Voor vragen en hulp m.b.t. de instructies om mee te doen. Hulp bij installeren van upload files
Gebruikersavatar
Door Toulon7559
#74781
Niet de meest voor de hand liggende route, maar met WsWin@Windows kun je ook Netatmo-PWS uitlezen, een lokaal beeld + database maken en daaruit data verdelen naar diverse organisaties incl. HWA: zie dit bericht en zijn doorverwijzingen.
Gebruikersavatar
Door Toulon7559
#74880
Volgens de homepage van WeatherDisplay kan die meteo-software (vergelijkbaar met WsWin, maar behalve met Windows ook draaiend op Linux of OSX) de Netatmo-server meelezen en zo als ‘bemiddelaar’ fungeren naar diverse organisaties.
Maar kijk eveneens hier eerst op het bijbehorende forum naar de gebruikers-ervaringen …….
Gebruikersavatar
Door Toulon7559
#75280
Direct koppelen tussen Netatmo en HetWeerActueel is niet voorzien, en de voorgaande berichten geven alternatieve routes via allerlei softwarepakketten.
Het is een behoorlijke omweg, maar als je stationsdata zou willen uploaden van je Netatmo-station naar HetWeerActueel, en opziet tegen zelf de benodigde software op poten zetten en instellen, dan zou je Meteoware als netwerkvertaler kunnen tussenschakelen voor verbinding naar WUnderground en dan zou van daaruit eenvoudig HetWeerActueel kunnen worden aangekoppeld.
Aangezien dat een realisatie in meerdere stappen is, bij voorkeur eerst het traject t/m WUnderground minstens 2 maanden testen op stabiliteit en kwaliteit, en pas daarna aanmelden voor aansluiting bij HetWeerActueel.

Meteoware biedt ook vertaling naar Aeris/PWSWeather en naar WOW (de laatste waarschijnlijk makkelijker te regelen dan het softwarepakket netatmo2wow), maar daarvoor heeft HWA geen online uitlees-interface: te gecompliceerd ……
Gebruikersavatar
Door Toulon7559
#75443
Een aanpak die voor HetWeerActueel te hoog gegrepen is,
maar om voor een bepaalde regio een beter gesloten beeld te vormen kun je onder massieve, gerichte inzet van filtering gebruik maken van de publieke data van Netatmo-stations in dat gebied.
Waterschap Rijn&IJssel (=WRIJ) doet dat als ondersteuning en verfijning van het beeld gemaakt met hun 11 professionele Thies-neerslagmeters: zie dit beeld.