Discussie forum met vragen over Cresta weerstations, specificaties, ervaringen etc..
Door Mente
#10046
Hallo allemaal,

Ik heb de laatste tijd regelmatig, problemen of storingen in de ontvangst van buiten temp vochtigheids meting en uv.

Heb toch even met de leverancier contact gehad, en die geeft aan wat de oorzaken kunnen zijn:

Een mogelijk oplossing voor het probleem kan zijn het basisstation op een andere locatie te zetten. Vermoedelijk wordt het signaal gestoord door andere zendende apparatuur in de omgeving zoals: TV, modem, Dect-telefoons enz.
Het zou kunnen natuurlijk maar, als je soms lagere tijd geen storing hebt hoe kan dat dan. Als iets stoort op een bepaalde freqentie, dan zou hij dan toch steeds door in storing moeten vallen.

Mijn vraag is, zijn er mensen met dezelfde storingen die na reparatie cq vervanging sensors. Waren de storingen toen opgelost definitief of tijdelijk?

Ik zou dat graag willen weten, met een groet Mente
Door Eckie76
#10048
Het alom bekende USB-probleem bij dit station en bij de Nexus Tfa.
Gek genoeg doet het station het wel prima als je switcht naar een ander kanaal. Bijvoorbeeld i.p.v. Channel 1, neem je dan Channel 3. Helaas moet je dan in de software weer allerlei trucen uithalen om Channel 3 als hoofdunit aan te duiden.
Door Janno
#10602
Hallo Mente,

Ik heb ook de cresta wxr 815 en heb al een heel aantal malen dezelfde problemen als jou gehad. Ik heb iedere keer de sensoren laten vervangen, en een keer het hoofd station (was allemaal binnen de garantie)

Ik weet verder niet wat er aan is te doen, storingen blijven terug komen.
Een ander probleem wat ik heb is als het midden in de winter eerst een paar dagen rond t vriespunt is en daarna ineens wat meer daarboven. Een sensor (ik heb er twee) valt dan altijd weg. Ik heb geen idee hoe dat komt.

Groeten,
Janno
Door Mente
#10604
Janno,

Ik zou het volgende proberen, de weersconsole zo ver mogelijk weg van de kabels tbv de monitor internet enz. (Of misschien een langere usb kabel?)
Bijvoorbeeld normaal lopen de kabels achter de pc, de sluit indien mogelijk de usb kabel aan de voor kant PC en je hangt de console weerstation op bv 1,8 mtr om te kunnen constateren of de kabels conflicteren.

Dat heb ik gedaan, en tot nu toe ruim 3 weken geen verstoringen gehad.

Je moet als je dat teminste nog niet uit geprobeerd hebt, eens uitproberen. Als dat niets verbeterd, zou ik bij wijze van proef. De console en PC tijdelijk ergens ander neerzetten. Als het verder goed werkt, zou ik dat proberen zonder de monitor aan te sluiten. Dan
weet je het zeker dat er extern geen verstoringen zijn althans direct in de buurt.

s6, groeten Mente
Door spoetnik
#14747
Sinds kort ook eigenaar van een Cresta, en dus kamp ik ook met problemen van wegvallende sensoren. SOms gaat het een paar dagen goed, dan vanuit het niets de windmeter weg.
Moet wel zeggen dat ik nogal wat draadlooze stoorzenders heb:
Wireless netwerk
Babyfoon
Draadloos TV op de slaapkamer (TV anywhere)
Dect Telefoon.

Vanochtend de Cresta met een doorzichtige (afgeschermde??) USB kabel aan de Meteohub NSLU gehangen.
Mijn airport (nodig voor draadloze verniding NSLU) zo ver mogelijk van het basis station af.

Toen 2 seconden de '\\/' toets ingedrukt om de sensoren opnieuw te zoeken, et viola, de anometer werd weer opgepikt.

Ben benieuw hoelang het nu goed blijft gaan.

Is draadloze overdracht altijd een probleem met weerstations, of alleen bij de Cresta en soortgelijken??
Door PScho
#14750
Spoetnik,

De Cresta heeft inderdaad de "makke " om af en toe signaal te verliezen...
Heeft jou LM versie al de externe kleine antenne ? Dit zou de ontvangst toch moeten verbeteren.

Van de door jou opgenoemde stoorzenders lijkt mij alleen de babyfoon voor storing in aanmerking te komen, de rest zend volgens mij op een andere frekwentie.

Uit eigen ervaring met de WXR 815 ( zonder antenne ) kan ik zeggen dat de uitval bij mij beperkt is door andere opstelling van het modem en andere kanaalinstelling van de temp/hygro sensor.

Hij hangt bij mij permanent met een standaardkabel aan de Meteohub en funktioneert verder goed. Een keer per week valt soms de temp/hygro sensor uit of de Uv.

Mijn oude WS 2500 is ook draadloos en kent deze uitval van sensoren niet....(is helaas niet meer leverbaar )

Dus niet alle draadloze weerstations hebben zenderuitval zou ik zeggen.
Ook de aanschaf van een draadgebonden vantagepro is een mogelijkheid om van de problemen af te komen.

Groet,
Paul
www.meteolosser.nl
Door tinuz97
#14758
De LM versie heeft een extra antennne aan de buitenkant van de console ja (heb er ook 1 gehad namelijk)
Nog een advies,gooi de standaard usb kabel maar meteen weg,want dat is geen goede usb kabel.
1 van betere kwaliteit nemen,het liefst 1 met ferriet kernen eromheen (dit filterd ongewenste storingen.
Hiermee heb ik zelf geen last gehad van uitvallende sensoren,wel 1x gehad maar toen had ik oplaadbare batterijen in de uv sensor zitten.
Maar nu blijkt dat je in zendapparatuur geen oplaadbare moet doen volgens de meteospecialist,maar goede alkaline batterijen,en ja hoor: nooit problemen meer gehad.
Achteraf wel logisch eigenlijk,want 2x oplaadbare batterijen zijn maar bv 2,4 volt ipv 3.0 volt alkaline.

Voor mensen die niet weten wat ferriet is:

Afbeelding

De 2 ronde blokken eromheen zijn de ferrietkralen.
Nut ervan:

Ferriet is een materiaal dat makkelijk magnetiseert onder invloed van een elektrische stroom.

Bij een wisselstroom zal het ferriet om en om de ene kant en de andere kant op magnetiseren. Iedere wisseling kost energie. Die energie wordt geleverd door de stroom.

Hoe hoger de frequentie van de wisselstroom, hoe vaker per seconde het ferriet van magnetisatierichting moet wisselen - dus hoe meer energie het ferriet aan de wisselstroom onttrekt.

Gaan er meerdere frequenties door de kabel, dan worden de hogere frequenties dus sterker gedempt dan de lagere frequenties.

De signalen die door de kabel heengaan, hebben een bepaald frequentiebereik. De ferrietkraal dempt die (gewenste) frequenties slechts heel weinig.

De storingen die ook door de kabel heengaan, hebben een veel breder frequentiebereik dan de signalen. De ferrietkraal zorgt voor een flinke demping van alle hoogfrequente storingen.

Voor laagfrequente storingen biedt de ferrietkraal geen soelaas. Gelukkig zijn laagfrequente storingen heel eenvoudig te verwijderen door de elektronica van het apparaat waarop de kabel wordt aangesloten.
Door spoetnik
#14773
Nou, hield het vandaag nog geen uur vol. Wat een Kut-systeem zeg!!!

Heb er even geen mildere benaming voor. Draadloos is draadloos, en dit zou toch enigszins moeten werken. Zeker voor de 200,- die je er voor neertelt. En ja, ik heb de LM versie, met antenne, maar werkt dus niet. Oud huis, met houten vloeren, wel een zinken dak, maar dat zou toch geen probleem mogen zijn.
Door duck1966
#14775
Ik ben ook in het bezit van een WXR 815lm ik heb hem nu 1 maand en hij heeft het goed gedaan tot dat ik vrijdag op de camping kwam en zag dat de regen / wind niks meer aangaf en dat de baterrijen bijna leeg waren .Zaterdag nieuew baterijen gehaald en daar na geen problemen het wegvallen van de sensors heb ik geen verklaring voor we hebben geen stroom bij de caravan dus niks kan storen ik kan ook pas vrijdag avond weer zien of hij het nu wel goed doet, Moet er wel bij zeggen dat alle gegevens bewaardt zijn gebleven


groetjes ronald

www.weerstationteraar.nl