Het weer - Actueel weer in regio. Het actueel weer is voor iedereen beschikbaar. Leden krijgen (in de nabije toekomst) toegang tot exta informatie, zoals bijvoorbeeld historische gegevens. Leden kunnen ook deelnemen aan het weerforum of zelf hun actuele weer toevoegen.
Hieronder kun je inloggen of een account aanmaken.
Inloggen
Nog geen account? Maak er één aan!
 

Sneeuwhoogte doorgeven

Letop: De plaatsnaam werd/wordt niet altijd goed weergegeven, maar GPS coordinaten worden wel goed opgeslagen, dus input kan gebruikt worden voor sneeuwhoogte kaartje!

Om zo nauwkeurig mogelijk de locatie te bepalen, maken we gebruik van de zogenaamde GPS coordinaten. Deze kun je makkelijk opzoeken door het adres van de sneeuwmeting hieronder in de typen en op zoek te klikken. In het kaartje hieronder wordt dan het adres getoond middels een rode pijl. Je kunt daarna in het kaartje de exacte locatie zeer nauwkeurig aanklikken. De bijbehorende GPS coordinaten worden dan automatisch ingevuld.

Hanteer bij het meten de volgende richtlijnen: meet altijd de sneeuwhoogte op een vlakke ondergrond. Zoek een egaal stuk sneeuwdek en meet minstens op 3 plaatsen de hoogte van het sneeuwdek. Het gemiddelde van deze metingen is dan de sneeuwhoogte. Een duimstok is ideaal om te meten. Meet nooit direct in de buurt van hagen of muren. Sneeuw kan zich daar door de wind ophopen. Vlak bij een muur van een woonhuis kan zelfs minder sneeuw liggen doordat de warmte van het huis de sneeuw kan laten smelten. Hier kan het sneeuwdek dus (aanzienlijk) lager zijn.

Geef het adres in waar de sneeuwmeting gedaan is. (formaat: straatnaam huisnummer, plaatsnaam)
Zoek
Datum van de sneeuwmeting:
Vandaag Gisteren
Tijdstip van de sneeuwmeting:
uur minuten.
Sneeuwhoogte in centimeters:
centimeter.
latitude:
longitude:
Advertisement

Bezoekers

We hebben 90 gasten en 8 leden online