Discussie forum over achtergronden en theorie mbt het weer
Door Mike
#34710
Extreem weer!

Een canon van weergaloze winters & zinderende zomers, hagel & hozen, stormen & watersnoden.

Auteur: Jan Buisman

Nederlands - Hardcover

400 pagina's | Uitgeverij van Wijnen | maart 2011 | ISBN: 9789051943580

Een canon van weergaloze winters zinderende zomers, hagel hozen, stormen watersnoden
Het weer houdt ons bezig. Elke dag, als we de deur uit moeten of willen. Maar ook in brede zin: hoe gaat het met ons klimaat? Jan Buisman is nationaal en internationaal de kenner van ons historische weer. Wie kijkt naar het weer van vroeger beseft dat het weer wel vaker extreem is geweest. Belangstellenden kunnen daarover veel vinden op internet en in de boekwinkel, maar wie vraagt naar een kort overzicht van gebeurtenissen op weergebied die niet in vergetelheid mogen raken (met een mooie term: canon!) vangt vaak bot. Met dit boek hoop ik velen, vooral jongeren, een (laatste) duwtje op het weerpad te geven.

In een uitvoerige inleiding bespreekt Buisman de ontwikkelingen rond weer en klimaat door de eeuwen heen. Daarnaast passeren een kleine honderd extreme weerjaren de revue, van het grote zonnejaar van 1540 tot de Witte Pasen van 2008. Bij elk jaar komt een paginagrote afbeelding, vaak in kleur.

Extreem weer! maakt als extra deel onderdeel uit van Jan Buismans enorme achtdelige standaardwerk Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen. Deze serie gaat naar verwachting uit acht delen bestaan van elk tussen de 750 en 1000 bladzijden. Verschenen zijn de delen 1 t/m 5, de delen 6, 7 en 8 staan op stapel voor respectievelijk 2012, 2014 en 2017 - alles bij leven en welzijn!

Afbeelding
Door Mike
#34711
Ik ga hem zeer zekers aanschaffen, heb al een paar delen van "Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen", en die zijn echt geweldig om door te lezen, een "must have" voor de weeramateur.