Discussie forum met vragen over Davis weerstations, specificaties, ervaringen etc..
Door RZw
#3371
Hallo,

Ik heb inmiddels 2 wireless tempstations aangeschaft voor bij mijn VP2. Deze werken (naast dat ze helaas maar op de halve graad nauwkeurig meten) prima! Echter, ik moet regelmatig de batterij vervangen. Weer 9 euro...:( Is zo'n tempstation niet uit te rusten met een solar deksel (zoals bv de anonemeter kit)? De aansluiting zit wel op de printplaat, maar werkt het ook? Iemand ooit geprobeerd?
Door Weerstation Rijnmond
#3372
Een zonnepaneeltje er op zetten werkt helaas niet, dit heeft Dick (weerspecialist) al het goed is, al een keer geprobeerd.
en wat is regelmatig vervangen?
Door RZw
#3373
Ik denk toch wel elke 3 maanden. Naast het geld voor de batterijen zijn de locaties ook niet makkelijk bereikbaar. Zijn er andere mogelijkheden voor een stroomvoorziening van 3 volt?

PS. Ik zit nog te denken aan een soort van accu (2xD cell) er apart bij te zetten. Misschien werkt dit wel langer.
Door Weerstation Rijnmond
#3379
ok, ik heb hem nu 5 maanden en nog niet hoeven te vervangen.
Ik heb de temp/humidty station.
Door wthus
#3380
Dat vond ik ook jammer, geen zonnecel erop! Heb inmiddels ook al een keer een batterij moeten vervangen. Was nog een hele klus om deze te verkrijgen (geen gangbaar formaat blijkbaar).
Door Weerstation Rijnmond
#3381
de batterijen die er in gaan zijn meestal te verkrijgen bij fotozaken,
het is namelijk een batterij-formaat voor een fototoestel of flitser.
maar prijzig zijn ze idd...
Door RZw
#3384
Nou, ik heb de mythe ontkracht. Het werkt wel! :) Ik heb het solarpaneeltje van een repeater aangesloten op de solar aansluiting op de printplaat van het tempstation. De batterij had ik al een dag eerder uit het tempstation gehaald aangezien hij op de een of andere manier ook zonder batterij een tijd doorgaat met uitzenden van signalen.

Nu met solarpaneel eraan en zonder batterij gaat in de testmodus gewoon het ledje knipperen en heb ik ook een meetwaarde op mijn console.

Dus nu op zoek naar een los solarpaneel... :S Zijn deze los verkrijgbaar??
Door schilper
#3385
Allereerst de prijs van € 9.00 voor één batterij. Even zoeken op het net en je hebt er voor € 9,50 twee.( de echte van Duracell 1600mAh )
Mocht Davis geen losse zonnepaneeltjes verkopen bij Conrad.nl
3 volt 80mA voor de prijs van € 8,50
Door Meteo Simpelveld
#3401
Ik heb een test gedaan omdat de solarcel welke orgineel bij de Vantage zat vervangen moest worden voor een dubbele, het werkt wel maar je blijft batterijen vervangen, het is beslist niet zo dat de baterijen van de extra draadloze voelers dan echt langer meegaan.
Ik heb op een gegeven moment de baterij verwijderd omdat ik dacht dat het niet werkte, maar hij werkte wel als er ruim voldoende zonlicht opviel.
Het is geen aanrader.

Bert
Door Meteo Simpelveld
#3402
wthus schrijft:
Dat vond ik ook jammer, geen zonnecel erop! Heb inmiddels ook al een keer een batterij moeten vervangen. Was nog een hele klus om deze te verkrijgen (geen gangbaar formaat blijkbaar).


Wanneer je een Lidl in de buurt hebt deze heeft de batterijen en gaan vrijwel evenlang mee als de Duracel, maar zijn een stuk goedkoper.

Bert