Heb je mooie weerfoto's, deel ze dan op dit forum
Door Luc
#57440
Ik heb al heel wat timelapse filmpjes gezien, maar nog nooit een gemaakt. Het lijkt me geweldig om zo filmpjes te maken van bijzondere weersituaties.

Gisteren heb ik wat geëxperimenteerd met timelapse foto/video. Ik heb dat gedaan met een app op mijn smartphone. Voor een eerste test ben ik niet ontevreden. Zie hieronder.

Ik ben op zoek naar een camera/statief waarmee je timelapse kunt maken. Heeft iemand tips hiervoor? Wie heeft hier ervaring mee. Uiteindelijk wil ik dit ook gaan gebruiken voor vakantiefilmpjes...

http://www.youtube.com/watch?v=_JhxNgl7Mnk

Gr,
Luc
Door nolversteeg
#57443
pas wel op Luc,

Want zo te zien ben jij al een specialist, en zullen er veel vragen komen. van hoe doe hij dat, want dat wil ik ook zo.

Ziet er in mijn ogen heel goed uit.

Groeten Nol
Door Luc
#57447
nolversteeg schrijft:
pas wel op Luc,

Want zo te zien ben jij al een specialist, en zullen er veel vragen komen. van hoe doe hij dat, want dat wil ik ook zo.

Ziet er in mijn ogen heel goed uit.

Groeten Nol
Specialist is een groot woord. Dit is gewoon een Android app die al het werk doet: https://play.google.com/store/apps/deta ... seIt&hl=nl

Er is een pro en gratis versie. Gratis versie gaat maar tot 240px. De pro kan Full HD foto's maken en kost slechts €1,99. Dus die heb ik gebruikt voor deze timelapse

Overigens heb ik ingesteld eens per 12 seconde een foto te nemen. Daarna via dezelfde app ook de foto's aan elkaar laten plakken tot een filmpje. Ik wilde dat doen met 25 frames/sec, maar dan werd het filmpje te kort. Dit is 15 frames/sec. (allemaal in te stellen in de app). Ik heb de telefoon/app in totaal 50 minuten foto's laten maken, toen kon ik niet meer langer wachten om het resultaat te bekijken :laugh:

WeerStationWoerden schrijft:
ziet er leuk uit Luc

je kan ook even dit lijntje volgen www.hetweeractueel.nl/forum/software-ov ... e-filmpjes

Geert (hetweerinboskamp ) heeft namelijk een prachtig script gemaakt
voorbeeld weerstation-woerden.nl/Axis_video_archief.php
je kan trouwers ook nog een paar maanden terug in de tijd

Mvg Gert
Ja, dat topic ken ik. Maar dat is om via de webcam een timelapse te maken. Komende zomer gaan we naar de Dordogne in Frankrijk. Een mooie streek waar 's avonds best een onweersbui kan ontstaan. Ik wil daar proberen wat timelapse filmpjes te maken. Dat wil ik met een camera en statief doen. Met de telefoon is dat wat onhandig. Die is bijna niet 'vast' te plaatsen en bovendien is het geheugen waarschijnlijk niet toereikend voor een langere film. En ik wil geen laptop meenemen om alles gelijk te bewerken. Daarom ben ik op zoek naar een goedkope, maar goede camera die ook een timer of intervalometer ondersteund. Dus mocht er iemand tips hebben, dan sta ik daar voor open.

Gr,
Luc
Door nolversteeg
#57448
"toen kon ik niet meer langer wachten om het resultaat te bekijken "
dat had ik ook met het maken van bier ,maar het was al op voordat het klaar was. hetzelfde met de timelaps, ben je een camera/telefoon kwijt voor de opnamen. Niks niet bellen, en het duurt heel lang voor dat er 24 uur voorbij zijn.

Groeten Nol
Door SpeedyGJ
#57449
Ziet er goed uit maaaaar...
Als een onweersbui 5 uren duurt ben je wel 5 uren kwijt als je dat in timelaps wil doen ;)
Als je gebeld wordt ben je je beeld ook al kwijt ;)

Euhmmmm een camera met timelaps die bestaan gelukkig, echter weet ik niet precies welke dat zijn dus dat moet even uitgezocht worden :)