Discussie forum over de Meteobridge / Meteohub. Voor vragen, specificaties, ervaringen etc..
Door wvdkuil
#60280
Zou iemand met tijd en een Meteohub kunnen controleren of deze beschrijving correct is?
Als je maar een of twee wipjes van de regenmeter verwijdert heeft dat nauwelijks invloed op de maand-totalen maar kun je wel zien of de verwijderde records ook echt uit de totalen zijn verdwenen. Bij mij werkt het, maar wellicht sla ik een benodigd stapje over?

Meteohub stap voor stap weghalen foute regen metingen:

1. stop logging via Menu => Maintenance => Datalog Process => Stop
2. Selecteer foute records via menu Inspect Data
2.1 Zet datum achter tijd op (als voorbeeld 27 december 2013)
Dezemaand 2013-12
deze dag b.v. 27
eerste uur 00
minuten 00
2.2 Zet sensor filter op ja en klik op rain0
2.3 klik onderaan op Bekijk
Als de regel met de foute meetwaardes niet verschijnt ga terug naar stap 2.1 en zoek dan voor of achteruit in de tijd tot de regel er wel is. Vaak is dat een enorme sprong in het laatste getal.

2.4 selecteer een regel iets (enkele metingen) voor de fout en kopieer de eerste kolom (is datum tijd veld) naar het invoerveld achter knoppen Wis-Herstel na het woord van

2.5 Vul een voldoende hoog aantal secondes in bijvoorbeeld 3600 (= 1 uur) om alle records met de foute data te wissen. Neem een voldoende lange tijd totdat het foutieve veld in de tweede/derde kolom helemaal verdwenen is. De (foutieve) regenmeting staat er meerdere keren en wordt langzaam afgebouwd. Alle regels met de verkeerde waardes in de tweede/derde kolom moeten verwijder worden. De laatste kolom is de totale regenval in dit jaar maar wordt door Metehub intern herberekend en wordt verder niet gebruikt.

2.6 klik op Wis

3. Na een aantal (fout) boodschappen staan er dus achter allerlei regels een *

4. klik op knop Opschonen Data

5. Start logging opnieuw Menu => Maintenance => Datalog Process => Start

Er kan eventueel een foutief bestand met tags opgeladen zijn wat fouten op je website kan geven maar na de ingestelde tijd worden de gegevens naar je website en naar HWA met de nieuwe regenwaardes weer gegeven.