Discussie forum over het weer, weerbericht, vooruitzichten etc
Door Snarf2000
#57569
Vandaag maar weer eens een weer onderwerp.

Onderstaand bericht komt rechtstreeks gekopieerd van de T*l*gr**f

(YR.NO had vorige week maandag al de eerste berekeningen staan voor donderdag ca 30 graden. Een paar dagen eerder is het geworden, maar ze hadden het toch al bij het juiste eind. (Ze doen het toch goed daar.)
[size=5]
Tropisch warm[/size]

Van onze weerman

ZEIST -

Het wordt bloedheet in Nederland de komende dagen. Dinsdag en woensdag wordt het tropisch warm met maxima die ruim boven de 30 graden kunnen uitkomen. Weeronline.nl berekent zelfs voor het zuidoosten woensdag maxima van lokaal 34 graden!

De hitte-explosie komt morgen op gang met een zuidelijke stroming. Daarmee komt lucht van subtropische oorsprong op ons af. Het wordt zonnig en ook zijn er wolkenvelden. Mogelijk onstaat in het zuiden later een onweersbui. De maxima liggen maandag tussen 20 en 29 graden bij weinig wind.
Dinsdag is de eerste tropische dag haalbaar met maxima die in het zuiden en oosten de 30 graden halen of overschrijden. De wind waait uit het zuidoosten en er is een afwisseling van wolken en zon. Later zijn opnieuw enkele onweersbuien mogelijk. De temperaturen liggen tussen 25 en 30 graden. Woensdag komen daar nog een paar graden bovenop. Dan worden temperaturen van 30 graden of meer berekend. Ook aan zee wordt het warm met 25 graden. Later woensdag komt er onweer en volgen buien. De hitte-piek is waarschijnlijk donderdag weer voorbij als de temperaturen komen te liggen op 18 tot 22 graden.

Grt Frans
Door Luc
#57581
Een leuke om op in te haken. Meteo Consult komt vandaag met een nieuwsbericht dat wellicht het alltime warmterecord van 38,6 graden verbroken kan worden. Zie http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/w ... ecord.html

Persoonlijk denk ik dat het niet zo'n vaart zal lopen, maar een hete en spannende dag lijkt het zeker te worden.

Overigens vandaag ook al een flink neerslag gebied dat richting NO trekt. Ik heb dit in de verwachtingen/berekeningen niet terug gezien. Maar eens te meer een bevestiging dat de atmosfeer complex in elkaar zit en dat een berekening niet met alle factoren in de atmosfeer rekening kan houden.Gr,
Luc
Bijlagen
neerslag.jpg
neerslag.jpg (136.46 KiB) 143 keer bekeken
Door Overijse
#57583
Was niets voorspelt maar kom, moet vandaag toch al niet de tuin sproeien. :laugh:
Door teesee64
#57611
Opmerkelijk dat de neerslag radar op HWA het volgende plaatje oplevert voor Lemmer.....

[img]http://www.weerstation-lemmer.nl/neerslag.png[/img]

Ergens gaat er iets mis lijkt mij of moet ik me zorgen maken over wateroverlast ?


Groet,
Theo