Discussie forum over WSWin (PC-Wetterstation) software. Voor vragen, specificaties, ervaringen etc..

Door Toulon7559
#69849
Domoticz heeft in mijn Systeem-configuratie een aantal sensoren die mijn PWSen missen, zoals licht en UV. Ook heeft mijn PWS type WS7000 m.i. een barometer, windmeter en regenmeter die beter zijn dan de vergelijkbare elementen van TFA_Nexus.
Het wordt echter gecompliceerd als je vanuit diverse richtingen een server bestookt met upload-berichten: niet iedere server kan daarmee omgaan, en syncen van de uploaders is ook niet eenvoudig.
De betere methode is m.i. dat je 1 uploadstream voorziet van de beste data, door keuze/mengen van data voordat je upload, maar dan moet je eerst die 'beste data'op 1 plek zien te krijgen.

Voor upload naar HetWeerActueel en naar AWEKAS gebruik ik nu WsWin met TFA_Nexus als primaire data-bron.
Volgens de Help-file kent WsWin een mogelijkheid om online csv-files te maken en in te lezen. De betreffende (duitse) tekst vind je onder de zoekterm Data-Überwachung.
Mijn kennis van duits is niet zodanig dat me onmiddellijk helder wordt, wat daar wordt beschreven.
Is er iemand die me uit ervaring (liefst met voorbeeld) kort in het nederlands kan uitleggen wat ik moet doen (en laten) om gebruik te maken van die WsWin-functie?

Het lijkt alsof de tekst t/m de X-CSV-file beschrijft hoe vanuit een PWS van type WS2000, WS2300, WS2500, of via Weatherlink een csv-file (genoemd CSV-Überwachungsdatei) wordt klaargezet als custom-file, of als X-CSV-Datei, in een bepaalde folder van de actieve WsWin-instantiatie.
Door de vele mitsen en maren zie ik hier door de bomen het bos niet goed.

Aan het eind van de betreffende tekst staat een toepassing van ws_merge.csv die eenvoudiger lijkt: extern een csv-file genereren, uploaden naar een bepaalde folder van de actieve WsWin-instantiatie, en daar uitlezen en mergen met de 'lopende' WsWin-files. In dat stuk tekst had een voorbeeld van een gewenste file-locatie en van een csv-filelayout wel geholpen om aanschouwelijk te maken wat vereist is.
Door Toulon7559
#69850
Werner Neudeck (o.a. moderator op wetterstationen.de legt in een paar video's op Youtube uit hoe een aantal functies werkt m.b.t. Datei-Überwachung in WsWin.
Bij poging tot toepassing voor mijn eigen configuratie loop ik echter vast op verschillen in benamingen van folders en files tussen zijn voorbeelden en mijn configuratie: bijv. een cfg-file voor WS2000 of WS7000 is niet te vinden. En als ik in de cfg-giles kijk, dan zie ik folder- en file-namen e.d. die nergens in mijn configuratie te vinden zijn.

In de statusregel van WsWin (onderaan) zie ik bij experimenten wel tellertjes e.d. op- en afgaan, maar in de rest van het beeld en in de data-files verandert niets.
Voor toepassing van ws_merge.csv zit in die collectie video's trouwens geen uitleg.

Lijkt erop dat ik eerst maar eens met een stel kleine, zelfgemaakt csv- en cfg-files aan de gang moet, voor een 'fictief' PWS dat lijkt op een WS2000.
:( Alle hulp is welkom.
Door Toulon7559
#70540
De herhaalde blokkering door AWEKAS vanwege 'foute' luchtdruk begint me knap te vervelen.
Ik kan wel een ijking uitvoeren, maar dat verhelpt niet het zwalk-gedrag van de TFA_Nexus barometer.
Hoe krijg ik de info van mijn BMP180-sensor ingevoerd in WsWin op de plaats van de Nexus-barometer?