Nauwkeurigheid van meteosensoren is niet absoluut, maar bestaat uit componenttoleranties en toepassingstoleranties, en de statistiek daaromheen.
Het lijkt me niet zonder reden dat fabrikanten/leveranciers van meteo-systemen bijna nooit vermelden welke sensoren-typen ze toepassen:
1. De meeste klanten hebben het nauwkeurigheids'bouwwerk' niet in de gaten, en accepteren de afgegeven meetwaarden zonder discussie.

Het is immers door een computer uitgerekend .......
Dat daar achtergrondaspecten meespelen als bijv. resolutie & tijdgeldigheid bij overdacht van data, en layout (zoals algorithme-keuze), rekenresolutie en rekenfrequentie voor de bijbehorende functies, dat wordt niet gezien.
2. Nauwkeurigheid van de component is 1 aspect, maar gebruik maken van die nauwkeurigheid en afregelen van de bijbehorende toepassing is vaak iets anders => bijkomende effort = kosten. Die effort kun je als fabrikant vermijden door de specwaarden voor de leverantie zo ruim te zetten, dat bijna altijd de som van de toleranties binnen de marges vallen. De klant heeft hierop geen invloed en moet het accepteren (of niet).
3. Gemak, omdat de fabrikanten (als ze maar binnen de spec-waarden blijven) zonder kennisgeving de component mogen wisselen. En dan is de goedkoopste geschikte component goed genoeg .......
4. Vermijden van discussie met kundige/geïnteresseerde gebruikers, als aan de componentenkeuze te zien zou kunnen zijn dat de sensor
functie veel beter kan dan de specs aangeven. Dus niet tonen van die info vermijdt discussie = tijd = geld.
Samenvattend lijkt me de keuze van specwaarden meestal gedreven door de commerciële aanpak, niet door de techniek.

Daarom is zelfbouw ook zo leuk: je kunt (met voldoende kennis) echt de technische grenzen verkennen ......
Config = TFA_Nexus/WS7000/Tempest/Ecowitt + WsWin/Domoticz/GW1000/Meteobridge + DHZ
WS Hengelo_Slangenbeek
Kwaliteitsstreven, maar pragmatisch/KISS, ook voor deze liefhebberij!
Moderator = ondersteunend, vrijwillig, zover als passend in vrije tijd ....