Ben je nieuw hier op het forum? Dan stellen we het op prijs als je jezelf even wilt voorstellen...
Door pjcvandermel
#76041
Hallo allemaal,

ik ben Piet van der Mel uit Kamerik, al jaren actief bezig als weeramateur. 18 jaar lang heb ik gewerkt met een Davis vantage pro2 (oude type) met een bijbehorend ISS station en grondtemperatuurmeter en ben ook al die jaren al aangesloten geweest bij hetweeractueel.nl voor het doorgeven van de metereologische gegevens. Na 18 jaar begon het oude station kuren te vertonen en inmiddels in het bezit van een nieuw type Vantage Pro2 met een grondtemperatuurmeter en meteobridge. De opstelling staat in een weiland en is dus vrij van bebouwing.
Gebruikersavatar
Door Toulon_wx
#76042
Mooie configuratie!
Benieuwd of de nieuwe opstelling je ook weer 18 jaar verder helpt.

Een grondtemperatuursensor (aka grastemperatuur, op klomphoogte van +10cm t.o.v. maaiveld?) lijkt steeds meer aan belang te winnen,
want vaak heel verschillend van de ‘normale’ temperatuur op +1,5m, zeker in tijden met grondvorst, maar ook in de zomer.
Niet alle, maar vele PWSen kunnen zo'n sensor interfacen en melden.
Bij organisaties zoals MetOffice_WOW en WUnderground kun je grasstemp-data inleveren, maar niet duidelijk wat ze er mee doen.
KNMI en Weerplaza maken er al driftig beroepsmatig gebruik van voor kaartjes en lijsten.
Zou aardig zijn als bij de vrijwillige data-verzamelaars naast VWK in Nederland ook HWA voor Nederland en België de grond/gras-temperatuur zou gaan meenemen in de overzichten, voor nog beter overlappend, aanvullend beeld.
Dataprocessors zoals Meteobridge weten er op zich al mee om te gaan, maar voor data-overdracht naar HWA vraagt het een aanpassing van de HWA-file, en uiteraard moet Luc aansluitend aan het werk in de HWA-server voor data-opvang en -verwerking.
Iets verder uitgewerkt in de thread voor HWA-file-definitie.