Ben je nieuw hier op het forum? Dan stellen we het op prijs als je jezelf even wilt voorstellen...
Door RichardH
#74360
Goede dag allemaal,

Het registreren voor dit Forum heeft wat voeten in aarde gehad, maar het is eindelijk gelukt :)
Mijn naam is Richard en woon in Naaldwijk. Begin 2021 ben ik gestart met een weerstation, en dat werd een Netatmo. Het leek een aardig apparaat maar ik heb daar veel problemen mee gehad. Met name de anemometer was een ramp en zeer onnauwkeurig. Ook de connectiviteit is een drama. Uiteindelijk stond het hoofdstation vlak onder het dak, hemelsbreed 2 meter van de anemometer en regenmeter vandaan. En nog viel de verbinding geregeld weg.

Afgelopen zomer besloot ik een 'echt' weerstation te kopen en de keuze is gevallen op een Davis Vantage Pro 2.
Plaatsing is niet ideaal, maar ben tot op heden niet ontevreden over het resultaat. Het gehele station staat nu op 8,5 meter hoogte. Ik denk nog na over een betere plaatsing, maar regen/temperatuur op 1,5 meter hoogte zal niet gaan lukken vanwege teveel beschutting.

Naast een upload naar Weatherlink, stuur ik de gegevens ook naar Weather Underground, WoW en een eigen website. Deze draait nu op meteo.hagebeek.nl, maar wordt overgezet naar een nieuw domein.

Uiteraard wil ik ook gaan bijdrage aan Het Weer Actueel, maar dat komt nog wel.

Groet,
Richard
Gebruikersavatar
Door Toulon7559
#74361
Hartelijk welkom!

Te lezen in je verhaal dat je als weer-enthousiast een heel gebruikelijke weg hebt afgelegd, met eerst iets 'proberen' voordat je een serieuzer aanpak inzet.
Kun je beschrijven hoe de 'beperkte' omgeving is waarin je Davis-opstelling moet gaan werken?
Misschien zijn dan praktijkhints mogelijk vanuit het forum.

Aankoppelen van je station aan de HWA-stationslijst is niet moeilijk, want ik zie dat je Meteotemplate gebruikt voor je website en dan ben je met deze handleiding zo klaar.
Met je WUnderground-account als databron zou ook kunnen volgens deze handleiding, maar dat is wel met een stap extra onderweg met alle effecten van dien.