Het weer - Actueel weer in regio. Het actueel weer is voor iedereen beschikbaar. Leden krijgen (in de nabije toekomst) toegang tot exta informatie, zoals bijvoorbeeld historische gegevens. Leden kunnen ook deelnemen aan het weerforum of zelf hun actuele weer toevoegen.
Hieronder kun je inloggen of een account aanmaken.
Inloggen
Nog geen account? Maak er één aan!
 


Over weerstation Grave
Grave is gelegen aan de Maas in het noordoosten van Noord Brabant, onder de rook van het Gelderse Nijmegen. Weerstation Grave is gevestigd in het hartje van deze voormalige vestingstad op 51° 45' 47" Noorderbreedte en 5° 44' 37" Oosterlengte. De meetapparatuur bevindt zich tussen de 7 en 10 meter boven de begane grond (welke laatste zich 11,2 meter boven NAP bevind).

Weerstation Grave is opgericht in 2004 en maaktte tot 2009 gebruik van een Oregon Scientific WMR928n. Deze is in april 2009 vervangen door de WMR200, inclusief UV-sensor. De regenmeter, welke origineel een resolutie van 1 mm heeft, is door het plaatsen van een grotere opvangeenheid naar een nauwkeurigheid van 0.265 mm gebracht. De temperatuur sensor is ondergebracht in een Davis weather shield. De wind wordt gemeten op 11 meter hoogte, maar heeft desondanks last van de hoge gebouwen in de omgeving.

Het basisstation staat in verbinding met een Meteohub. Iedere minuut worden de actuele gegevens op dit systeem opgeslagen en met behulp van het gelijknamige programma voorbereid en geupload naar het internet (zie www.weerstationGrave.nl).

Classificatie/ligging
Weerstation Grave is een stads-station (type S)    meer informatie over stationsclassificatie

Merk en type(nummer) van het weerstation
Oregon Scientific WMR200 met Solar (Meteohub op Alix-1D)

Software gebruikt voor upload naar hetweeractueel.nl
Meteohub

Afscherming van de temperatuursensor
De temperatuursensor is met passieve ventilatie afgeschermd voor direct zonlicht

Hoogte van de temperatuursensor boven maaiveld: 700 cm.

Hoogte van de regenmeter boven maaiveld: 0 cm.

Eigen website van dit weerstation
http://www.weerstationGrave.nl

Deelname samenwerking Hetweeractueel.nl en Meteo Consult
Dit weerstation neemt deel aan de samenwerking tussen Hetweeractueel.nl en Meteo Consult.
Advertisement

Bezoekers

We hebben 82 gasten online