Discussie forum met vragen over La Crosse weerstations, specificaties, ervaringen etc..
Door Mabelleo
#25888
Hallo,

Mijn budget is niet groot, en mijn oog viel op de La Crosse WS2357. Heeft iemand ervaring met dit weerstation? Het is puur voor thuisgebruik bedoeld. We hebben een groot balcon, plat dak, en ook een tuin. We wandelen veel, en het is leuk om het weer beter in kaart te brengen, en ook relaties te leggen met de veranderingen in de natuur. Ik wil er niet meer dan 150 euro aan uitgeven.

Alvast heel erg bedankt!

Groetjes!
Door Mabelleo
#25942
Kan niemand advies geven? Ik wil graag wel een apparaat halen dat werkt. Bedankt.
Door Mike
#25943
Ik denk dat je hier geen spijt van zult krijgen hoor, een mooi weerstation met aardig wat opties.
Lees ook iets (zie link hieronder) over "Ontwerp nu je eigen weerplaatje met het bijgeleverde teken/ftp programma", maar weet niet wat dat is, lijkt me wel leuk om te doen.

http://www.weerspecialist.nl/ws-2357.htm

Hoop dat je hier iets aan hebt, ben benieuwd.

Groeten, Mike.
Door weerzoetermeer
#25944
Leuk station om de hobby mee te beginnen. Houd wel rekening met de bedrade aansluiting van de windmeter en regenmeter. Deze sluit je met 10 meter draad aan op de temp/vocht meter. Vanaf deze unit gaat het draadloos naar het display toe en dan weer bedraad naar de computer middels een usb aansluiting. De draad van de regen en wind meter kan je maximaal verlengen met nog eens 10 meter, dus totaal 20 meter, daarna onstaan er problemen met de overdracht van gegevens.

Gr.
Thierry