Discussie forum over de Meteobridge / Meteohub. Voor vragen, specificaties, ervaringen etc..
Door William
#58236
Hoi allemaal,

Ik heb een vraag omdat ik wegens het energieverbruik mijn pc niet meer 24 uur per dag kan laten draaien.

Hoe en wat is een meteohub, waar kan je die aanschaffen is installeren gemakkelijk draai nu met Windows 7 met weather display en weather display live allebei betaalde versie en met een vantage pro2 wil de web layout hetzelfde houden als het kan, mijn website is http://www.weerstation-roosendaal.nl

En dan als laatste de vraag wat gaat dit allemaal kosten.

Ik hoop dat ik serieuze antwoorden op mijn vragen krijg en sorry voor de vele vragen maar wil alles onder een topic met antwoord hebben.

Alvast bedankt voor jullie wijze reacties.

Groeten William
Door Goris
#58255
Hallo William,

Alles over meteohub kun je vinden op http://www.meteobridge.com/wiki/index.php/Main_Page

Ik heb je pagina bekeken en je zou ook kunnen proberen met meteobridge.
Ik ben nog aan het testen hiermee wegens tijdgebrek nog niet volledig kijk op http://weather2.meteoroosendaalwest.nl/ deze draait met TP Link TL-MR3020 kost 35 euro en een licentie voor de software kost 49 euro. Er is een topic hiervoor aanwezig http://www.hetweeractueel.nl/forum/mete ... eteobridge.

Groeten Louis
Door Frits
#58262
William (en Goris),

Meteobridge en Meteoplug komen van de makers van Meteohub, maar de opzet is volgens mij wel iets anders dan die van Meteohub.

Meteobridge schrijft de weerdata rechtstreeks naar populaire websites weg en is daardoor waarschijnlijk niet geschikt voor een eigen website.

Naast Meteobridge bestaat er ook nog Meteoplug, eveneens van de makers van Meteohub. Meteobridge schrijft de weerdata rechtstreeks op een externe Meteoplug-server weg en vanuit deze externe Meteoplug-server kan worden gepubliceerd op internet (bv Weather Underground) en naar een eigen website.

Bij de Meteohub-opzet wordt de weerdata weggeschreven op een eigen weerserver en kan vandaar uit worden gepubliceerd op internet (bv Weather Underground) en een eigen website. Kosten voor de hardware zijn daardoor wel hoger.

Het is een eigen afweging welke optie de voorkeur heeft. Alle drie de opties zijn wel energiezuinig, doordat er geen PC 24 uur per dag hoeft te draaien.

Ik ben zelf een Meteohub gebruiker met een inmiddels antieke NLSU2 (icm USB-stick). Ervaring daarmee is positief, echter door de veroudering van de hardware en de gevoeligheid van de USB-stick laatste tijd wel meer last van storingen. De recentere Meteohub-hardware opties zijn waarschijnlijk vrijwel niet storingsgevoelig.
Ik heb verder geen ervaring met Meteoplug of Meteobridge, dus ik kan je daarin niet adviseren.

Meer informatie over:
Meteohub op: http://wiki.meteohub.de/Main_Page
Meteoplug op: http://wiki.meteoplug.com/Main_Page
Meteobridge op: http://www.meteobridge.com/wiki/index.php/Home

Veel sterkte met de oriëntatie!

Groeten,

Frits
Door Goris
#58269
Hallo,

Meteobridge werkt wel rechtstreeks naar je website op een externe server ik draai de testpagina hiermee en gebruik de template van Wim van der Kuil, deze template is in te stellen zodat het werkt met o.a. Meteobridge , Meteohub , Weather Display , weaterlink en Cumulus.Er zitten wel wat verschillen in de mogelijkheden en uitbreidingen, Waarbij Weather Disply heel uitgebreid is is dit bij Meteobridge wel minder maar meestal toch ruim voldoende voor de meeste gebruikers.

Groeten Louis