Het weer - Actueel weer in regio. Het actueel weer is voor iedereen beschikbaar. Leden krijgen (in de nabije toekomst) toegang tot exta informatie, zoals bijvoorbeeld historische gegevens. Leden kunnen ook deelnemen aan het weerforum of zelf hun actuele weer toevoegen.
Hieronder kun je inloggen of een account aanmaken.
Inloggen
Nog geen account? Maak er één aan!
 


Over weerstation Siebengewald
Weerstation Siebengewald bevindt zich pal aan de Duitse grens ongeveer halverwege de dorpen Gennep en Siebengewald. Het gebied tussen beide plaatsen kenmerkt zich door uitgestrekte landbouwgebieden waar nauwelijks bebouwing aanwezig is. Ook zijn er relatief weinig bomen/bosschages in dit gebied. Op een afstand van ca. 70 m van het station bevindt zich ten oosten de woonboerderij met een hoogte van maximaal 7,5 m. Daarachter bevindt zich een klein stukje bos (op ca. 150 m van het station) met bomen van ruim 20 m hoog. Ten noorden van het station bevindt zich op ca. 50 m afstand een rij met bomen tot ruim 10 m hoog. Verder zijn er in de wijde omtrek (straal van 250 m) geen obstakels rondom het station aanwezig. Ook daarbuiten zijn er sporadisch obstakels aanwezig. Ten zuiden van het station is op ca. 2 km afstand het Maasduinengebied aanwezig, een brede strook bos, die NW – ZO loopt. Op 5 km ten noorden van het station bevindt zich het Reichswald, een uitgebreid bosgebied in Duitsland. In de Maasduinen zijn “heuvels” aanwezig tot een hoogte van ca. 15 m, in het Reichswalt zijn de hoogste heuveltoppen (van de daarin aanwezige stuwwal) tot ongeveer 100 m hoog.

Weerstation Siebengewald is sinds 27 augustus 2015 actief. Voor die datum is het station ongeveer 6,5 jaar actief geweest in Milsbeek en daarvoor nog enkele jaren in Utrecht Leidsche Rijn. Er wordt gebruik gemaakt van een Davis weerstation, type Vantage Pro2 Plus met draadloze sensoren in combinatie met een Meteobridge Pro: 4 externe thermohygro sensoren, 2 interne thermohygrosensoren, 1 windmeter (snelheid en -richting), 1 regenmeter, 1 stralingssensor, 1 UV-sensor en 4 luchtdruksensoren.

Alle gemeten weerdata wordt elke 5 minuten opgeslagen en geüpload naar de Site van het Weerstation. Sinds 4 februari 2009 is een groot deel van deze weergegevens online beschikbaar.


Classificatie/ligging
Weerstation Siebengewald ligt in het vrije veld (type V)    meer informatie over stationsclassificatie

Merk en type(nummer) van het weerstation
Davis Vantage Pro2 Plus

Software gebruikt voor upload naar hetweeractueel.nl

Afscherming van de temperatuursensor
De temperatuursensor is met actieve ventilatie afgeschermd voor direct zonlicht

Hoogte van de temperatuursensor boven maaiveld: 150 cm.

Hoogte van de regenmeter boven maaiveld: 170 cm.

Eigen website van dit weerstation
http://www.weerstationsiebengewald.nl

Deelname samenwerking Hetweeractueel.nl en Meteo Consult
Dit weerstation neemt deel aan de samenwerking tussen Hetweeractueel.nl en Meteo Consult.
Advertisement

Bezoekers

We hebben 38 gasten en 6 leden online