Discussie forum met vragen over Cresta weerstations, specificaties, ervaringen etc..
Door mave
#15556
Hallo,

Mijn zoontje - onze weeramateur - heeft een WXR-810 gekregen voor z'n verjaardag.
Nu is alles geinstalleerd en resteren wat vragen. Wellicht kan een andere eigenaar ons helpen ? De wat gebrekkige handleiding helpt ons niet verder...
- Is het juist dat verbinding met de windmeter alleen tot stand komt door de knop met pijl naar beneden enkele seconden in te drukken ? De gegevens van de windmeter zijn dus niet continu zichtbaar ?
- We hebben problemen met de watermeter. Het regent nu al uren, maar de stand blijft op 0 mm staan. Er is wel een weergave van de laatste 24 uur, maar ook deze is onjuist.

Alvast bedankt voor de reacties...

Mvr groet
Mark
Door PScho
#15577
Mark,

Trapje in regenmeter zit vast met cellotape, dit uiteraard verwijderen anders wordt niets aangegeven...
Knopje met pijl naar beneden 3 seconden vasthouden om alle sensoren te registreren. Dan worden deze permanent weergegeven. Windmeter naar "Noord" uitrichten en palletje in batterijvak van windmeter indrukken.
Dan moet het station goed draaien. Anders bij sensoruitval het weerstation op een andere plaats uitproberen.
Succes,!
Groet,
Paul
www.meteolosser.nl
Door wslangerak
#15579
En even voor de zekerheid kijken of de bovenkant van de regenmeter niet per ongeluk 180º gedraaid erop zit. Dat is met wat kracht helaas mogelijk en dan gaat het magneetje van de "wip" niet langs de sensor.

Welkom op het forum overigens, Mark!

Succes,
Door mave
#15588
Bedankt voor jullie reacties,

De cellotape heb ik niet gezien... Het was al verwijderd want de "wip" kon ik eenvoudig op en neer bewegen. Bovendien gaf hij wel iets weer (vorige week 0,7 mm) en voor de afgelopen 24hr. 0 mm. Dat laatste klopt niet gezien de buien van gisteren.

De windmeter heb ik uitgericht en werkt alleen als ik de pijl naar beneden dus 3 sec indruk. Dan zoekt de unit contact met de windmeter. Helaas verdwijnt de weergave na een paar minuten en heb ik dus geen permanente weergave.
De unit staat voor het raam, op ca. 10 meter van de wind/regensensoren. Dat kan toch ?

De bovenkant van de regenmeter zal ik vanavond even controleren..

groeten
Mark
Door wslangerak
#15591
mave schrijft:
De unit staat voor het raam, op ca. 10 meter van de wind/regensensoren. Dat kan toch?

Ja, in principe moet dat kunnen, alhoewel dit station erg gevoelig is voor storingen in het radiosignaal. Heb je de console via USB op een PC aangesloten? Als dat zo is, kan je eens proberen of de verbinding wel blijft werken als je de PC loskoppelt. Dan is het een ontvangstprobleem.

Gr,