Het weer - Actueel weer in regio. Het actueel weer is voor iedereen beschikbaar. Leden krijgen (in de nabije toekomst) toegang tot exta informatie, zoals bijvoorbeeld historische gegevens. Leden kunnen ook deelnemen aan het weerforum of zelf hun actuele weer toevoegen.
Hieronder kun je inloggen of een account aanmaken.
Inloggen
Nog geen account? Maak er één aan!
 


Uitgebreid zoeken in forum


Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen of Registreren.    Wachtwoord verloren?
Wowza en Foscam (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Wowza en Foscam
#66970
Wowza en Foscam 6 Maanden, 2 Weken geleden  
Hallo allemaal
Ik gebruik hier een foscam c1 hd ip camera
Nu wil ik deze streamen via Wowza maar om een 1 of ander rede wil dit niet werken
Ik gebruik deze line in wowza ( content )
camera4.stream = rtsp://gast: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken :53150/videoMain
om een 1 of andere rede wil de stream niet openen
Iemand een idee wat er fout gaat
Mvg Gert
WeerStationWoerden (Gebruiker)
Davis Pro2 ,Temp/Hum , Boltek ,Blitzortung
Platinum forum deelnemer
Berichten: 740
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Locatie: Woerden Geboortedatum: 1971-06-05
Gelogd Gelogd  
 
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#66971
Re:Wowza en Foscam 6 Maanden, 2 Weken geleden  
Heb je VLC geïnstalleerd (www.videolan.org/) en zo ja, werkt de URL
rtsp://gast: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken :53150/videoMain dan wel?
Anders toch even VLC installeren en testen.

Het poortnummer 53150 vind ik wat vreemd. Dit lijkt me meer een externe router-poort, binnen je eigen lokale net kan er gewoon van het normaal RTSP poort-nummer 554 worden uitgegaan of is dat bij de Foscam anders.

Draait Wowza in dezelfde IP-range 192.168.1.y ?

Succes, Wim
wvdkuil (Moderator)
Data & Forum Moderator
Berichten: 2122
graphgraph
Gebruiker nu online Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Weerstation Wilsele Locatie: Wilsele Belgie Geboortedatum: 1949-03-25
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 04/04/2017 21:51 Door wvdkuil.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  



#66972
Re:Wowza en Foscam 6 Maanden, 2 Weken geleden  
hoi Wim
ik heb de poort van de camera verandert naar 554 maar ook dit werkt niet
via VLC werkt het wel !!! raar
ip van de camera staat in de router met poort 554 open

ik gebruik ook een axis camera en dat werkt wel via Wowza

ik heb zo het idee dat de regel van de stream fout is
rtsp://gast: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken :554/videoMain
maar volgens google is dat met gebruiker/wachtwoord ip poort /videoMain
kom er niet uit
WeerStationWoerden (Gebruiker)
Davis Pro2 ,Temp/Hum , Boltek ,Blitzortung
Platinum forum deelnemer
Berichten: 740
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Locatie: Woerden Geboortedatum: 1971-06-05
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 04/04/2017 21:23 Door WeerStationWoerden.
 
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#66973
Re:Wowza en Foscam 6 Maanden, 2 Weken geleden  
Als eerste vraag, waar draait de wowza server?

Als je in je eigen huis een wowza server draait, dan moet je bij de settings in wowza je interne ip-adres 192.168.1.xxx gebruiken en moeten de ip-adressen voor iedere camera verschillend zijn.

Als je van een externe server gebruikt, www.wowza.com/ bijvoorbeeld, dan moet je je externe internet adres van je router gebruiken. Dat heet ook wel WAN adres.
En dan moet de poort 554 openstaan en voor iedere camera verschillend zijn.

Vraag 2, Wat gebruik je bij je AXIS camera als ip-adres : poort?

Wim
wvdkuil (Moderator)
Data & Forum Moderator
Berichten: 2122
graphgraph
Gebruiker nu online Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Weerstation Wilsele Locatie: Wilsele Belgie Geboortedatum: 1949-03-25
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 04/04/2017 21:58 Door wvdkuil.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#66974
Re:Wowza en Foscam 6 Maanden, 2 Weken geleden  
wvdkuil schrijft:
Als eerste vraag, waar draait de wowza server?

op de weerpc thuis

Als je in je eigen huis een wowza server draait, dan moet je bij de settings in wowza je interne ip-adres 192.168.1.xxx gebruiken en moeten de ip-adressen voor iedere camera verschillend zijn.

klopt Wowza draait op een ip van de weerpc met de poort 1935 open ( anders had mij axis ip camera ook niet gewerkt )


Als je van een externe server gebruikt, www.wowza.com/ bijvoorbeeld, dan moet je je externe internet adres van je router gebruiken. Dat heet ook wel WAN adres.
En dan moet de poort 554 openstaan en voor iedere camera verschillend zijn.

Vraag 2, Wat gebruik je bij je AXIS camera als ip-adres : poort?

Axis 192.168.1.82:82 deze werkt gewoon onder Wowza

Wim
WeerStationWoerden (Gebruiker)
Davis Pro2 ,Temp/Hum , Boltek ,Blitzortung
Platinum forum deelnemer
Berichten: 740
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Locatie: Woerden Geboortedatum: 1971-06-05
Gelogd Gelogd  
 
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#66976
Re:Wowza en Foscam 6 Maanden, 2 Weken geleden  
Wel dan toch misschien een "fout" in de RTSP stream?
WeerStationWoerden schrijft:
ik heb zo het idee dat de regel van de stream fout is
rtsp://gast: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken :554/videoMain

1. de spatie tussen de : en het password?
Normaal zou het gast:gast moeten zijn.
Of staat de spatie daar alleen voor de post om geen smileys te krijgen?

2. probeer eens RTSP:// in plaats van rtsp://

3. werkt jouw versie van wowza wel met RTSP?
Als de Axis met http werkt is er misschien een upgrade van wowza nodig

4. wellicht is de stream te zwaar voor wowza, probeer eens RTSP://gast: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken :554/videoSub

5. Staat de camera wel ingesteld op poort 554 ?


Ik heb de laatste weken een paar camera's getest, maar geen foscam, dus hier www.foscam.com/faqs/view.html?id=81 houdt mijn kennis op.

WeerStationWoerden schrijft:
hoi Wim
ik heb de poort van de camera verandert naar 554 maar ook dit werkt niet
via VLC werkt het wel !!! raar
ip van de camera staat in de router met poort 554 open

Als je via VLC werkt onthoudt VLC het gebruikte password als je de stream opnieuw opvraagt.
Misschien is gewoon het password fout?

Als ik vanaf hier probeer vraagt VLC nog eens om een password als je de camera via de router benadert.
rtsp://gast: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken :554/videoMain

Dus als achter router poort 554 de foscam hangt, werkt gast:gast niet

Wim
wvdkuil (Moderator)
Data & Forum Moderator
Berichten: 2122
graphgraph
Gebruiker nu online Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Weerstation Wilsele Locatie: Wilsele Belgie Geboortedatum: 1949-03-25
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 05/04/2017 09:40 Door wvdkuil.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#66978
Re:Wowza en Foscam 6 Maanden, 2 Weken geleden  
Hoi Gert,

Ik gebruik sinds kort ook een Foscam camera tot volle tevredenheid. (FL9901EP)
De rtsp url moet er zo uitzien:
rtsp://USERNAME:PASSWORD@IPADRESOORTNUMMer/videoMain

Denk er inderdaad om dat er geen spaties in zitten.
Daarnaast gebruik ik bij poort (zie plaatje de http poort (88). Die heb ik open gezet.
(port forwarding)

Zo werkt het bij mij.

Succes.

Mvrgr,
Oebel

[img size=150][/img]
reitsma1960 (Gebruiker)
Davis VP2Plus/Boltek StormTracker/WD/WXSIM
Platinum forum deelnemer
Berichten: 931
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Weerstation Assen Locatie: Assen Geboortedatum: 1960-02-08
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 05/04/2017 16:59 Door reitsma1960.
 
Weer en onweer vanuit de Drentse hoofdstad Assen .
www.weerstation-assen.nl
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#66981
Re:Wowza en Foscam 6 Maanden, 2 Weken geleden  
hoi Wim en Oebel
het gene wat hier opstond was niet met wachtwoord en ip ad had dat verandert
nu alles er maar op het hele overzicht in 1 plaatje
rij 1 poort Foscam
rij 2 poorten in router
rij 3 regel in wowza
rij 4 fouten in wowza



plaatje in het groot http://www.weerstation-woerden.nl/foto/camfout.jpg

verleden jaar heb deze camera 100% gewerkt met wowza !!!
alleen heb de files weg gegooid
wilde de cam nu weer gebruiken maar zo als nu bekent wil het niet werken

heb ook getest met andere poorten maar ook dat werkt niet
tis raar maar waar
mvg Gert
WeerStationWoerden (Gebruiker)
Davis Pro2 ,Temp/Hum , Boltek ,Blitzortung
Platinum forum deelnemer
Berichten: 740
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Locatie: Woerden Geboortedatum: 1971-06-05
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 05/04/2017 18:34 Door WeerStationWoerden.
 
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#66982
Re:Wowza en Foscam 6 Maanden, 2 Weken geleden  
voor Wim rtsp in hoofdletters werkt niet

nu poort 80 gebruikt werkt ook niet
dit zie ik nu als ik het via mijn ip ad bekijkt

RTSP/1.0 400 Bad Request Cache-Control: no-cache Server: Hisilicon Streaming Media Server/1.0.0(Jul 30 2015)
WeerStationWoerden (Gebruiker)
Davis Pro2 ,Temp/Hum , Boltek ,Blitzortung
Platinum forum deelnemer
Berichten: 740
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Locatie: Woerden Geboortedatum: 1971-06-05
Gelogd Gelogd  
 
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#66983
Re:Wowza en Foscam 6 Maanden, 2 Weken geleden  
na lang zoeken heb ik het probleem gevonden
Failed to connect:org.apache.mina.common.Runtime10Exception: java.net

dus het ligt aan Java gebruik de gratis versie online
is dat niet goed ?
WeerStationWoerden (Gebruiker)
Davis Pro2 ,Temp/Hum , Boltek ,Blitzortung
Platinum forum deelnemer
Berichten: 740
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Locatie: Woerden Geboortedatum: 1971-06-05
Gelogd Gelogd  
 
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
Ga naar bovenkant
Advertisement

Bezoekers

We hebben 36 gasten en 9 leden online