Het weer - Actueel weer in regio. Het actueel weer is voor iedereen beschikbaar. Leden krijgen (in de nabije toekomst) toegang tot exta informatie, zoals bijvoorbeeld historische gegevens. Leden kunnen ook deelnemen aan het weerforum of zelf hun actuele weer toevoegen.
Hieronder kun je inloggen of een account aanmaken.
Inloggen
Nog geen account? Maak er één aan!
 


Over weerstation Ruurlo (Ruurlosebroek)
Weerstation Ruurlosebroek bestaat sinds mei 2009. T/m oktober 2010 is er gemeten aan de westkant van de boerderij, op 30 meter afstand van de boerderij en het huis. Dit was het oude weerstion, Cresta. De temperatuur werd gemeten in een grote weerhut, met ventilator. Toch was de invloed van de boerderij vaak merkbaar, de nachten wilden soms niet zo koud worden als bijv. knmi station Hupsel. Sinds november 2010 is er een nieuw professioneel weerstation gekomen. De Davis Vantage pro2. Het is een goed weerstation met een veel beter bereik. Vandaar dat dat weerstation aan de oostkant van de boerderij staat, op 50 meter afstand. De console hangt binnen bij de computer in het huis, op 250 meter afstand van het weerstation! Het bereik zou 300 meter kunnen zijn (beter dan het oude weerstation die ging tot 50 meter!) maar dat lukt nu niet omdat de boerderij ervoor zit, en 250 meter is echt de grens. Heel af en toe wil het bereik nog wel eens wegvallen, met name als er een auto voor het huis staat die de straling tegenhoud.

Het is een V station, vrijliggend in de wei. Maar om de windmeting perfect te maken heb ik de windmeter hoger gemaakt. De windmeter staat op een zelfgebouwde mast van 12 meter hoog. Op 50 meter afstand richting het noorden zitten stuiken van 5 meter hoog. Op 100 meter richting het oosten zitten eikenboompjes van 5 meter hoog. Richting het zuiden is er tot 1,5 km geen begroeiing (gras). Richting het westen zit onze boerderij van 11 meter hoogte op een afstand van 50 meter. De windmeter is met opzet op 12 meter hoogte geplaatst, zodat de boerderij bij westen wind toch weinig invloed heeft op de windmeting. Op 300 meter afstand staan eikenbomen van 20 meter richting het noordwesten achter het huis en de boerderij, maar ook deze hebben niet veel invloed. Het weerstation is draadloos, en alles is op zonne energie, ook de ventilator in het weerhutje.

Het weerstation ligt op zandgrond, en we zitten hier in een natte hoek, ook wel 't Reurlse Brook genoemd.

Classificatie/ligging
Weerstation Ruurlo (Ruurlosebroek) ligt in het vrije veld (type V)    meer informatie over stationsclassificatie

Merk en type(nummer) van het weerstation
Davis Vantage pro2

Software gebruikt voor upload naar hetweeractueel.nl
Weatherlink

Afscherming van de temperatuursensor
De temperatuursensor is met actieve ventilatie afgeschermd voor direct zonlicht

Hoogte van de temperatuursensor boven maaiveld: 150 cm.

Hoogte van de regenmeter boven maaiveld: 160 cm.

Eigen website van dit weerstation
http://www.meteo24.info/

Deelname samenwerking Hetweeractueel.nl en Meteo Consult
Dit weerstation neemt deel aan de samenwerking tussen Hetweeractueel.nl en Meteo Consult.
Advertisement

Bezoekers

We hebben 82 gasten en 8 leden online