Het weer - Actueel weer in regio. Het actueel weer is voor iedereen beschikbaar. Leden krijgen (in de nabije toekomst) toegang tot exta informatie, zoals bijvoorbeeld historische gegevens. Leden kunnen ook deelnemen aan het weerforum of zelf hun actuele weer toevoegen.
Hieronder kun je inloggen of een account aanmaken.
Inloggen
Nog geen account? Maak er één aan!
 


Uitgebreid zoeken in forum


Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen of Registreren.    Wachtwoord verloren?
dubbele thermometer in saratoga (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: dubbele thermometer in saratoga
#69692
dubbele thermometer in saratoga 4 Maanden, 1 Week geleden  
Beste mede collega's,

Graag zou ik een 2de thermometer willen toevoegen aan mijn saratoga website in combinatie met meteobridge.
Zoals hieronder.


Echter als ik in de nieuw aangemaakte kolom met de 2de thermometer verwijs naar thermometer2.php (een kopie is van thermometer.php) waarin alleen de plaats waar de juiste data in het realtime bestand staan de naam van temp actueel, temp min en temp max zijn aangepast, blijft hij 2x de temperatuur weergegeven van de eerste thermometer.

Iemand die hier iets meer kaas van gegeten heeft dan mij.

in de bijlage mijn thermometer.php en thermometer2.php in een txt bestand.
Bijlage:
Bestandsnaam: thermometer.txt
Bestandsgrootte: 3547


Gr,
Arnaut
pdw112 (Gebruiker)
Platinum forum deelnemer
Berichten: 608
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Weerstation Tilburg Reeshof Locatie: Tilburg
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 03/08/2018 19:59 Door pdw112.
 
http://www.weerstationtilburgreeshof.nl
Weerstation: WS-2800 (La Crosse) + Blitzortung RED Software: Heavyweather pro V1.3/WUHU/FWI Calc/Cumulus.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#69698
Re:dubbele thermometer in saratoga 4 Maanden, 1 Week geleden  
Het gaat om de site van mijn 2de weerstation.
www.weerstationtilburgreeshof.nl/ws2/wxindex.php
pdw112 (Gebruiker)
Platinum forum deelnemer
Berichten: 608
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Weerstation Tilburg Reeshof Locatie: Tilburg
Gelogd Gelogd  
 
http://www.weerstationtilburgreeshof.nl
Weerstation: WS-2800 (La Crosse) + Blitzortung RED Software: Heavyweather pro V1.3/WUHU/FWI Calc/Cumulus.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  



#69699
Re:dubbele thermometer in saratoga 4 Maanden, 1 Week geleden  
pdw112 schrijft:
Het gaat om de site van mijn 2de weerstation.
www.weerstationtilburgreeshof.nl/ws2/wxindex.php

Een heel leuk idee, die twee thermometers. U bent de eerste in jaren die dat wil realiseren met Saratoga.

Als de pagina voor de eerste keer geladen wordt, worden direct allerlei waardes groen.
Dat is de automatisch update van www.weerstationtilburgreeshof.nl/ws2/ajaxMBwx.js

Als er een tweede thermometer bijkomt, mag die niet zelfde html naam ( ID=" " ) hebben als de 1e thermometer.

Het probleem van gelijke waardes voor beide thermometers, komt vermoedelijk doordat ze wel dezelfde ajaxnaam hebben..

Daardoor zal de realtime update routine ajaxMBwx.js beide thermometers dezelfde waardes geven. ajaxMBwx.js kent nu maar 1 thermometer en moet dus eigenlijk niets doen met thermometer2.php

Als u de pagina met de 2 thermometers online zet kunnen we precies zien wat er achtereenvolgens gebeurt.


ALS U OOK de 2 thermometers allebei realtime wil updaten, dan moet er flink gesleuteld worden in ajaxMBwx.js. Maar dat is eel leuk karwei voor een verloren regenachtig weekeinde

Willem
herent (Gebruiker)
Davis VP2-Pro+ via MB
Junior forum deelnemer
Berichten: 151
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
www.weerstation-herent.be
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 04/08/2018 11:05 Door herent.
 
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#69700
Re:dubbele thermometer in saratoga 4 Maanden, 1 Week geleden  
Volgens Ken zou het makkelijk moeten zijn.
Dit antwoord kreeg is van hem.

You would need to make a copy of thermometer.php to a new name and modify that script to pick up the current, min, max temperature data from different $WX[] variables that are included in your MBtags.php file. Then the second script can be used (like the thermometer.php script is currently used as an <img src=...> on the page.
pdw112 (Gebruiker)
Platinum forum deelnemer
Berichten: 608
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Weerstation Tilburg Reeshof Locatie: Tilburg
Gelogd Gelogd  
 
http://www.weerstationtilburgreeshof.nl
Weerstation: WS-2800 (La Crosse) + Blitzortung RED Software: Heavyweather pro V1.3/WUHU/FWI Calc/Cumulus.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#69701
Re:dubbele thermometer in saratoga 4 Maanden, 1 Week geleden  
pdw112 schrijft:
Volgens Ken zou het makkelijk moeten zijn.
Dit antwoord kreeg is van hem.

You would need to make a copy of thermometer.php to a new name and modify that script to pick up the current, min, max temperature data from different $WX[] variables that are included in your MBtags.php file. Then the second script can be used (like the thermometer.php script is currently used as an <img src=...> on the page.

Helemaal mee ens. Het werkt allemaal ALS je het maar niet dezelfde " ID = ajaxnaam" geeft.
Dus we moeten in de html van de pagina met de twee thermometers kijken of ze een zelfde naam hebben.
De tweede thermometer hoeft zelfs helemaal geen als ID="xyz" hebben

Als de tweede thermometer geen of een eigen naam heeft wordt de thermometer getoond met de juiste waardes EN wordt niet meer groen met verkeerde waardes.

Dus dat werkt, zie screenshot.

Willem

herent (Gebruiker)
Davis VP2-Pro+ via MB
Junior forum deelnemer
Berichten: 151
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
www.weerstation-herent.be
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 04/08/2018 12:16 Door herent.
 
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#69702
Re:dubbele thermometer in saratoga 4 Maanden, 1 Week geleden  
Heb dit wel maar dan in de Leuven Template, zou mij er in moeten verdiepen hoe ik dit nog eens gedaan heb, draai namelijk al een tijdje zo op deze manier maar zal op een andere manier zijn dan bij Saratoga.

Gebruik wel alleen de meter en niet de overige gegevens.
Het is inderdaad wel zo dat je verschillende file's moet maken en idd de juiste sensor bij de juiste temp meter.

Succes.

weerstation-parkstad.nl/weather2/index.php
WSParkstad (Gebruiker)
QRZ PD4MM
Platinum forum deelnemer
Berichten: 571
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Weerstation Parkstad Locatie: Kerkrade Geboortedatum: 1966-12-05
Gelogd Gelogd  
 
Ik ben ik, ik ben niet volmaakt, ik ben niet perfect maar zo ben ik, ik weet wie ik ben, ik weet wat ik wil soms ben ik een prater, soms ben ik stil.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#69703
Re:dubbele thermometer in saratoga 4 Maanden, 1 Week geleden  
Uit de html van je pagina de code voor de 1e en 2e thermometer in screenshot

Dus bij de start van de pagina hebben beide thermometers identieke huidige-min-max waardes in het commentaar maar ook dezelfde huidige waarde in de aanroep van het script.
thermometer2.php?t=30.2
thermometer.php?t=30.2

Bij het laden van de pagina worden beide scripts uitgevoerd om de afbeelding te laden.

Na de ajax wachttijd (0, 60, 60 secondes), wordt door het ajax script de MBrealtime.txt data opgehaald
en
de eerste thermometer wordt groen en krijgt direct een nieuwe waarde met de script aanroep
thermometer.php?t=30.4

De tweede thermometer heeft geen ajax naam en het ajax script doet niets.

Dus vraag:
zijn die dezelfde begin waardes ook je bedoeling of moeten daar hele andere waardes staan?
Als dat verschilende waardes horen te zijn, MOET je in het script ajax-dashboard.php de code van die tweede thermometer bekijken. Niet alleen in thermometer2 maar ook in het dashboard moeten de waardes vanuit het goede bestand geladen worden.

Willem

Bijgevoegd een screenshot van de code
herent (Gebruiker)
Davis VP2-Pro+ via MB
Junior forum deelnemer
Berichten: 151
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
www.weerstation-herent.be
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 04/08/2018 13:03 Door herent.
 
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#69704
Re:dubbele thermometer in saratoga 4 Maanden, 1 Week geleden  
Ik heb uitgebreid getest en de thermometer-plaatjes geven de correcte waardes.
De linker bijvoorbeeld 31,2 de rechter 31,5
Ze lijken correct te worden opgehaald uit verschillende velden uit je wx-array of realtime waardes.

Maar die kleine verschillen zie je niet op de thermometer. Eigenlijk zou je de tweede thermometer binnen moeten zetten en dan zal je wel verschil zien in het plaatje.

===
Alle andere teksten zijn identiek omdat het stukje html in ajax-dashboard vermoedelijk naar dezelfde $ waardes verwijzen voor zowel de linkse als de rechtse thermometer.

Velden als $temperature komen van th0 terwijl jij rechts de waardes wil van th1.
In MB-defs.php worden die velden gevuld b.v. $temperature = $WX['th0temp-act'];

Je moet dus zowel in de rechtse code als de linkse code verschillende waardes gebruiken.
Links bijvoorbeeld laten zoals het standaard was met de $velden.
Rechts alle $velden vervangen door de juiste th1 waardes.
Nu staat er waarschijnlijk bijvoorbeeld:
Code:

 <?php $tstr = langtransstr("Currently") . ": $temperature, "
     . langtransstr('Max') . ": $maxtemp, ".langtransstr('Min').": $mintemp"; ?>


en daar moeten alle $-waardes vervangen worden
Code:

 <?php $tstr = langtransstr("Currently") . ": $WX['th1temp-act'], "
     . langtransstr('Max') . ": $WX['th1temp-dmax'], ".langtransstr('Min').": $WX['th1temp-dmin']"; ?



Nog steeds geen realtime update en toch wel veel werk. Zeker omdat de twee weerstations weinig in temperatuur zullen verschillen?

Willem
herent (Gebruiker)
Davis VP2-Pro+ via MB
Junior forum deelnemer
Berichten: 151
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
www.weerstation-herent.be
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 04/08/2018 14:38 Door herent.
 
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#69705
Re:dubbele thermometer in saratoga 4 Maanden, 1 Week geleden  
ik heb de code:
Code:

<?php $tstr = langtransstr("Currently") . ": $WX['th1temp-act'], "
     . langtransstr('Max') . ": $WX['th1temp-dmax'], ".langtransstr('Min').": $WX['th1temp-dmin']"; ?


in de ajax-dashboard.php gezet maar dan laad hij de hele pagina niet meer.

in MB-def.php heb ik nog regels extra gemaakt zoals hier onder.
code:
Code:

$temperature = $WX['th0temp-act'];
$temperature1 = $WX['th1temp-act'];
$maxtemp = $WX['th0temp-dmax'];
$mintemp = $WX['th0temp-dmin'];
$maxtemp1 = $WX['th1temp-dmax'];
$mintemp1 = $WX['th1temp-dmin'];



en dan in het dashboard $temperature veranderd in $temperature1 en dit ook gedaan voor de min en max waarde maar ook dan veranderd er niets.

voorlopig heb ik het weer van de site gehaald en de hele handel verplaatst naar de map test/wxindex.php

iedereen alvast bedankt voor de support en we knutselen lekker verder op de achtergrond.
op een dag hebben we het samen wel een keer voor elkaar.
pdw112 (Gebruiker)
Platinum forum deelnemer
Berichten: 608
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Weerstation Tilburg Reeshof Locatie: Tilburg
Gelogd Gelogd  
 
http://www.weerstationtilburgreeshof.nl
Weerstation: WS-2800 (La Crosse) + Blitzortung RED Software: Heavyweather pro V1.3/WUHU/FWI Calc/Cumulus.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#69716
Re:dubbele thermometer in saratoga 4 Maanden geleden  
heb het zelf in tekst staan zie mij website ....links ....
en ook in gauges ( zie.... gauges_1wire )

de uitleg over hoe en wat stond hier op HWA maar dat bericht is plots weg gehaald
jammer

kan het weer gaan opzoeken hoe ik het gedaan heb maar das weer een tijdje terug

Mvg Gert
WeerStationWoerden (Gebruiker)
Davis Pro2 ,Temp/Hum , Boltek ,Blitzortung
Platinum forum deelnemer
Berichten: 751
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Locatie: Woerden Geboortedatum: 1971-06-05
Gelogd Gelogd  
 
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
Ga naar bovenkant
Advertisement

Bezoekers

We hebben 68 gasten en 4 leden online