Voor vragen en hulp m.b.t. de instructies om mee te doen. Hulp bij installeren van upload files
Door weerstation Den Bosch
#59792
Goede avond Beste Weercollega's

Heb na lang sparen eindelijk een davis 6152eu kunnen kopen.Min website www.weerstationdenbosch.nl draait nu op cresta wxr815lm weerstation met WsWin software.Nu heb ik hierbij nog een datalogger bij nodig.Nu zijn deze te koop bij de weerspecialist voor 149,00 euro met software.Op marktplaats staan ook dataloggers te koop zonder software.En nu komt mijn vraag?.Heb ik de software bij nodig of heb ik aan de usb kabel genoeg.

Mvg Paul
Door ws vreewijk
#59793
Hallo Paul,

In principe heb je aan de data logger genoeg iedere Davis bezitter kan je een copie geven van het programma weather link.

Let wel op de data logger van de firma Fjord die een poos in omloop waren werken niet met de nieuwere Davis stations en ook niet met de nieuwste firmware.

Het devies is koop alleen origineel Davis en let op of je een usb versie neemt of serieel.

Als je tweede hands koopt zorg dan dat je hem werkend kan zien,en als het verschil met een nieuwe klein is kies dan voor nieuw.

Mvr gr Chris
Door weerstation Den Bosch
#59794
Goede avond Chris
Dankjewel voor je snelle reactie.
Het Davis weerstation is volledig nieuw voor mij en heb hier absoluut geen kaas van gegeten.Het is een dure aanschaf en hoop dat ik er geen spijt van krijg.Hierbij het linkje naar de aanbieder http://www.marktplaats.nl/a/audio-tv-en ... ousPage=lr .Het weerstation heb ik bij conrad gekocht omdat deze nu met 10% korting was.

Mvg Paul
Door ws vreewijk
#59795
Lijkt me geen orginele,kijk maar


http://www.weerstationkopen.nl/6510usb- ... ts_id/1526

Doe rustig aan zou ik zeggen bij twijfel wacht dan even tot je weer bekomen bent van je aanschaf ha ha en er weer cash flow is... maar je kan de gok nemen natuurlijk .....als je alles draaiend hebt krijg je er zeker geen spijt van dat je voor de Davis hebt gekozen ... en ja ben het met je eens het is een hoop geld... maar over 8 of 10 jaar draaidie nog en dan blijkt het ineens een goede investering.

Kijk of je moet in de buurt wonen dat je hem werkend kan zien.

succes
gr Chris
Door yjb
#59796
Als ik het zo zie is dit een logger gebaseerd op het volgende onderwerp:

http://www.wxforum.net/index.php?topic=18110.0

Zou moeten werken met de nieuwste versie consoles, maar ik zou het inderdaad wel willen zien werken voordat ik de logger kocht.

Daarnaast kun je je natuurlijk afvragen of het verstandig is; als iets niet nauwkeurig is ontworpen/gesoldeerd etc, zou er een mogelijkheid kunnen zijn dat je je console beschadigd, en daar zit dan officieel geen garantie op (denk ik).

Ysbrand
Door weerstation Den Bosch
#59798
Dank je wel heren voor de reactie's
Ga toch maar even doorsparen.
Succes met deze mooie hobby

Groetjes Paul
Door MeteoHengelo
#59808
Betreffende logger werkt zonder enig probleem (heb hem zelf draaien) en komt inderdaad overeen met het exemplaar op wxforum. Er zijn twee versies in omloop, eentje met en eentje zonder extra memory. Het exemplaar zonder memory kan de data alleen doorgeven zonder deze tot max. 6 maanden op te slaan. Bijvoorbeeld geschikt voor rechtstreekse doorgifte met een RaspberryPi.
Door JozBaz
#59809
John, weet je of ie ook werkt met een Apple Mac computer? En is er iets van een niet-goed-geld-terug regeling?
m.vr.gr.
Jos
Door nolversteeg
#59810
@ All,
Ben ik even buiten beeld, maar wordt er verteld dat de Davis datalogger serieel, IP, of USB data op kan slaan.
volgens mij is hij alleen maar een interface zonder enige vorm van geheugen.

groeten Nol
Door MeteoHengelo
#59811
Nol

Het exemplaar waar het hier over gaat bevat een AT45DB011D, ofwel een 1MB Flash memory als we even technisch gaan worden.
Afhankelijk van de log interval kun je tot zo'n 6 maanden data loggen zonder de PC aan te zetten.
Er is ook een exemplaar zonder memory mogelijkheid, die geeft de data rechtstreeks door bijvoorbeeld bij gebruik van een externe database