Het weer - Actueel weer in regio. Het actueel weer is voor iedereen beschikbaar. Leden krijgen (in de nabije toekomst) toegang tot exta informatie, zoals bijvoorbeeld historische gegevens. Leden kunnen ook deelnemen aan het weerforum of zelf hun actuele weer toevoegen.
Hieronder kun je inloggen of een account aanmaken.
Inloggen
Nog geen account? Maak er één aan!
 


Uitgebreid zoeken in forum


Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen of Registreren.    Wachtwoord verloren?
Upload naar WOW vanuit Domoticz (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Upload naar WOW vanuit Domoticz
#66227
Upload naar WOW vanuit Domoticz 1 Jaar, 5 Maanden geleden  
Voor mijn Meteo gebruik ik naast WsWin ook Domoticz&Raspberry.
O.a.met een lua-script voor upload naar WUnderground.
Dat lua-script blijkt bijna een-op-een toepasbaar voor upload van info naar WOW.
De script-versie voor WOW-upload staat hier op het Domoticz-forum.

Even opletten bij het invullen, want in de diverse (momenteel niet zo eenduidige) invulinstructies is sprake van een System ID, van AWS Pin en van Authentication Key.
De info voor System ID kun je (na aanmelding bij MetOffice) vinden door aanklikken op de inlogpagina van 'My Sites': daar staat onder het kaartje een textstring tussen haken. Die text-string (maar dan zonder haken) is je System ID voor invullen in het script.
Het script heeft ook nog een AWS Pin nodig, terwijl de aanmeldwebpagina daarvoor geen invulveld laat zien.
AWS Pin en Authentication Key blijkt in de praktijk een en hetzelfde: dat is een reeks van 6 cijfers die je zelf mag kiezen en invullen in het vakje 'Authentication Key' op de subpagina 'Edit Site' onder 'My Sites'.
Toulon7559 (Gebruiker)
TFA_Nexus+WS7000+WsWin+Domoticz
Expert forum deelnemer
Berichten: 309
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Locatie: Hengelo (Ov)
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 15/11/2016 11:02 Door Toulon7559.
 
Je kunt nooit genoeg meten om te weten:
dat betekent niet dat alles begrijpelijker wordt .....
Hengelo-Slangenbeek
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#66507
Re:Upload naar WOW vanuit Domoticz 1 Jaar, 3 Maanden geleden  
Dank voor script! Ik heb Oregon sensoren en dat werkt prima met Domoticz. Nu wil ik hetzelfde als jij namelijk de data uploaden naar WOW.

Ik heb een account aangemaakt bij Met Office, site aangemaakt (Rammersveld Meppel) en script met de naam uploadtoWOW.lua naar de domoitcz lua scripts folder op mijn raspberry pi gekopieerd. De gegevens verschijnen echter nog niet op de WOW site. Ik weet niet wat ik fout doe. Hoe kan ik het script testen?
BartGrasmeijer (Gebruiker)
Nieuw forum deelnemer
Berichten: 5
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  



#66509
Re:Upload naar WOW vanuit Domoticz 1 Jaar, 3 Maanden geleden  
Kost even tijd voor e.e.a. verschijnt.

Check zekerheidshalve in het lua-script nog een keer of SystemID [= de tekststring onder het kaartje, maar zonder () ] resp. AWS-Pin/Authentication_key goed zijn ingevuld tussen de aanhalingstekens.
Let ook op dat je het upload-interval niet te kort zet.
Toulon7559 (Gebruiker)
TFA_Nexus+WS7000+WsWin+Domoticz
Expert forum deelnemer
Berichten: 309
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Locatie: Hengelo (Ov)
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 28/12/2016 22:56 Door Toulon7559.
 
Je kunt nooit genoeg meten om te weten:
dat betekent niet dat alles begrijpelijker wordt .....
Hengelo-Slangenbeek
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#66510
Re:Upload naar WOW vanuit Domoticz 1 Jaar, 3 Maanden geleden  
Had script geen _time_ in de naam meegegeven. Nu wel en zie in de log dat domoticz script wel opppakt maar krijg nu foutmelding
2016-12-29 11:30:00.439 Error: EventSystem: /home/pi/domoticz/scripts/lua/WOW_time_misc.lua:20: unexpected symbol near char(160)

char(160) zit rond de url van metoffice

ik sleutel even verder, tips en suggesties zijn welkom
BartGrasmeijer (Gebruiker)
Nieuw forum deelnemer
Berichten: 5
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#66512
Re:Upload naar WOW vanuit Domoticz 1 Jaar, 3 Maanden geleden  
lukt nog niet

domoticz log blijft onderstaande melding geven:

2016-12-29 12:14:00.309 Error: EventSystem: /home/pi/domoticz/scripts/lua/WOW_time_misc.lua:20: unexpected symbol near char(160)

suggesties?
BartGrasmeijer (Gebruiker)
Nieuw forum deelnemer
Berichten: 5
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#66513
Re:Upload naar WOW vanuit Domoticz 1 Jaar, 3 Maanden geleden  
Wat heb je in regel 20 precies als tekst staan?
char(0160) is een zgn. "non-breaking space": als je in Windows onder Speciale Tekens (= charmap.exe) kijkt, dan zie daar een blanco karakter cq dus 'niets'.

Het wil wel eens helpen als je de betreffende regel helemaal opnieuw typt: dan verdwijnen eventuele 'onzichtbare tekens' die de script-verwerking kunnen verwarren.
Toulon7559 (Gebruiker)
TFA_Nexus+WS7000+WsWin+Domoticz
Expert forum deelnemer
Berichten: 309
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Locatie: Hengelo (Ov)
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 29/12/2016 14:55 Door Toulon7559.
 
Je kunt nooit genoeg meten om te weten:
dat betekent niet dat alles begrijpelijker wordt .....
Hengelo-Slangenbeek
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#66515
Re:Upload naar WOW vanuit Domoticz 1 Jaar, 3 Maanden geleden  
Dank, daar leek het inderdaad aan te liggen

Krijg nu volgende groene melding

2016-12-29 15:37:00.259 EventSystem: Fetching url...
2016-12-29 15:37:00.260 EventSystem: Script event triggered: /home/pi/domoticz/scripts/lua/WOW_time_misc.lua

zie nog niets op Met Office maar dat zal zo wel komen
BartGrasmeijer (Gebruiker)
Nieuw forum deelnemer
Berichten: 5
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#66516
Re:Upload naar WOW vanuit Domoticz 1 Jaar, 3 Maanden geleden  
Yes!

't werkt! Leuk man!

Bedankt!
BartGrasmeijer (Gebruiker)
Nieuw forum deelnemer
Berichten: 5
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#66586
Re:Upload naar WOW vanuit Domoticz 1 Jaar, 3 Maanden geleden  
Het verhaal wordt nog mooier!

Datzelfde lua-script blijkt met een heel kleine aanpassing (voor de API-info) ook bruikbaar voor upload van meteo-info naar PWSWeather.com.
De aangepaste versie van het lua-script staat verderop in dezelfde thread in het Domoticz-forum

Was upload naar HetWeerActueel ook maar zo eenvoudig te realiseren ......
Toulon7559 (Gebruiker)
TFA_Nexus+WS7000+WsWin+Domoticz
Expert forum deelnemer
Berichten: 309
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Locatie: Hengelo (Ov)
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 08/01/2017 14:42 Door Toulon7559.
 
Je kunt nooit genoeg meten om te weten:
dat betekent niet dat alles begrijpelijker wordt .....
Hengelo-Slangenbeek
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
Ga naar bovenkant
Advertisement

Bezoekers

We hebben 53 gasten en 3 leden online