Algemeen forum ontrent de ontwikkelng, design en hosting van weergerelateerde websites (dit laatste om een beetje on topic te blijven)
Door Dana
#14670
Ik begin steeds meer lol te krijgen in het maken van een website maar er zijn een aantal dingen waar ik nog niet goed uitkom mogelijk weet iemand een oplossing.

Omdat ik nog niet echt de handigheid heb om een banner te maken wil ik voorlopig de banners (of stickers) van wunderground gebruiken. Nu linken deze standaard naar hun eigen site met de actuele stationsgegevens. Ik heb bij verschillende stations deze banner gezien met actuele gegevens die direct linken naar het weerstation zelf. Weet iemand hoe ik dit zou kunnen doen?

Ook met een stat teller ben ik nog aan het stoeien. Ben inmiddels de derde aan het testen. Omdat ik met een redirect werk geven ze nooit echt alle bezoekers weer en als ik zelf mijn pagina wil bekijken (wat tijdens de opbouw van de site nogal vaak is) sta ik er zelf wel 20 keer in wat natuurlijk een raar beeld geeft. Heeft iemand een idee voor een goede teller?

Een berg vragen ..... maar ik geef de moed niet op ;)

Groetjes Dana
Door Pim
#14671
Hoi Dana,

Aan je site is wel te zien dat je druk bezig bent, dat wordt wel mooi!

Wat betreft Wunderground kan ik je niet helpen, daar heb ik geen idee van.

Maar naar mijn idee is de stat-teller van Google 1 van de betere.
Hij is gratis, even aanmelden, de beschrijving volgen en klaar is Kees.
Je kunt jezelf ook uitsluiten van telling d.m.v. een filter, ook dat wijst zichzelf.
De url is:
http://www.google.com/analytics
Veel succes.

Pim
Weerstation Roden
Door wslangerak
#14682
Hoi Dana,

Je kunt jezelf aanmelden bij Weather Underground. Je kunt dan je data vanuit de software (WD in jouw geval) aanleveren en banners met jouw data worden dan vanzelf gegenereerd door WU.

http://dutch.wunderground.com/ en dan bovenin "Create an account".

Statcounter is prima, heb ik ook op een paar sites draaien.

Succes verder.
Gr,
Door Dana
#14684
Dankje allemaal voor de reacties. Ik zal de komende week verschillende tellers gaan proberen (dus metingen zullen wel raar zijn).

@ Kees

Ik ben aangemeld bij Wunderground en ik zie de banners met de actuele gegevens van mijn station. Maar....als ik die op mijn site plaats gaat de link naar Wunderground i.p.v. naar mijn weerstation. De gegevens in de banner zijn wel actueel maar de link net niet hoe ik hem graag zou zien.
Gelukkig is het weekend en kan ik verder gaan stoeien om een eigen banner te creëren...bijvoorkeur met actuele weerdata in de banner.
Voor alles is een oplossing denk ik maar.
Door wslangerak
#14686
Hallo Dana,

Als je in de code van een banner van WU kijkt zie je de URL van Weather Underground staan, dit is het eerste gedeelte van de code:

Code: Selecteer alles
<a href="http://www.wunderground.com/weatherstation/WXDailyHistory.asp?ID=IZUIDHOL39"><img src="http://banners.wunderground.com/cgi-bin/banner/ban/wxBanner?bannertype=pws250_metric&weatherstationcount=IZUIDHOL39" width="250" height="150" border="0" alt="Weather Underground PWS IZUIDHOL39" /></a>


Dus als je deze URL
Code: Selecteer alles
http://www.wunderground.com/weatherstation/WXDailyHistory.asp?ID=IZUIDHOL39
(die van jou is iets anders uiteraard) verandert in de URL van jouw site is-ie naar jouw zin denk ik.

Wat een zelfgemaakte banner betreft zou je eens hier kunnen kijken:

http://scripts.anolecomputer.com/wxgraphic/

Dit kun je met Weather-Display voor elkaar krijgen.


Succes verder!

Gr,