Discussie forum over achtergronden en theorie mbt het weer
Door Mike
#30901
Goed nieuws voor zonaanbidders. Binnenkort staat er een tweede zon aan de hemel die een tijdje nog feller zal zijn dan onze eigen zon. Volgens een wetenschapper is het goed mogelijk dat deze zon al volgend jaar opkomt.

Betelgeuze (alpha Orionis), de op twee na grootste ster in onze melkweg, staat op ontploffen. Deze rode superreus kan ieder moment een supernova worden. Als het eenmaal zo ver is, krijgen wij wekenlang een tweede zon aan de hemel. Het is zeer goed mogelijk dat we die periode geen nacht hebben.

Volgens Brad Carter, Senior Lecturer of Physics aan de University of Southern Queensland, kan het volgend jaar al gebeuren. Hij baseert zich op gigantische vlekken die sinds begin vorig jaar op de ster worden waargenomen. Deze vlekken worden veroorzaakt uit ontsnappend gas uit het binnenste van Betelgeuze, wat erop duidt dat de ster spoedig op spectaculaire wijze zal exploderen.

Na deze prachtige knal krijgen we een enorme vuurbal aan de hemel, die feller zal zijn dan onze eigen zon. Wekenlang zullen we geen nacht kennen, waarna het effect geleidelijk wegebt en de supernova is gedoofd. Hoewel er veel straling vrijkomt en de Maya's het einde der tijden hebben voorspeld voor 2012, zal alles onschadelijk zijn voor de mens, belooft Carter ons.

Bron : www.hln.be
Door SpeedyGJ
#30904
Mochten we dat mee maken dan moeten we natuurlijk wel blijven leven, anders heeft het natuurlijk helemaal geen nut :D

Nieuws en ontwikkelingen in 2013 wil ik nog even niet horen, tot we 2013 zijn :D :D

;)
Door fotogw
#30965
Oud nieuws... Aangezien betelgeuze op 430 lichtjaren van de aarde staat is het waarschijnlijk al in de middeleeuwen showtime geweest;)
Maar ok, misschien kunnen we binnenkort de beelden ervan bekijken. Ik heb m'n zonnebril al opB)


Gerhard
www.weeropdeveluwe.nl
Door kees ws middelburg
#30973
fotogw schrijft:
Oud nieuws... Aangezien betelgeuze op 430 lichtjaren van de aarde staat is het waarschijnlijk al in de middeleeuwen showtime geweest;)
Maar ok, misschien kunnen we binnenkort de beelden ervan bekijken. Ik heb m'n zonnebril al opB)


Gerhard
www.weeropdeveluwe.nl


Betelgeuze is aan het eind van zijn leven, en kan op 'ieder moment' supernova worden. 'Ieder moment' is overigens op astronomische schaal, het kan ook nog wel enige tienduizenden jaren duren. bron wikipedia

kan nog even duren dus

grt kees ws mdl
Door weatherservice
#30975
Jammer dat mensen zo goedgelovig zijn dezer dagen... Als die ster nu ontploft dan duurt het nog 499 jaar voor dat wij hier op aarde iets merken. Lijkt me een sensatie-artikeltje, waarin sommige websites wel graad in zien. Niettemin, leuk om te lezen, maarja :)