Ben je nieuw hier op het forum? Dan stellen we het op prijs als je jezelf even wilt voorstellen...
Door bonestaak
#71946
Ik ben Bob Walberg, van beroep technisch monteur, installateur electronica en computers. 59 jaar. Ik ben eigenlijk niet nieuw hier op hetweeractueel.nl ik heb in het verleden hier ook al eens rondgestruind. Ik heb ook een Davis weerstation gehad en de site hetweerindiemen.nl
Ik heb voorlopig geen weerstation, ik ben mantelzorger en de woning van mijn ouders laten geen weerstation toe. Wel houd ik mij bezig met domotica, ik heb al van alles in het ouderlijk huis geautomatiseerd en zijdelings komen daar ook wel situaties voor die een samenhang hebben met weer. Ik ben wel technisch maar van programmeren weet ik bijna niets. Voorheen liet ik het programmeren over aan een internetspecialist maar dat was ook niet echt een succes waardoor ik ca 6 jaar geleden ben gestopt met mijn weerstation. In de toekomst zal ik daar wel weer wat mee gaan doen want ik vind alle aspecten van het weer nog steeds heel interessant.
Gebruikersavatar
Door Toulon7559
#71947
Bob,

Welcome (back)!

Lijkt me een prima aanpak dat je gaat rondkijken.
Kan een heel duidelijke richting geven aan de keuze welk meteo-systeem geschikt is, om OOK Domotica te bedienen.
;-) Er is in dat opzicht ontzettend veel mogelijk met o.a. Domoticz.

MVG, Toulon7559/ Anton
Door bonestaak
#71949
Ik heb bijna alle systemen al gehad, was inderdaad ook weg van Domoticz maar helaas.. niet stabiel, viel steeds om de ca 20 - 30 uur uit. Jammer want het was heel simpel. Thans heb ik Home Assistant in gebruik, natuurlijk in combinatie met de Nabu casa cloud omdat je dan de samenhang met Google Home niet hoeft te programmeren. Binnenkort ga ik mogelijk ook het weerstation van Netatmo aansluiten. Ik had al de Home Coach.