Discussie forum over achtergronden en theorie mbt het weer
Door Mike
#27368
Het winterweer leidt op de wegen tot grote problemen. Volgens de ANWB stond er tegen zes uur 900 kilometer file. Normaal staat er op een maandagavond hooguit 200 kilometer.

De avondspits is daarmee de een-na-drukste spits aller tijden. De drukste spits was in 1999; toen stond er in de ochtend 975 kilometer file.

Een sneeuwfront trekt van oost naar west over Nederland. De ANWB zegt dat mensen door de sneeuwval voorzichtiger en langzamer zijn gaan rijden, met lange files tot gevolg.

46 kilometer

Vooral in het midden van het land staan de wegen vol. De langste files staan rond Amsterdam en rond Utrecht. Op de A12 van Den Haag naar Arnhem stond om half zeven tussen De Meern en Oosterbeek een file van 52 kilometer. Op de A27 staat tussen Lexmond, onder Utrecht, en Almere een file van 47 kilometer. De andere kant op, tussen Almere en Everdingen, staat 41 kilometer.

Ook op de A1, A2, A10, A15 en A28 staan files die langer zijn dan 25 kilometer.

In Limburg zijn door de gladheid een aantal aanrijdingen geweest. In de meeste gevallen was er alleen blikschade. In Schaijk in Brabant zijn op een provinciale weg twee busjes tegen elkaar gereden. Daarbij raakten vier mensen gewond.
Spoorwegen

De Nederlandse Spoorwegen zeggen dat het treinverkeer weinig hinder ondervindt van de sneeuw. Er zijn geen storingen, meldt het bedrijf.

Bron : www.nos.nl
Door Overijse
#27370
Hoop dat we morgenvroeg ook geen record gaan breken in België.

Voorlopig filerecord in België dateert van 10 februari 2010 en werd afgeklokt op 950 KM.

Grtz
Kris
Door Snarf2000
#27372
En dan moet de echte serieuze sneeuwval nog komen.
Gelukkig wonen we hier in het noorden in een iets rustiger omgeving.

Moet er niet aan denken om bij 1 vlokje al in de file te staan.

Maar ja, de mensen moeten nog ff wennen aan het winterweer terwijl "wij weermannen" er al weken mee bezig zijn.

Frans
http://www.meteonoordwest.nl