Discussie forum met vragen over TFA, Nexus, Mebus, Irox en Honeywell
weerstations, specificaties, ervaringen etc..
Door Hansy
#18041
heb 2 dagen de alecto ws3500 gehad van media markt voor,
45 euro wat een ramp, sensor zond nog geen 15 mtr,100mtr open veld.
regen sensor had ontvangst 25 mtr, 30 mtr open veld.
mijn cresta sensor kan ik door het hele huis ontvangen.
zou nu een tfa sinus willen kopen bij weer zoetermeer dick
haalt dit station deze afstand wel?. schuurtje naar salontafel,ongeveer 15 mtr opstakels,
een terrasoverkapping,buitenmuur,groot raam.
Groeten Hans.:(
Door Hansy
#18049
bedankt kees heb gekeken, maar wat dan?
de ws 1600vega een optie zender gaat door div beton dekken volgens duits test rapp.
kost nu 99 euro, ik hecht nu nog vooral waarde aan het uitlezen zonder telkens het
wegvallen.
Door IJsbeer
#18530
Hallo allemaal, ik ben nieuw op dit forum.
Zag tot mijn verassing dat ik zeker niet de enige was met problemen met de weerstations van TFA. Voordat ik de Nexus aanschafte heb ik twee jaar lopen ploeteren met de '3600', en ik dacht dat alle ellende met de Nexus voorbij zou zijn, maar helaas! Ik vind het een schandaal dat zo'n wanproduct zomaar op de markt wordt gegooid voor zoveel geld, terwijl het gewoon niet werkt! Als je een stofzuiger koopt die het niet doet breng je 'm ook terug en doet de fabrikant er iets aan. Waarom dan niet met de TFA weerstations? En waarom verkoopt een prima zaak als de Weerspecialist zo'n ding dan met droge ogen? Die moeten toch ook weten dat-ie het niet doet? Voel me echt belazerd. Overigens verkoopt de Lidl nu een weerstation (met windmeting en draadloos) voor vijftig euro. Wedden dat die prima werkt? Is er niet iemand die contact met de fabrikant heeft opgenomen? Zou daar graag iets over horen, alvast bedankt. Verder graag tot ziens op dit leuke forum!
Door pb2rdf
#18536
Alle sensoren, weerstations die op 433MHz draaien hebben een grote kans op verstoring van het signaal. Iedereen mag deze frekwenties tot 10mW gebruiken.

Het is ook nog een radio amateur(gelicenceerd) frekwentie die mogen met iets !!! meer vermogen zenden op deze frekwentie.

En van een weerstation van € 50,= moet je niet top of the bill verwachten.

Aanbeveling om bij draadloos gebruik een weerstation te kiezen die op de frekwentieband van 868MHz werkt. Kans op verstoring is veel kleiner.

grtn, Peter
Door wslangerak
#18540
IJsbeer,

Ik snap je frustratie en geloof me, je bent niet de enige. Diverse mensen hebben dit probleem (gehad), waaronder ik zelf. Het station werkt in vrijwel alle gevallen perfect, zolang je de console maar niet middels de USB-aansluiting aan een PC hangt. En zelfs dan gaat het soms maanden achtereen goed. Lees de verschillende fora er maar op na.

In mijn ogen is een antwoord van de fabrikant/leverancier "Dit station is niet gemaakt om permanent op een PC aan te sluiten" een zwak excuus om een dergelijk falen goed te praten. Maak die USB-poort er dan niet op.

Ik adviseer je om toch nog even door te zoeken naar een andere plaats voor je console, een andere - betere - USB-kabel en dat soort maatregelen. Want verder is het voor dit geld een goed station. Zie je dit niet zitten of heb je alles al geprobeerd zou ik je aanraden het apparaat in te ruilen en een ander merk aan te schaffen, wellicht voor wat meer geld.
Door dlonink
#18548
Ook ik heb hier last van (WXR-815LM). Ik wist van te voren dat het op kon treden, maar heb de gok genomen. Had hiervoor een WS3600, maar moest een draadloze windmeter hebben. Een davis zou ik graag willen hebben, maar is momenteel behoorlijk boven budget. Een paar dagen geleden heb ik 'm een jaar.

Het is een hele tijd goed gegaan, en toen begon ie wat moeilijk te doen(ik had stille hoop dat ik er geen last van zou hebben). Af en toe viel er een sensor weg, en ook de USB verbinding met de laptop viel spontaan uit.

Ik heb er 24h/dag een laptop aan hangen, die op zolder staat. Een 5 mtr USB kabel er tussen(paar euro van onderdelenhuis). De laptop start elke nacht een keer opnieuw op, omdat WSWIN nog wel eens vast wil lopen, zonder duidelijke reden.
Ik ben er achter gekomen dat het redelijk goed blijft werken (voor mij voldoende) als je er helemaal niet aan komt. Laptop aan, en verder overal afblijven. Als ik update's gedaan heb ivm virusscanner oid, start ik 'm even opnieuw op. Ik heb weinig problemen tot nu toe.
Misschien heb je hier wat aan.

Grt.
Darko