Discussie forum met vragen over TFA, Nexus, Mebus, Irox en Honeywell
weerstations, specificaties, ervaringen etc..
Door meteozwolle
#3233
Hallo,

ik heb zelf een TFA Nexus en ben een beginnend weeramateur. Het station is gekocht bij http://www.weerspecialist.nl/.

In de review van weerstations op deze site staan veel zaken die ik kan onderschrijven:
[ul]prima station voor leuke prijs
problemen met batterijen (eigenlijk werken alleen de duracell het beste
probleem met bevriezen neerslagmeter en windmeter[/ul]

Zelf heb ik voor het bevriezen van de neerslagmeter en windmeter nog geen oplossing, maar ik las in de review al wel een tip, wie weet zijn er nog wel meer ?

Het weerstation werkt verder prima. Over de ontvanst tussen sensoren en basisstation kan ik niet veel zeggen. Er zijn wel eens problemen met de verbinding, maar ik heb dit steeds gekoppeld aan mijn batterij-probleem en niet het bereik. de bijbehorende software is basic maar wel goed uitgedacht. Ik heb er nog weatherdisplay en weatherdisplay live bij, maar die blijven nog wel wat problemen geven bij het instellen van de juiste configuratie.

Een grote wens van mij zou zijn om een permanente verbinding tussen internet en weerstation te kunnen hebben zonder tussenkomst van een pc, maar dat is volgens mij helaas niet mogelijk met dit station.

Conclusie: ik ben tevreden met dit station. Er zijn wel wat op- aanmerkingen en wensen, maar als je kijkt naar prijs - kwaliteit dan is dit zeker een aanrader.
Door weerzoetermeer
#3235
Hallo Meteo Zwolle,

De Nexus zou aangesloten kunnen worden aan de Meteohub. Ik heb zelf ook zo'n ding maar heb het nog niet uitgeprobeerd of dit ook goed werkt. Je kan meer informatie vinden op http://www.meteohub.com . Succes met je weerstation!

Met vriendelijke groet,

Thierry van Wijland

htpp://www.weerzoetermeer.nl
Door meteozwolle
#3242
Therry,

dank voor je reactie. die Meteohub ziet er interessant uit. Zou je hier iets meer over kunnen posten ? bv schermprintjes en eigen ervaring. ben trouwens benieuwd of je een dergelijke oplossing ook met een andere router van linksys zou kunnen bereiken. De oplossing van meteohub heeft bv standaard geen WIFI. stel nu dat je dat kan realiseren dan is het helemaal top.

ik ga de meteohub eens aandachtig bestuderen. moet nog wel even de hardware verzamelen :P maar misschien kan ik via marktplaats iets op de kop tikken

groetjes,

Marcel
Door weerzoetermeer
#3258
Hoi Marcel,

Hoewel ik wel een NLSU2 heb, ben ik nog niet toegekomen aan het flashen van dit ding met andere firmware zodat het een Meteohub word. De NLSU2 kost ongeveer 80 Euro, de nieuwe firmware iets van 50 euro. Dus ik kan je niet helpen aan extra informatie dan die te lezen is op de site van Meteohub. De Meteohub gebruikt ongeveer 10 watt aan stroom. Vergeleken bij mij computer (75 watt) scheelt dat toch wel aardig. Ik gebruik zelf twee computers voor het weerstation. Volgens een kostenteller gebruik ik voor het totale weerstation 150 watt. Dat zou komen (volgens de kostenteller) op 250 euro aan stroom kosten per jaar (24 uur per dag/ 7 dagen per week). Dat is even schrikken......

Met vriendelijke groet,

Thierry van Wijland

http://www.weerzoetermeer.nl