dat is natuurlijk niet het geval als je het importeert. Lastige keuze hoor. Ik snap eigenlijk niet waarom de prijzen zo ver uit elkaar liggen....

Ik zal er nog maar eens over nadenken. Weet iemand trouwens nog wat het verschil is tussen de EU en de USA versie. Volgens mij kun je op beide de farenheit, celcius e.d. instellen....

Bedankt voor de reacties tot nu toe..

Gr. Marcp
Door Luc
#3349
Hoi Marco,

Let er ook op dat de douane nog import heffing kan vragen als het weerstation in Nederland aankomt. Ik heb geen idee hoe hoog die is, maar dat kan het prijsverschil nog kleiner maken.

Persoonlijk zou ik deze in Nederland kopen. Mijn tip zou ook zijn om eens contact op te nemen met www.weerspecialist.nl.

Luc
Door Meteonoord
#3350
Hi Marco,

Ik kan Luc ondersteunen. Na eerst klant te zijn geweest bij Ekopower ben ik begin vorig jaar overgestapt naar Dick van de weerspecialist. Wel is waar niet helemaal de goedkoopste maar op zijn service is niets aan te merken. Goede voorlichting, goede begeleiding en zeer goede service.

Succes met je beslissing.

Bert.
Door Weerstation Rijnmond
#3351
het is ook wat Luc idd zegt, en de kosten voor verscheping, langer wachten voordat je het binnen hebt, en of het het aankomt.....
succes met je keuze
Door Oebele
#3352
Het verschil van de USA versie en de EU versie is dat de frequentie van het draadloze gedeelte anders is. En de netspanning in de USA is 110 volt 60 hertz met de bijgeleverde adapter kun je hier dus helemaal niets.
Met een niet draadloze uitvoering zou je alleen een andere adapter nodig hebben, maar ik raad het ook af om voor die paar centen zelf in te voeren bedenk wel als je het apparaat stuk thuis krijgt gestuurd dat de kosten in dat geval veel hoger zullen uitvallen.