Discussie forum met vragen over Cresta weerstations, specificaties, ervaringen etc..
Door Boutje
#8291
Heeft er iemand gebruikerservaringen met de Cresta PMT980 ?

N.a.w. wordt dit mijn nieuwe weerstation na een mislukte poging met de NX Pro.

Iemand??

Grt

Bo
Door brummelhuis
#12839
Heb jij al meer informatie gekregen van de pmt 980 ik ben zelf ook van plan om er een aan te schaffen en inderdaat er is heel weinig gebruikersinformatie . Dus als je er inmiddels eentje hebt aangeschaft laat me dan even weten aub of het echt goed werkt de 4 daagse voorspelling enz .Groeten E Brummelhuis
Door joo
#15232
Misschien een wat late reactie, maar vooruit. Sinds één maandje heb ik als beginner een weerstation aangeschaft. Het is na een bezoek en uitleg van 'de Weerspecialist' de Cresta PMT980 geworden. Doorslaggevend voor de keuze was de 4-daagse voorspelling van de PMT980 naast de actuele standaard meetgegevens. Het ijken van de barometer heeft even geduurd, de echte hoogteinstelling van 9 meter gaf een geheel onjuist beeld van de barometerstand in vergelijking met weerstations in de buurt. Uiteindelijk geeft de barometer bij een hoogteinstelling van 63 meter een nagenoeg gelijke stand als de buurstations.

De bijgeleverde software WeatherCapture stelt niet veel voor. Op dit moment heb ik een probeerversie van WS Win draaien die gebruiksvriendelijker is en meer mogelijkheden heeft. Tot heden heb ik nog geen storing gehad en alle actuele metingen zoals temperatuur, wind en regen worden netjes weergegeven en geregistreerd.

De 4-daagse voorspelling is een leuk extra item van de PMT980. Op vaste dagelijkse tijden zend Meteotime de weersvoorspelling voor een groot aantal landen in Europa uit. Je kunt op de PMT980 maximaal vijf steden als voorkeur instellen en dus naast de voorspelling voor je eigen regio met één druk op de knop de meerdaagse voorspelling voor bijvoorbeeld Parijs, Venetië, Londen of Madrid zien. Leuk als je van plan bent met vakantie te gaan! De meerdaagse voorspelling komt nagenoeg overeen met wat je ziet op internet bijvoorbeeld meteox.nl alleen hoef je hiervoor geen internet te hebben en is de informatie gratis. Voor mij als beginner dus een leuk weerstation. Ik hoop dat je wat met de informatie kunt doen.
groet, Jan
Door ejetten
#18071
Ik heb sinds een week de Cresta 980.
Ziet er prachtig uit en kan veel uitlezen.

Wel een vraag:
Hoe zorg ik ervoor dat ik de juiste hoogte en zee niveau druk instel.
In de handleiding staat dat ik eerst de hoogte moet instellen, ik neem aan de hoogte van mijn locatie Nijmegen (+25,2m), daarna kan ik de zee niveau druk aanpassen naar de juiste waarde, die is op dit moment volgens mij 993,5hPa. Maar als ik dat instel verandert het weerstation automatisch mijn hoogte naar +71m.

Ik doe blijkbaar iets fout, kan iemand mij helpen??

groet,
Edward
Door ejetten
#18073
Ik zie nu dat ik de Cresta WXR980 heb, niet de PMT waar jullie het over hebben.

Hopelijk kan iemand toch mijn vraag beantwoorden, zodat ik en de juiste hoogte heb, en de juiste zee niveau druk zodat de lokale lunchtdruk klopt.