Discussie forum met vragen over Davis weerstations, specificaties, ervaringen etc..
Door nolversteeg
#34487
Hallo Meteovrienden,

De Envoy 8x is binnen en aangesloten, alle data van mijn site en HWA over de rooie. alles teruggezet in de oude configuratie met alleen de Davis console met de ISS en de anenometer transmitter op de server en die gaat weer. Bijgeleverde software had ik geinstalleerd en doet precies wat ik wil temp/hum in de tuin, wind /solar op het dak ,en regenmeter tegen de muur. GSM (geen snoer meer). maar dan: geen weatherlink programma meer waar ales goed voorgekauwt is ,grafische plaatjes en internet ftp intervallen die in te stellen zijn . dus voor de leek vrij "simpel".
Nu wordt het verhaal anders de envoy8x met zijn software is een datalogger[/b[b]].(punt) en geeft zijn data als je er om vraagt, ware het niet dat ik wel veel tijd heb, maar niet iedere minuut op F6 wil drukken om mijn data op een plek te krijgen waar ik die wil hebben. Ik ben er mee bezig en probeer h.e.e.a. te begrijpen maar zal toch in de access of mysql softwate moeten duiken om data de wereld in te krijgen en de Envoy 8x met software automatisch zijn data om de zoveel tijd ergens te laten dumpen. Wordt vervolgd en misschien wel iets sneller als er al weerspecialisten zijn die een Envoy 8x al volledig aan de praat hebben.

Groeten Nol versteeg
meteoeersel.nl
Door gerrit32
#34493
Nog niet het succes waar je op gehoopt had.
Ik ben heel benieuwd naar het vervolg.


Groet,
Gerard
Door nolversteeg
#34558
Hallo Meteovrienden,

Ik ben niet de enige die problemen heeft met de Envoy 8x , het is een heel goed stukje techniek wat ze eigenlijk in de envoy hadden moeten inbouwen , maar ik denk dat ze bij Davis de gebruiker afwachten , antwoord van Curtis op mijn vraag: FTP en autoupload in een gegeven tijd.
"Hi Nol,

That is a very good suggestion and it is on our list. Both internal and external customers have voiced this request.

Please keep this sort of feedback coming. We are always interested in what people want/need and routinely go through our lists of suggestion as new revisions are considered.

Thanks,
Curtis
" Zullen de Amerikanen wakker worden. we zullen zien maar het moet niet te lang duren.

Groeten Nol
meteoeersel.nl
Door wslangerak
#34561
Misschien wel kort door de bocht hoor, maar waarom heeft zo'n dure Davis VP2 nu niet standaard de mogelijkheid om data op te slaan zoals de goedkope apparaten wel hebben? Dat kan toch niet zo moeilijk zijn om in te bouwen?
Door nolversteeg
#34563
Hallo Kees,

Inderdaad kort door de bocht. maar veel apparaten hoe duur ze ook zijn en zoals ik al eens eerder ergens gezegt heb zijn om te verkopen en niet om te gebruiken , de kleine lettertjes vertellen je dat.Achteraf klopt het wel en het is een datalogger voor research dus niet voot ftp en auto download maar wel 8 x ISS en heel snel, Ik ben op zoek naar een seriele data monitor om te kijken wat de mogenlijkheden zijn om de envoy 8x zijn data op kommando te laten spuien, ik heb diverse apparaten maar deze zijn nog uit het jaar stillekes en gaan niet sneller dan 9600 baut.

groeten Nol
meteoeersel.nl
Door nolversteeg
#34660
Hallo meteovrienden,

De hele zaak ligt nu plat niets werkt meer naar behoren , voor Luc. ik stop even met downloaden van data omdat ik niet alle gegevens meer tevoorschijn kan halen, dit alles te danken aan de Envoy 8x Dus voor eenieder die live wil up en downloaden nog niet aanschaffen Davis is bezig met de software aan te passen naar de behoefte van de gebruiker dit wordt eind van het jaar , mijn invesering van 800 euro (Envoy 8x en solar) valt een beetje in duigen , de envoy 8x is wel een heel mooi ding en kan 8 ISS'en beheren en sql en acces database's maken probleemloos en snel ,maar geen mooie grafieken en ftp'en Ik ben bezig met een monitor om te zien wat er voor data naar toe gaat en wat hij teruggeeft bij diverse commando's als de data dan automatisch in de database komt kan je zelf Ftp en download plegen . Dus als je geen analise wil doen met de de weerdata maar zelf je website en HWA wil voorzien van data, is mijn advies BLJF AF!!. Indien ik resultaten geboekt heb of iets meer weet laat ik het horen .en ik blijf Davis op de pin drukken. Als het helpt ?

Groeten Nol
Meteoeersel.nl
Door transalp
#34663
Hoi Nol,

Misschien is de software van aggsoft.com iets voor jou. Ze hebben een Serieel datalogger, volgens mij kan deze ook pullen. En het mooie is als het werkt kun je de data zo in Mysql wegschrijven.


groetjes Marco
Door nolversteeg
#34665
Hallo Marco,
Ik ga daar naar kijken of ik er iets mee kan , al vanalles gebrobeerd maar de Envoy 8x praat niet als er niet gevraagd wordt wat hij moet doen ,dus eerst proberen de data heen en weet af te vangen om te zien wat er naar toe moet om hem iets te laten zeggen.

En om een seriele sniffer aan te schaffen of te lenen gaat wel heel ver. maar we zijn druk doende .
Groeten Nol
Meteoeersel.nl
Door nolversteeg
#34950
Hallo Meteovrienden,

Al weer iets verder mer de envoy 8x, de data die er naar toe gaat en vanaf komt is ongeveer gelijk aan het Serial Communications Reference Manual , nog niet voor de envoy 8x te vinden .Alleen er zijn wat adressen gewijzigd zo ook offset, dat is de oorzaak van het niet werken met weatherlink. Ik kan nu wat commando's serieel versturen waar ook gegevens van terug komen dit in klare text, de data die ik opvraag is binair en dus niet 123 uit te lezen. ik zoek nu naar een oplossing liefts in PHP waar ik de seriele poort kan schrijven en lezen en die data kan omzetten naar leesbare data. het grootste probleem is het lezen en schrijven het schijnt dat dit niet zo simpel is .of zo simpel dat er bijna niets over te vinden valt.

Groeten Nol Versteeg
www.meteoeersel.nl
Door tjabine
#37593
Hoi Nol,

En hoe gaat het nu met de Envoy8x?

Kun je me al vertellen of de 8x het tweede temperatuurstation van Davis wel in tienden kan laten weergeven? in plaats van stappen van 0.5/0.6 graden.

Gr Ron.