Het weer - Actueel weer in regio. Het actueel weer is voor iedereen beschikbaar. Leden krijgen (in de nabije toekomst) toegang tot exta informatie, zoals bijvoorbeeld historische gegevens. Leden kunnen ook deelnemen aan het weerforum of zelf hun actuele weer toevoegen.
Hieronder kun je inloggen of een account aanmaken.
Inloggen
Nog geen account? Maak er één aan!
 


Uitgebreid zoeken in forum


Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen of Registreren.    Wachtwoord verloren?
Nieuw modem en Weatherlink werkt niet meer (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Nieuw modem en Weatherlink werkt niet meer
#67618
Re:Nieuw modem en Weatherlink werkt niet meer 9 Maanden, 3 Weken geleden  
In vervolg op mijn vorige bericht:

Ik heb in de WL ip Logger het IP adres vast in gesteld zie bijlage

Harm
hvd51 (Gebruiker)
Junior forum deelnemer
Berichten: 187
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Weerstation 't Zandt Locatie: 't Zandt Geboortedatum: 1951-06-15
Gelogd Gelogd  
 
Davis VP2 Cumulus
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#67619
Re:Nieuw modem en Weatherlink werkt niet meer 9 Maanden, 3 Weken geleden  
hvd51 schrijft:
In vervolg op mijn vorige bericht:

Ik heb in de WL ip Logger het IP adres vast in gesteld zie bijlage

Harm


Klopt dat is ook mogelijk.
Men kan ook het MAC adres van de IP logger ook in de Connect Box vast zetten met het IP dat men zelf wilt, die optie gebruik ik zelf.
Is maar net wat men zelf gemakkelijk vindt.
Reden voor mij is van als er een nieuwe router komt door omstandigheden zit men weer niet zo te spelen, is het een zelfde router met beginnende IP's dan is het geen probleem, maar krijg je een met een ander IP reeks dan moet men meer veranderen dan dat de IP logger gewoon via DHCP werkt.
Echter alles is weer goed te zetten maar kies ik de gemakkelijkste manier, denk ik

Succes en veel plezier ermee, heb zelf ook de Connect Box en ja tevreden

Marcel
WSParkstad (Gebruiker)
QRZ PD4MM
Platinum forum deelnemer
Berichten: 527
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Weerstation Parkstad Locatie: Kerkrade Geboortedatum: 1966-12-05
Gelogd Gelogd  
 
Ik ben ik, ik ben niet volmaakt, ik ben niet perfect maar zo ben ik, ik weet wie ik ben, ik weet wat ik wil soms ben ik een prater, soms ben ik stil.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  



#67620
Re:Nieuw modem en Weatherlink werkt niet meer 9 Maanden, 3 Weken geleden  
Wat mij wel opvalt is dat je andere reeks IP heb: 192.168.123.***
heb je die 123 zelf veranderd of stond die zo standaard?
Ben normaal gewend dat de Connect Box 192.168.178.*** staat.
Misschien dat dit per regio verschild.

EN ik zie een heel ander DNS server: 89.101.251.228
Dacht dat Ziggo 2 standaard DNS servers had: 84.116.46.22 en 84.116.46.23

Kan natuurlijk komen dat jij in een andere regio zit maar ben toch benieuwd erna

Uiteindelijk heb je beeld op je pc anders kon je ons je plaatje niet laten zien.

Groetjes en succes.

Marcel.
WSParkstad (Gebruiker)
QRZ PD4MM
Platinum forum deelnemer
Berichten: 527
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Weerstation Parkstad Locatie: Kerkrade Geboortedatum: 1966-12-05
Gelogd Gelogd  
 
Ik ben ik, ik ben niet volmaakt, ik ben niet perfect maar zo ben ik, ik weet wie ik ben, ik weet wat ik wil soms ben ik een prater, soms ben ik stil.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#67624
Re:Nieuw modem en Weatherlink werkt niet meer 9 Maanden, 3 Weken geleden  
Iedereen alvast bedankt voor de snelle reacties.
Helaas blijft Weatherlink de melding geven, device not found.
Iemand nog andere oplossingen of mogelijkheden?
Gr. Harry
Kerstdag (Gebruiker)
Even voorstellen
Nieuw forum deelnemer
Berichten: 39
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man harrykoch5 Locatie: Spijkenisse Geboortedatum: 1948-04-19
Gelogd Gelogd  
 
Davis Vantage Pro 2 Plus met Weatherlink software V6.03Geinstalleerd op een Toshiba laptop met Windows 8.1 - 64 bits.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#67625
Re:Nieuw modem en Weatherlink werkt niet meer 9 Maanden, 3 Weken geleden  
Ik zou in weatherlink het ip automatisch zetten. Misschien werkt het dan wel?
En dan in de connectie box het ip adres opzoeken.
mandersp (Gebruiker)
Davis Vantage Pro2, ip datalogger en Meteobridge
Senior forum deelnemer
Berichten: 251
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Weerstation Afferden Locatie: Afferden (Limburg) Geboortedatum: 1965-12-05
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 01/10/2017 15:57 Door mandersp.
 
Met vriendelijke groeten
Piet Manders
https://www.weerstationafferden.nl

 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#67627
Re:Nieuw modem en Weatherlink werkt niet meer 9 Maanden, 3 Weken geleden  
WSParkstad schrijft:
Wat mij wel opvalt is dat je andere reeks IP heb: 192.168.123.***
heb je die 123 zelf veranderd of stond die zo standaard?
Ben normaal gewend dat de Connect Box 192.168.178.*** staat.
Misschien dat dit per regio verschild.

EN ik zie een heel ander DNS server: 89.101.251.228
Dacht dat Ziggo 2 standaard DNS servers had: 84.116.46.22 en 84.116.46.23

Kan natuurlijk komen dat jij in een andere regio zit maar ben toch benieuwd erna

Uiteindelijk heb je beeld op je pc anders kon je ons je plaatje niet laten zien.

Groetjes en succes.

Marcel.


Marcel,

De IP reeks heb ik zelf gewijzigd. Deze (LAN) reeks gebruik ik al sinds ik met computers werk en heb een aantal apparaten met een vast IP adres, dus is het gemakkelijker om dat in de router te wijzigen dan alle apparaten bij langs te moeten.

De DNS server is blijkbaar per regio verschillend want die staat standaard bij mij in de connect box en is ook niet te wijzigen. Natuurlijk kun je op een PC een andere DNS server gebruiken als die van Ziggo niet werken.

En ja ik heb beeld.

Groetjes Harm
hvd51 (Gebruiker)
Junior forum deelnemer
Berichten: 187
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Weerstation 't Zandt Locatie: 't Zandt Geboortedatum: 1951-06-15
Gelogd Gelogd  
 
Davis VP2 Cumulus
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#67628
Re:Nieuw modem en Weatherlink werkt niet meer 9 Maanden, 3 Weken geleden  
Hallo Harm,

Ok, dat van DNS is dan duidelijk, ook weer iets bij geleerd, dacht dat Ziggo dat landelijk had.

Goe dom te lezen dat je wel beeld heb van de Weatherlink IP logger, ik gebruik die zelf ook.

Ik zou zeggen zet die eens op DHCP, schrijf je het MAC adres op van de Weatherlink IP loggen en haal de IP logger eens van de spanning af, helemaal.
Dan weer spanning erop zetten en in de CB (Connec Box) kijken waar je dat MAC adres ziet staan met het bij horende IP.

Blijf het vreemd vinden, poging waard tenzij je dit al gedaan hebt.

Succes, we blijven zoeken.

Marcel.
WSParkstad (Gebruiker)
QRZ PD4MM
Platinum forum deelnemer
Berichten: 527
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Weerstation Parkstad Locatie: Kerkrade Geboortedatum: 1966-12-05
Gelogd Gelogd  
 
Ik ben ik, ik ben niet volmaakt, ik ben niet perfect maar zo ben ik, ik weet wie ik ben, ik weet wat ik wil soms ben ik een prater, soms ben ik stil.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#67629
Re:Nieuw modem en Weatherlink werkt niet meer 9 Maanden, 3 Weken geleden  
Kerstdag schrijft:
Iedereen alvast bedankt voor de snelle reacties.
Helaas blijft Weatherlink de melding geven, device not found.
Iemand nog andere oplossingen of mogelijkheden?
Gr. Harry

Als
1. geen enkele scanner de WLIP kan vinden en
2. als die ook niet in de modem/router tabellen staat:

=> dan hebben de WLIP en je lokale netwerk ieder een ander netwerk adres.

Volgens Ziggo zal je nieuwe lokale netwerk 192.168.178.xxx zijn.
Je PC heeft dan eigen uniek IP-adres met xxx binnen het netwerk 192.168.178
Ieder ander apparaat met DHCP heeft dan ook een uniek laatste getal en al die apparaten kunnen met elkaar praten binnen het netwerk 192.168.178 en naar het internet via de router/modem

Het kan bijna niet anders of je Davis logger heeft een vast IP adres op het vorige netwerk.
En netwerk scanners kunnen alleen zoeken binnen hun eigen subnet (192.168.178 in dit voorbeeld)
Dus op die manier kunnen we de logger niet vinden

Dus weet je nog het oude adres van de logger?
Als die op een vast ip-adres gezet is, heb je misschien een notitie gemaakt.
Of weet je nog wat je invulde in WeatherLink voor de aankomst van je nieuwe modem?

In je vorige postings over een netwerk probleem gebruik je steeds 192.168.0.xxx

Pas als we weten wat het adres (de eerste drie groepjes cijfers) was dan kunnen we verder gaan.

Wim
wvdkuil (Moderator)
Data & Forum Moderator
Berichten: 2382
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Sluispark Leuven Locatie: Leuven België Geboortedatum: 1949-03-25
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 02/10/2017 10:57 Door wvdkuil.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#67630
Re:Nieuw modem en Weatherlink werkt niet meer 9 Maanden, 3 Weken geleden  
Mijn vorig IP adres van deze PC was192.168.178.20.
Van de datalogger weet ik het niet. Zover ik weet hoefde ik dit nooit in te vullen.
Geken naar TCP/IP Connection. Deze geeft aan:
TCP Port 22222
Local Device ID 00:1D:QA00:A1:A1. (Dit is de DID van de logger.
Key 306907.
Volgens Ziggo zou het IP adres van deze PC 192.168.178.45/24 zijn.
Kan ik de datalogger geen reset geven?
Gr. Harry
Kerstdag (Gebruiker)
Even voorstellen
Nieuw forum deelnemer
Berichten: 39
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man harrykoch5 Locatie: Spijkenisse Geboortedatum: 1948-04-19
Gelogd Gelogd  
 
Davis Vantage Pro 2 Plus met Weatherlink software V6.03Geinstalleerd op een Toshiba laptop met Windows 8.1 - 64 bits.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#67631
Re:Nieuw modem en Weatherlink werkt niet meer 9 Maanden, 3 Weken geleden  
Wat ik wel heb gevonden is "bekende netwerken beheren.
Hier staat UPC9274786 en Ziggo BD8B45D.
Zou UPC er niet uit moeten?
Gr Harry
Kerstdag (Gebruiker)
Even voorstellen
Nieuw forum deelnemer
Berichten: 39
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man harrykoch5 Locatie: Spijkenisse Geboortedatum: 1948-04-19
Gelogd Gelogd  
 
Davis Vantage Pro 2 Plus met Weatherlink software V6.03Geinstalleerd op een Toshiba laptop met Windows 8.1 - 64 bits.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
Ga naar bovenkant
Advertisement

Bezoekers

We hebben 51 gasten en 1 lid online