Oftewel het 'knutsel' forum.
Heb je zelf een weerstation gemaakt, een eigen weer hut gebouwd? Of misschien een webcam? Deel dan hier ervaringen, (bouw-)tekening etc...
Door tuinmantom
#61303
Naar aanleiding van deze blogpost: http://madscientistlabs.blogspot.be/201 ... on_17.html

heb ik een RFM69 chip besteld (2.7€) en op een arduino uno geplaatst. De code van DeKay wat aangepast en ingeladen in de arduino.

Ik hang de arduino aan mijn pc en cumulus communiceert met de arduino en leest zo netjes de data van mijn iss in, rechtstreeks uit de lucht geplukt door de RF ontvanger. Iets waar ik anders een envoy+datalogger zou voor nodig hebben (kostprijs +/-340€)

Voorlopig heb ik geen verdere plannen met het project, maar het is wel interessant om met eigen ogen te zien dat het mogelijk is...
Een tip voor de elektronicafanaten hier als het weer wat slechter wordt ;)

[img]http://meteoninove.be/20140406-P4060008.jpg[/img]
Door JPC
#61316
nolversteeg schrijft:
Ook Hier is dan de Barometer niet aanwezig.

Gr, Nol

Ik ontvang mijn TFA Nexus PRO sensors via een 433 MHz ontvanger, en heb als barometer deze gebruikt :
http://www.elektor.nl/barostick-module- ... and-tested
Je moet daarna wel alle software zelf schrijven, want geen enkel weerprogramma ondersteunt deze oplossing. (Mijn basis station wordt dus niet meer gebruikt)
http://www.sysanalyser.com/Stationsinfo.html
http://www.sysanalyser.com/Stationlog.html
Door tuinmantom
#61346
Een barometer toevoegen kan door de BMP180 chip er aan te hangen, de arduino code is er op voorzien dat je er eentje aan hangt, maar vermits ik er zelf geen had, heb ik de code moeten aanpassen dat hij de barometer niet probeert uit te lezen.


Snarf2000 schrijft:
Werkt dit ook met een RaspberryPi ?

Grt Frans


Dat zou ook geen probleem moeten zijn, je hangt de arduino via usb of serieel aan de RPi, een programma als weewx zal hem normaal gezien herkennen als Davis Console.
Ik heb dit niet in de praktijk getest.