Het weer - Actueel weer in regio. Het actueel weer is voor iedereen beschikbaar. Leden krijgen (in de nabije toekomst) toegang tot exta informatie, zoals bijvoorbeeld historische gegevens. Leden kunnen ook deelnemen aan het weerforum of zelf hun actuele weer toevoegen.
Hieronder kun je inloggen of een account aanmaken.
Inloggen
Nog geen account? Maak er één aan!
 
Jouw gegevens ook op hetweeractueel.nl ? E-mail

Ben je in het bezit van een weerstation en wil je jouw gegevens hier (ook) publiceren, dan kan binnen 10 minuten. Onderaan deze pagina staan de weerstations met software die we op dit moment ondersteunen. Volg de bijbehorende handleiding om de juiste instellingen te maken en stuur dan een mailtje naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Ook als je al een eigen website hebt, kun je hier je weergegevens publiceren. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Nadat we je gegevens hebben ontvangen zoals beschreven in de handleiding, voegen we jouw weerstation zo spoedig mogelijk toe.

Waarom zou ik mee doen?

 • Jouw eigen actueel weer wordt op een mooie website openbaar gemaakt.
 • Je kunt webmasters of verenigingen in jouw woonplaats of regio geheel gratis een weerbanner van je eigen weer aanbieden.
 • Ook als je al een eigen website hebt, kun je mee doen. Wij halen dan de actuele weersgegevens direct op van jouw website.
 • Je kunt je eigen weersgegevens eenvoudig en direct vergelijken met vele andere weerstations in de regio of elders in Nederland of Belgie.
 • Je hoeft geen onderhoud te plegen aan je website, dat regelen wij allemaal.
 • SMS storingsservice, je kunt een SMS ontvangen zodra je weerstation een storing heeft.
 • Je kunt de gegevens van je weerstation opvragen per SMS. Handig als je van huis bent en toch op de hoogte wilt blijven van het weer thuis.
 • Meedoen is eenvoudig, wij helpen jou de data te uploaden naar de website. Je hoeft slechts eenmalig een paar instellingen te maken in je weersoftware (minder dan 10 minuten werk). Wij doen de rest.

Om mee te doen, zijn er een paar algemene voorwaarden:

 • Je weerstation moet minimaal 2 maanden door jezelf getest zijn op betrouwbaarheid.
 • De weergegevens moeten frequent worden geüpload om ook daadwerkelijk actueel te zijn.
 • Hetweeractueel.nl levert een bestandsformaat aan, dat moet worden geupload (via FTP), in dit bestand mogen geen wijzigingen worden aangebracht.
 • Uploaden kan naar je eigen website. Als je nog geen website hebt, dan kun je dit bestand ook naar de user-/home directory uploaden die je internet hosting provider jouw heeft toegewezen. Hetweeractueel.nl kan het bestand daar uitlezen.
Op dit moment ondersteunen we de volgende software: Welke software ondersteunen we niet:
 • Heavy weather, testen hebben uitgewezen dat niet alle variabelen worden ondersteund die we publiceren op deze website. Gebruikers van deze software raden we aan om over te stappen naar een van bovengenoemde software pakketten. Met name WSWin schijnt een goede prijs/kwaliteit verhouding te hebben.
Indien je een ander software programma gebruikt, schroom dan niet contact op te nemen om mee te doen. Wellicht is er een oplossing te bedenken zodat we ook jouw software ook kunnen ondersteunen.
 
Advertisement

Bezoekers

We hebben 52 gasten online