Discussie forum met algemene vragen over weerstations niet gerelateerd aan een merk uit de andere forums
Door giantocr
#71154
T.J. schrijft:
Hallo.

De methode van Piet werkte voor mij niet.
Ik heb even gegoogle: en kwam dit tegen:

RewriteRule ^weather2/sensordata.php - [L,NC]

Dit betekent dat als er een request komt dat eindigt op sensordata.php,
dan wordt er niets mee gedaan maw de omleiding naar https wordt dan niet gedaan.
Dit is wat makkelijker dan de oplossin van Piet want ik had in de .htaccess ook al een redirect staan om mijn site naar https te leiden.

Mijn htaccess ziet er zo uit:

##------Forceer HTTPS verbinding geheel domein------##
RewriteEngine On
RewriteRule ^weather2/sensordata.php - [L,NC] -------------> deze regel toegevoegd
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^/?(.*) https://%{SERVER_NAME}/$1 [R,L]
##

Fijn dat het mij gelukt is.

Groeten Tjeerd


Hoi Tjeerd,

Mooi man dat het nu werkt.
Zo zie je maar weer wat bij de een werkt hoeft niet te werken bij een ander, en moet dan weer aangepast worden.
Daarom had ik er ook bijgezet "waarschijnlijke oplossing"
Ik had dus helemaal niks in de .htaccess staan.
De site was bereikbaar via http en via https.
Nadat ik alles had aangepast en uiteindelijk het groene slotje kreeg had ik het volgende eerst in de .htaccess staan

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\\.
RewriteRule .* https://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule .* https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Hierdoor werd alles doorgestuurd naar https.
Maar liep toen dus tegen het probleem aan van de sensordata.php met het uploaden naar eigen api.
Toen in de .htaccess de wijzigen aangebracht naar

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\\.
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/weather/sensordata.php
RewriteRule .* www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/weather/sensordata.php
RewriteRule .* %{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

En het werkte dus weer als van ouds.

Alleen zag ik dat de upload naar HWA nu niet werkt en mijn gegevens verouderd zijn.
Maar eens kijken of ik daar een oplossing voor kan vinden.

Succes verder en groeten,

Piet
Door T.J.
#71162
Even een berichtje aan de moderator sturen dat je uploadbestand nu van http naar https veranderd is.
Heb ik ook gedaan.

Groeten Tjeerd
Door wvdkuil
#71163
giantocr schrijft:
. . . ingekort . . .

Alleen zag ik dat de upload naar HWA nu niet werkt en mijn gegevens verouderd zijn.
Maar eens kijken of ik daar een oplossing voor kan vinden.

Succes verder en groeten,

Piet
Aangepast door middel van de omleiding totdat de nieuwe HWA site / server werkt

Zie ook

http://www.hetweeractueel.nl/forum/weer ... ders-grijs

Wim van der Kuil
Door giantocr
#71164
wvdkuil schrijft:
giantocr schrijft:
. . . ingekort . . .

Alleen zag ik dat de upload naar HWA nu niet werkt en mijn gegevens verouderd zijn.
Maar eens kijken of ik daar een oplossing voor kan vinden.

Succes verder en groeten,

Piet
Aangepast door middel van de omleiding totdat de nieuwe HWA site / server werkt

Zie ook

http://www.hetweeractueel.nl/forum/weer ... ders-grijs

Wim van der Kuil


Bedankt,

Piet
Door mandersp
#71167
Zoiets wilde ik eigenlijk ook laten zien, maar is denk ik voor lastig te doen.
Door Toulon7559
#71173
Piet,

Vraagt zelf programmeren van lua-script en van RRDTool.
Helaas nog geen eenduidig & eenvoudig recept gevonden:
zoals in bericht #68585 en zijn doorverwijzingen beschreven, vraagt het nog behoorlijk wat 'geknutsel'.

;-) Anderzijds zijn we dat geknutsel toch wel gewend met de verschillende templates dit in dit forum toepassing vinden.
Door Weerstation Heinenoord
#71193
Omdat Pa anders weer niet zou weten wat dit jaar voor z’n verjaardag te vragen, heb ik de shoppinglist en de Lufdaten link maar op m’n Lijstje.nl gezet.
Om vervolgens op de dag zelf door zoonlief verrast te worden met een Ali doosje vol losse onderdelen. Een geslaagd geschenk met de nodige uitdagingen!
* Pootjes bleken los erbij en als je die eigenwijs bovenop de print soldeert omdat je alles aan 1 kant wilt hebben, dan kan je meteen de pin namen nauwelijks meer lezen.
* De Arduino software is gemakkelijk te installeren, maar is nu versie “0.4.13” en parkeert zich dus ook in een andere subdirectory. En dan wil die handige string van Wim (zonder de foute spatie) maar niet wil werken bij het flashen, zolang je dat pad naar de esptool.exe niet corrigeert.
* Je kan nog meer “pad-ellende” op een windows multi-user computer voorkomen door de file “latest_nl.bin” even bovenin de boom, dus in “C:/” te zetten.
* De Nederlandstalige versie van Lufdaten.info verwijst nog steeds naar de Duitse versie van de te installeren file: “https://www.madavi.de/sensor/update/data/latest_de.bin”
* En dan kom je er achter, als het niet lijkt te werken, dat je versie 2 van de esp print hebt gekregen waar de voeding voor de sensor aan het andere eind van de pinnenrij zit.
* Zit alles op z’n plek, tig keer de bedrading gecontroleerd, dan lijkt het ding nog steeds niet te werken. Ook al strip je beide sensoren, “Feinstaub-xxxxxxx” is zichtbaar als wifi netwerk, maar laat zich met geen enkele computer verbinden. Even lijkt er contact te zijn, maar voordat “http://192.168.4.1/” is opgestart of gerefreshed, is de verbinding alweer is verbroken. Opnieuw de chip flashen brengt geen verbetering, evenmin een andere USB voeding. De chip blinkt 2 – 3x blauw bij opstart en dat is het dan. Eigen wifi uitschakelen geprobeerd, omdat die op de PC lijkt dwars te zitten, ook geen soelaas, maar wel een rustige avond, want wifi vergeten terug aan te zetten is bij ons meteen ook geen storende telefoon, Whatsapp of e-mailtjes. De boel aan kant gelegd en een avond later weer geprobeerd. Zelfde probleem: geen stabiele verbinding. Totdat zoonlief suggereert om de print op de usb poort van de PC aan te sluiten. Dan is er ineens wel wifi verbinding, geen idee waarom, misschien stabielere voeding?
* Snel het naam en wachtwoord van het huis netwerk ingegeven en dan zien dat ‘ie niet overschakelt naar dat netwerk, maar alsmaar blijft uitzenden als “Feinstaub-xxxxxxx”, De print blijkt nu ook prima te benaderen, terwijl ‘ie aan de PC usb hangt en vrolijk laat zien dat wifi naam en wachtwoord goed zijn onthouden. Ook als je hem opnieuw opstart en aan een andere voeding hangt. En om dan, na een tijd moedeloos aan z’n lot te zijn overgelaten, ineens niet meer in de netwerken lijst is te zien en je op “https://www.madavi.de/sensor/graph.php” onder “esp8266-xxxxxxx-sds011” vind dat er al een aantal minuten je data wordt gelogd!
* Inmiddels ligt het geheel al een tijdje los op de werkbank in de garage te spinnen en kan ik mooi op internet zien wanneer ze de deur hebben open laten staan.
* Nu nog een vogelhuisje kraken of een tuinkabouter verbouwen tot sjieke behuizing. (nee, geen grappen graag over waar het slangetje moet uitkomen). En dan maar hopen dat de spinnetjes er geen gat in zien.
Door Heersje
#71194
ook even mijn ervaringen tot nu toe met het in elkaar zetten van een sensor. Had ik maar even het vorige mailtje gezien dat had me een uurtje of wat gescheeld.

1. ik moest wel even zoeken naar die usb2serial driver en heb uiteindelijk een werkende gedownload van een volledig chinese site waar alleen het woordje download in het engels stond. (hallo chinese geheime dienst ;-) ook omdat op mijn chipje geprint stond download de CH340g maar uiteindelijk werkte de ch431 die ook een aantal 340 smaakjes aankan.
2. het installeren van arduino ide ging prima (als app onder win 10) en ik kon daarin ook de actieve com poort vinden (ik had 2 com poorten actief, en slechts 1 gaf feedback onder tools). heb de regel toegevoegd en de driver geinstalleerd in arduino ide zoals aangegeven in het FAQ filmpje van Sabine. Let op dat je arduino software weer afsluit voor de flash.
3. Inderdaad het is een heel ander pad zoek gewoon waar esptool.exe staat en gebruik dat pad.
4. ik heb de duitse versie geinstalleerd omdat ik geen nederlandse zag. omdat het uiteindelijk toch op de luftdaten en leuven template komt denk ik dat de taal niet zo uitmaakt. Dus ik denk niet dat ik opnieuw flash.
5. aanmelden via windows lukte me niet omdat de ssid snel verdween. Mijn Macbook had geen enkele moeite (heb eerder gemerkt dat Mac veel beter is met netwerken, waarschijnlijk door zijn Unix basis)
6. Gegevens verschijnen op madavi.de maar moet me nog verder aanmelden en de leuven template aanpassen
7. huidig probleem - die kabeltjes blijven nauwelijks zitten. Zag iemand hier lijm suggereren maar weet niet of er nog andere oplossingen zijn. tape dacht ik zelf al.

groet
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 24