Het weer - Actueel weer in regio. Het actueel weer is voor iedereen beschikbaar. Leden krijgen (in de nabije toekomst) toegang tot exta informatie, zoals bijvoorbeeld historische gegevens. Leden kunnen ook deelnemen aan het weerforum of zelf hun actuele weer toevoegen.
Hieronder kun je inloggen of een account aanmaken.
Inloggen
Nog geen account? Maak er één aan!
 


Uitgebreid zoeken in forum


Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen of Registreren.    Wachtwoord verloren?
temperatuur meten op 5 cm hoogte (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: temperatuur meten op 5 cm hoogte
#24759
Re:temperatuur meten op 5 cm hoogte 7 Jaren, 5 Maanden geleden  
Waar heb je dat gelezen dan?
tjabine (Gebruiker)
Davis vantage pro2/Envoy/Weatherlink/Cumulus/VVP
Platinum forum deelnemer
Berichten: 1263
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man WeerHeerhugowaard Locatie: heerhugowaard Geboortedatum: 1974-02-01
Gelogd Gelogd  
 
Groeten uit Heerhugowaard.
www.weerheerhugowaard.nl
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#24761
Re:temperatuur meten op 5 cm hoogte 7 Jaren, 5 Maanden geleden  
Hallo Meteo vrienden,

Als er een mogelijk was in de software van weatherlink om zelf te kalibreren met 0 graden (zero) en 50, beter 100 graden (span) zal je een heel eind in de richting komen.
Als ik zie dat de temperatureprobe meet op 1 graad nauwkerig +/- 0,5 graden ben je zowiewzo de weg al kwijt. Ik ben ook bezig geweest met de ISS sensor om deze af te regelen, 0 graden is aan het eind van het jaar geen probleem ,ECHTE thermometer naast
de electronische en dan de offset ingeven, dan ben je redelijk naukerig, als ik zie dat in de zomer de temp naar een hogere waarde gaat wijkt deze best wel af ,waar je dan niets aan kan doen, misschien maar goed ook want ik zie geen mogelijkheid om de temp/hum sensor in een bak kokend water te zetten om 100 graden af te regelen . Kortom de sensor hoort bij het station en zal dan de waarde geven waar hij op gekalibreerd is (aangenomen dus)door de fabrikant. Indien de specs al aangeven 1 graad +/- 0,5 kan je hier zeker niets mee . Leuk voor de verkoop.
VWS kan dit wel , maar dan blijft nog de vraag hoe maak ik 100 graden (50).

Groeten Nol
meteo Eersel
nolversteeg (Gebruiker)
Davis Vantage Pro2
Platinum forum deelnemer
Berichten: 1266
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man nolversteeg meteoeersel nolversteeg@hotmail.com Locatie: Eersel (NB) Geboortedatum: 1947-05-19
Gelogd Gelogd  
 
www.meteoeersel.nl
hoe ouder hoe gekker
maar nooit oud genoeg om te leren
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  



#24763
Re:temperatuur meten op 5 cm hoogte 7 Jaren, 4 Maanden geleden  
tjabine schrijft:
Waar heb je dat gelezen dan?

www.weerstationkopen.nl/6345ov-leaf-soil...php/products_id/1581

Ik zal Dick is vragen hoe het zit.
AenG (Gebruiker)
Davis VP2+
Meteobridge-pro
zendamateurPA3CPS
Platinum forum deelnemer
Berichten: 1361
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man www.hetweerinboskamp.nl Locatie: Boskamp (ov)
Gelogd Gelogd  
 


 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#24764
Re:temperatuur meten op 5 cm hoogte 7 Jaren, 4 Maanden geleden  
Ik heb net een berichtje van Dick.
Ook met de nieuwste firmware heb je hetzelfde probleem

Davis zegt dat dit niet gewijzigd kan worden (producteigenschap) en ook in de toekomst zal dit niet veranderen. Dit geldt voor alle stations waaraan een extra temp sensor kan.
AenG (Gebruiker)
Davis VP2+
Meteobridge-pro
zendamateurPA3CPS
Platinum forum deelnemer
Berichten: 1361
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man www.hetweerinboskamp.nl Locatie: Boskamp (ov)
Gelogd Gelogd  
 


 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#24766
Re:temperatuur meten op 5 cm hoogte 7 Jaren, 4 Maanden geleden  
Dan maar wachten op een nieuw model waar bij het wel werkt, en hopen dat alles dan een beetje uitwisselbaar is?

Gr Ron.
tjabine (Gebruiker)
Davis vantage pro2/Envoy/Weatherlink/Cumulus/VVP
Platinum forum deelnemer
Berichten: 1263
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man WeerHeerhugowaard Locatie: heerhugowaard Geboortedatum: 1974-02-01
Gelogd Gelogd  
 
Groeten uit Heerhugowaard.
www.weerheerhugowaard.nl
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#24767
Re:temperatuur meten op 5 cm hoogte 7 Jaren, 4 Maanden geleden  
AenG schrijft:
Ik heb net een berichtje van Dick.
Ook met de nieuwste firmware heb je hetzelfde probleem

Davis zegt dat dit niet gewijzigd kan worden (producteigenschap) en ook in de toekomst zal dit niet veranderen. Dit geldt voor alle stations waaraan een extra temp sensor kan.


Ik heb ook een nieuw temp./soil station en dus ook dat probleem.

Maar?

1é - Is het de probe die alleen maar kan meten in hele °F en dus ongeveer ½ °C.
2é - Of kan het station alleen op deze manier meten.

Is het 1é dan zou je een andere probe kunnen installeren die wel kan meten in 0.1°.
Is het 2é dan kunnen we niets veranderen.

Ik gebruik dit station alleen om te meten op +5 cm en bodem temp. op -10 , -20 , -40 cm.
Daarom vind ik het probleem van meting op een ½ graad nauwkeurig niet zo erg
jango (Gebruiker)
Vantage Pro2 serial, Weatherlink, WsWin, Hellmann
Platinum forum deelnemer
Berichten: 734
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man veghelsweer Locatie: Veghel Geboortedatum: 1959-11-20
Gelogd Gelogd  
 
Jan Goorts
www.veghelsweer.nl
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#24770
Re:temperatuur meten op 5 cm hoogte 7 Jaren, 4 Maanden geleden  
jango schrijft:
AenG schrijft:
Ik heb net een berichtje van Dick.
Ook met de nieuwste firmware heb je hetzelfde probleem

Davis zegt dat dit niet gewijzigd kan worden (producteigenschap) en ook in de toekomst zal dit niet veranderen. Dit geldt voor alle stations waaraan een extra temp sensor kan.


Ik heb ook een nieuw temp./soil station en dus ook dat probleem.

Maar?

1é - Is het de probe die alleen maar kan meten in hele °F en dus ongeveer ½ °C.
2é - Of kan het station alleen op deze manier meten.

Is het 1é dan zou je een andere probe kunnen installeren die wel kan meten in 0.1°.
Is het 2é dan kunnen we niets veranderen.

Ik gebruik dit station alleen om te meten op +5 cm en bodem temp. op -10 , -20 , -40 cm.
Daarom vind ik het probleem van meting op een ½ graad nauwkeurig niet zo erg


Het licht aan het station!
Ik heb er een temp/hum sensor aangehangen uit de ISS en die doet precies het zelfde.
Helaas dus.

Gr Ron.
tjabine (Gebruiker)
Davis vantage pro2/Envoy/Weatherlink/Cumulus/VVP
Platinum forum deelnemer
Berichten: 1263
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man WeerHeerhugowaard Locatie: heerhugowaard Geboortedatum: 1974-02-01
Gelogd Gelogd  
 
Groeten uit Heerhugowaard.
www.weerheerhugowaard.nl
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#24771
Re:temperatuur meten op 5 cm hoogte 7 Jaren, 4 Maanden geleden  
Hoi Ron,

Even voor de duidelijkheid: bedoel je met "station" de Davis Wireless Temperature Station 6372 ?? Die heeft inderdaad volgens datasheet een resolutie van 1 °C en een sensor nauwkeurigheid van 0,5 °C. Er wordt gemeten in °F en omgerekend in hele °C (als ik de datasheet goed interpreteer)

Ik wil er zo'n zelfde ook aanschaffen, maar vind de resolutie van 1 graad niet zo'n probleem. Dus nauwkeuriger als 1°C kan je niet meten met deze Wireless Temperature Station 6372:

Gegevens datasheet:

Outside Temperature (Air)
Resolution and Units: 1°F or 1°C. Celsius is converted from Fahrenheit and rounded to the nearest 1°C
Range: -40° to +150°F (-40° to +65° C)
Sensor Accuracy: ±1°F (±0.5°C) typical (See Chart)
Update Interval: 10 seconds
Alarms: High and Low Thresholds from Instant Reading

gr Remie
weerstationhoogeloon (Gebruiker)
Vantage Pro 2 Plus, Weather Wizard 3 & Monitor 2
Expert forum deelnemer
Berichten: 310
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Weerstation Hoogeloon Locatie: Hoogeloon Geboortedatum: 1957-00-00
Gelogd Gelogd  
 
Weerstation Hoogeloon
Davis Vantage Pro 2 Plus Wireless,
Davis Weather Wizard III,
Davis Weather Monitor II,
fit-PC-Slim (verbruik: ~7Watt !!!);
StartWatch 1.1.1.144, Virtual VP 1.2.5.74, Weatherlink 6.0.3 seriële datalogger, Cumulus 1.9.4.1085, FWICalc 10.1.1.104, XP-pro SP3
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#24772
Re:temperatuur meten op 5 cm hoogte 7 Jaren, 4 Maanden geleden  
Klopt, Remie dat is hem.
Meet in stapjes van 0.5/0.6 graden.

Gr Ron.
tjabine (Gebruiker)
Davis vantage pro2/Envoy/Weatherlink/Cumulus/VVP
Platinum forum deelnemer
Berichten: 1263
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man WeerHeerhugowaard Locatie: heerhugowaard Geboortedatum: 1974-02-01
Gelogd Gelogd  
 
Groeten uit Heerhugowaard.
www.weerheerhugowaard.nl
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
#24773
Re:temperatuur meten op 5 cm hoogte 7 Jaren, 4 Maanden geleden  
tjabine schrijft:
Klopt, Remie dat is hem.
Meet in stapjes van 0.5/0.6 graden.

Gr Ron.


Ron, het is inderdaad jammer dat dit "Wireless Temperature Station 6372" in stapjes meet van 0,5°C. De VP2 meet in stapjes van 0,1°C.

Ik gebruik ook nog een (oude) Weather Wizard III. De regenmeter van de Weather Wizard III meet in stapjes van 0,2 of 0,3mm. Hij meet namelijk 0,01" en rekent dat om naar mm (0,01 x 2,54 = 0.0254) 0,0254mm neerslag geeft ie de ene keer weer als 0,2mm de andere keer 0,3mm. De regenmeter van de VP2 meet weer in stapjes van 0,2mm. Altans dat geeft de console weer. Volgens mij meten de tipping-buckets ook in inches en wordt e.e.a. omgerekend middels het bijgeleverde metrische gewichtje.

Ik vind het allemaal erg verwarrend bij Davis met die Imperial Units versus de SI-eenheden die wij gebruiken. Volgens mij zou het beter zijn als er een echt weerstation (sensoren en console) werd ontwikkeld geheel volgens het metrische stelsel.

(nou begint m'n verhaal toch een beetje off-topic te geraken....., denk ik)

gr. Remie
weerstationhoogeloon (Gebruiker)
Vantage Pro 2 Plus, Weather Wizard 3 & Monitor 2
Expert forum deelnemer
Berichten: 310
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Man Weerstation Hoogeloon Locatie: Hoogeloon Geboortedatum: 1957-00-00
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 25/11/2010 21:47 Door weerstationhoogeloon.
 
Weerstation Hoogeloon
Davis Vantage Pro 2 Plus Wireless,
Davis Weather Wizard III,
Davis Weather Monitor II,
fit-PC-Slim (verbruik: ~7Watt !!!);
StartWatch 1.1.1.144, Virtual VP 1.2.5.74, Weatherlink 6.0.3 seriële datalogger, Cumulus 1.9.4.1085, FWICalc 10.1.1.104, XP-pro SP3
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
Ga naar bovenkant
Advertisement

Bezoekers

We hebben 35 gasten online