Discussie forum met vragen over Cresta weerstations, specificaties, ervaringen etc..
Door Jeroen74
#13445
Hallo allemaal,

Sinds 19 juli zie ik bij het binnenhalen van de gegevens naar WSWin geen neerslaggegevens meer en ook geen windgegevens meer.
Op het display van de unit wordt wel alles weergegeven.
Dus het ligt niet aan de sensors. Als er bijv 4,2 mm is gevallen, dan staat dat ook in beeld van de hoofdunit. Maar als ik het dus binnenhaal in WSWin (en ook Weathercapture), dan staat ie daar op nul. Evenals de windsnelheid. De windrichting staat continu op noord, terwijl hij op de hoofdunit vrolijk doorwaait en draait.

Vaaaaag!

Wie kan me helpen? Storing in de hoofdunit tijdens verzenden naar laptop via USB?
Het gaat al 2 jaar goed.

Groeten,
Jeroen
Door wslangerak
#13446
Hallo Jeroen,

Je zou een paar dingen kunnen proberen, als je dat tenminste nog niet hebt gedaan:

Een andere USB-aansluiting op de laptop proberen. Dit zal waarschijnlijk niet helpen omdat de temp en luchtdruk blijkbaar wel worden doorgegeven, maar je weet nooit.

Probeerversie van bijvoorbeeld Weather-Display installeren en kijken of die software de data wel doorkrijgt. Dan weet je dat het geen hardwarefout is.

De console een "harde reset" geven. Dat wil zeggen, netvoeding eraf, batterijen eruit, uurtje of twee drie wachten (ja dat moet echt!), resetknop achterop indrukken en dan nog eens kijken.

Gr,
Door Jeroen74
#13463
Bedankt voor je reactie.

Ik heb inderdaad een hardware reset moeten doen. Helaas nadat ik eerst de software opnieuw had geinstalleerd. Ben nu mijn gegevens/ grafieken allemaal kwijt.
Die hardware reset was inderdaad de oplossing.

Nu heb ik nog 1 probleempje. Na installeren van WSWin geeft ie meteen een regentotaal van 1466 mm aan. En dat vind ik dan wel raar na een hardware-reset en herinstallatie WSWin..

Enig idee?

De rest doet het weer.

Groeten,
Jeroen