Discussie forum met vragen over Oregon Scientific weerstations, specificaties, ervaringen etc..
Door vincenttor
#46905
Hallo allemaal,

We hebben een WMRS-200 station aangeschaft enige tijd geleden en halen hem nu pas uit de doos.
Sluiten alles naar behoren aan , software geïnstalleerd maar gebeurd niet erg veel met de buiten temp/hygro sensor.

[img]http://www.mijnalbum.nl/Foto-C4U4NZLJ.jpg[/img]

Nu las ik al dat het bereik slecht is , en als er een muur tussen zit kan dit natuurlijk ook niet anders dus maak ik er een externe antenne aansluiting op om dit op te vangen.
Maar dit is nu niet het probleem aangezien de sensoren nog binnen op tafel staan en de head unit/ontvanger er geen 50 cm vandaan.
[img]http://www.mijnalbum.nl/Foto-JW7VVAOB.jpg[/img]


In de software zoals WeatherOS doet deze het ook niet , behalve dat hij zegt dat die verbonden is.
En in de software Weather display doet deze ook niet erg veel.
De temp blijft maar op 13 Graden staan ook.

Gedaan:
-nieuwe batterijen
-reset
-opnieuw zoeken
-open gemaakt en bekeken of er geen slecht contact was of breuk
-WD op wmr-100 gezet bij settings

Op de ontvanger meld de sensor wel dat hij verbonden is en soms na een 20 minuten verdwijnt deze ook weer van het schermpje af.
Waardes weigert die gewoon door te geven

[img]http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-OE3KMAZV.jpg[/img]

Voor de duidelijkheid het gaat hier alleen over de buiten sensor. Regen/wind/interne sensor die werkt wel.

Heeft iemand misschien een idee wat er loos kan zijn ?

bedankt

vincent
Door verhaar.riepe
#46927
Hallo Vincent,

Kijk eens of de batterij goed contact maakt met de ijzertjes in de ontvanger.
Het wil wel eens zijn dat batterijen te klein zijn aan de plus kant.
Buig ze eens naar voren om eer zeker van te zijn dat ze contact maken.m.v.g.
René
Door vincenttor
#46944
Bedankt voor de tip René,
Ik zal dat eens proberen alleen ben ik er bang voor dat dit niet het probleem is aangezien die toch wel is verbinding maakt.
Ook trouwens de usb slaapstand uitgezet dat niet de power afvalt.
Maar we zullen zien, zal even vermelden hoe het er voor staat na deze modificatie.

Grt

vincent
Door Erwin Lankheet
#50183
Bij mij doet de buiten temp/hygro sensor het prima, of het signaal nu door 1 of twee muren gaat, het signaal komt goed over.

Het probleem wat je aankaart heb ik ook een keer mogen meemaken na het vervangen van de batterijen. Bleek toch dat de batterijen 1mm kleiner waren dan de vorige en dat bleek slecht contact te veroorzaken, dan weer wel dan weer niet etc.
Wat ik gedaan heb is de juiste batterij erbij zoeken en de contact stripjes iets verbuigen door een stukje karton erachter te plaatsen.
De test vond wel binnen plaats dwz. de sensor dicht bij het basisstation.

Een ander punt is dat je stomme pech hebt en de sensor niet naar behoren functioneert.
Bestel een andere. Werkt deze wel goed dan kun je de defecte opsturen.

Wat wel leuk te vermelden is dat een hamsterkooi in de woonkamer, van metaal, ervoor zorgde dat het signaal niet goed overkwam in het basisstation. Mobieltjes zijn ook van die leuke stoorzenders.
Bij mij werkt de WMRS-200 al drie jaar lang, met VWS, zonder grote noemswaardige problemen.
Door vincenttor
#59112
Een beetje laat maar ik ben er van de week maar eens weer aan verder gegaan na 1 jaar en 8 maanden in doos weer te hebben gelegen

Dit maal gebruik in overigens Cumulus om de data uit te lezen en op internet te krijgen.
Maar dit ging weer niet erg soepel natuurlijk, ik heb de set weer aangesloten ook met de achterliggende gedachten dat ik een nieuwe computer had en misschien maakte dat wat uit.

Alles weer op tafel gelegd met de headunit vlak bij natuurlijk, en na een tijdje kwamen er wat sensoren online.
Toen ik deze buiten had neergelegd werd het al wat moeilijk met als enige weerstand een raam (dubbelglas)
afstand tussen de sensoren misschien een krappe 10 meter.

De windmeter had ik hoog in de mast gehangen op een meter of 13 hoog en deze wilde wel verbinding maken.
Na een dag zonder gezeur data te hebben verzameld was het tijd om de headunit maar eens te verplaatsen naar de locatie waar die eigenlijk zou moeten staan bij de cctv server en deze is een meter of 12 verder op in het huis alleen zit er dan wat meer muur tussen.

Natuurlijk kwam geen van de sensoren meer online en zelfs de gene die hoog in de mast hing.
Gelijk de headunit geopend en daar een antenne op gemaakt i.p.v de verkorte versie die erin zit.
Dit gaf enig verschil want soms kwam de temp/hygro online.
Gewoon een dipooltje erop gemaakt kwart lambda.

Toen verplaatste ik het station iets meer naar het raam en kwam ook de windsensor weer online maar de regen sensor was nog steeds nergens te bekennen.
Ik heb daarna maar de sensoren 1 voor 1 open gemaakt en daar ok een dipooltje aan gesoldeerd en wat gerommeld zodat het weer waterdicht was en ja hoor, daar kwamen de sensoren en een stuk sneller.

Alleen de windmeter had ik het 1 en ander geprobeerd om een externe antenne op te maken maar aangezien ik niet de antenne omhoog en omlaag kon laten steken i.v.m. de windsnelheid en richting meter anders er tegen aan zouden komen.
Dus ging ik met een SMA connector aan de gang en eenmaal deze er aan gemaakt te hebben werkte het nog steeds niet

Misschien dat het vermogen wat al minimaal is verloren ging in de slechte kwaliteit coax kabel of iets dergelijks maar na van alles te proberen werkte het nog niet.

Dus toen heb ik maar een J-Pole antenne gemaakt voor 433 mhz, nu kan ik helaas de SWR niet helemaal checken , maar in principe hoeft dit niet wat volgens mij zend het station niet uit maar ontvangt alleen maar de signalen dus is het niet van toepassing.

Na deze aanpassing kwamen de regen meter en de temp/hygro sensor wel snel aangemeld op het scherm te zien maar de windsensor nog steeds niet , of hij melde zich aan en gaf alleen de laatste windrichting aan.

Toen ben ik maar eens gaan kijken wat de afstand was tot de windmeter het wel goed deed en deze was maar een paar meter groot
Ik bedacht me dat ik nog ergens ooit voor 10euro een usb2ethernet hub had gekocht en deze even opgezocht om te proberen.

Na wat zoeken en lezen en drivers installeren werkte dit tot eigenlijk best goed en kreeg gelijk op de programmas op de computer signaal dat het station online was.
Heb de headunit tijdelijk dicht gemaakt en in de schuur neer gezet aan de usb2ethernet hub met een lan verbinding natuurlijk.
Deze staat nu een een paar meter van de windsensor vandaan, dus die ontvangt hij goed, en zeg een meter of 30 van de regen sensor en temp/hygro vandaan die ook beide verbonden zijn.

Ben hier toch wel 3 a 4 dagen ondertussen mee aan het stoeien geweest en via allemaal omwegen het brok ongeluk toch aan het werk weten te krijgen.
Maar voor zo een bedrag zo een slecht apparaat op de markt zetten ????!?!?!

Ik zal wel de enigste zijn die zoveel problemen er mee heeft want ik vind weinig over de WMRS200 op fora.

Heb natuurlijk ok met Oregon gemailed , de website het contact formulier ingevuld en kreeg toen die avond 1 of andere vage melding mail suspended etc.
Daarna uur later kreeg ik de melding dat er iets met de server was of zo.
Toen maar gaan googlen op een dealer en vond er 1 in de UK en kreeg daar reactie van, alles helemaal stap voor stap uitgelegd hoe en wat maar ik schoot er weinig mee op.

Ze wilde het eerst erop gooien dat het waarschijnkijk interference was van omringende apparaten zoals zend amateur, auto afstandbediening voor slot, babyfoon etc etc.
Dat gaat er alleen niet in bij mij, dat is wel een erg makkelijk om er onderuit te komen, alleen als de sensoren op een 10 meter al niet meer goed reageren met nieuwe batterijen (uit de winkel, smallere kop zoals post hierboven vermeld) dan lijkt het me sterk dat iets stoort.
Of het signaal moet wel zo sterk zijn of exact op dezelfde Frequentie zitten als de sensoren
Vroeg ook zijn er andere oplossingen of sensoren bedraad te koop maar deze maakten ze niet meer, en werd me voorgesteld om naar hun nieuwe LW model te kijken die ook ana het internet gelijk kon worden aangesloten.
Al had ik toevallig wat reviews gelezen en mensen waren er niet over te spreken , slechte verbinding, slecht online te krijgen , etc etc
En heb ondertussen van oregon mn buik wel vol dus heb ze vriendelijk bedankt voor de hulp waar ik helaas niks mee opschoot.

Dus , ik dacht laat het even weten , misschien makkelijk voor iemand die ooit zo een rammelaar heeft aangeschaft en problemen van soortgelijke mate ervaart .


Hier heb ik wat foto's voor de geïnteresseerde

[img sieze=450]https://lh5.googleusercontent.com/-75bvjO9ZsIs/Ul6oh9DMeiI/AAAAAAAADrQ/vsVHgMg_Q4s/w633-h844-no/20131015_172651.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh6.googleusercontent.com/-nfIZr98hFpM/Ul6o9N0DxfI/AAAAAAAADsA/g1TSGcqa4U0/w1125-h844-no/20131015_173400.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh3.googleusercontent.com/-rZDrbt6RMy4/Ul6pBzznaRI/AAAAAAAADsI/c-vllU66iJ8/w1125-h844-no/20131015_173405.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh6.googleusercontent.com/-El3CjIQ0rKU/Ul6pPJuXVmI/AAAAAAAADsg/aQljmJOgwYo/w1125-h844-no/20131015_173431.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh6.googleusercontent.com/--vCh92XD5q8/Ul6pZMuPZeI/AAAAAAAADsw/kVipwLhTRac/w1125-h844-no/20131015_173651.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh5.googleusercontent.com/-ba8-okYsdME/Ul6pnqXwB-I/AAAAAAAADtI/T_GK-m8QwFk/w1125-h844-no/20131015_174135.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh4.googleusercontent.com/-DxYMjt11xn4/Ul6pxTLmQQI/AAAAAAAADtY/aQjjax5r4z4/w1125-h844-no/20131015_174253.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh6.googleusercontent.com/-K_4JXiOafiU/Ul6qGo1jVzI/AAAAAAAADt4/iZbXXsKRjSM/w1125-h844-no/20131015_174736.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh4.googleusercontent.com/-OrL0sopgO74/Ul6qQ3dQW4I/AAAAAAAADuI/fluXP2RAgiM/w1125-h844-no/20131015_182603.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh4.googleusercontent.com/-bQo5wMnmPcI/Ul6qWc88wlI/AAAAAAAADuQ/mS0JPPzR8ds/w1125-h844-no/20131015_183422.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh3.googleusercontent.com/-JjCRvVPztjs/Ul6qcoomBGI/AAAAAAAADuY/TxSSRisfMBA/w1125-h844-no/20131015_201028.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh5.googleusercontent.com/-FAeEqkDW0S0/Ul6qoPr-emI/AAAAAAAADuo/1QK39ut89Ls/w1125-h844-no/20131015_201602.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh6.googleusercontent.com/-Nv2w9wzzxb8/Ul6qz38cAOI/AAAAAAAADu4/nwKjV9UMiSw/w1125-h844-no/20131015_201633.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh3.googleusercontent.com/-N80x_6QP_1Y/Ul6q-gi0E3I/AAAAAAAADvI/QEzHtK-x0RE/w1125-h844-no/20131015_205851.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh5.googleusercontent.com/-2zuOn9hRi90/Ul6rEZ51qQI/AAAAAAAADvQ/0YMpiTh0T9E/w1125-h844-no/20131015_210346.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh6.googleusercontent.com/-MTPlAEbuPx4/Ul6rXiNXlqI/AAAAAAAADvw/m1O3OZgHXXw/w1125-h844-no/20131015_212518.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh6.googleusercontent.com/-uN0SZuuyoXw/Ul6rhrETCNI/AAAAAAAADwA/tNidMu92BpU/w1125-h844-no/20131015_212611.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh5.googleusercontent.com/-F2AtBVGF0PI/Ul6rtcsbM6I/AAAAAAAADwQ/6kuAZ7MhodM/w1125-h844-no/20131016_152601.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh4.googleusercontent.com/-9beDWeNy8rw/Ul6rzI33w_I/AAAAAAAADwg/zlr2vLY1GKg/w1125-h844-no/20131016_152607.jpg[/img]

[img sieze=450]https://lh4.googleusercontent.com/-70vc-k-4R9Q/Ul6roOdf81I/AAAAAAAADwI/UeREXxnBkuk/w1125-h844-no/20131016_111652.jpg[/img]

http://weer.19division.nl/index.php
Door vincenttor
#60798
Zo daar zijn we weer.
We zijn 3 maanden en 3 weken verder , maar de windmeter gaf nog steeds veel problemen met verbinding disconnects etc.

Ook met een RFXcom met een externe antenne leek het niet echt lekker te gaan maar de temp/regen meter doen het prima.

Afgelopen week vond ik dat de cupjes van de windmeter niet echt lekker rond gingen en af en toe leken ze stil te staan.
Zojuist de mast in geklommen en ja hoor, cupjes staan vast, en de reden is dat het lager eruit is gelopen.

Vind dit vreemd dat na nog geen half jaar buiten te hebben gehangen dit stuk rommel het al begeven heeft.
Nu mag ik zelf een ander lager aanschaffen of maken op de freesmachine.

Jammerrrr
Door ws vreewijk
#60799
Hi Vincenttor,

Dat is een treurige ervaring,voor dit merk zou dat echt niet mogen,helaas dus toch.
Je antenne experimenten vind ik top ,een klein ding waar je misschien niet aan hebt gedacht is dat de windmeter misschien niet helemaal goed op frequentie staat,de enige manier om dat eens te checken is aan een frequentie meter hangen mischien staatie net iets er naast.Het blijft massa productie natuurlijk.

Voor de gemiddelde weeramateur zal dat niet zijn weggelegd .... maar ik zag wat antennes op je dak staan dus dacht dat je met die materie wel bekend zou zijn.


Mvr gr Chris
Door vincenttor
#60949
Hallo Chris,

Ik zou daar inderdaad eens naar kunnen kijken welke frequentie hij echt uitzend.
Enige is dat mijn kennis niet toereikend is stel hij zit op een verkeerde frequentie om dit dan aan te gaan passen.

En deze post is eigenlijk ook om mensen te waarschuwen dat ze weten wat ze kunnen kopen, het geen wat wel frappant is dat veel mensen goede ervaring met het weer station hebben en hier lijkt het wel 9 van de 10 keer helaas niet plug & play te zijn.

Ben nu bezig om een bedraad weerstation te maken i.c.m. een arduino en hulp van mensen via internet aangezien ik behalve CTRL+C en CTRL+V niks weet van code/scripts schrijven.

Heb de windsnelheid sensor ondertussen gerepareerd, even een stukje nylon gebruikt om er een soort van glij lager van te draaien in de hoop dat deze het iets langer uithoud en zo niet dan zoek in ondertussen een vervangend soort.

[img]https://dl.dropboxusercontent.com/u/104712577/nog%20sorteren/20140213_110719.jpg[/img]

[img]https://dl.dropboxusercontent.com/u/104712577/nog%20sorteren/20140213_110723.jpg[/img]

[img]https://dl.dropboxusercontent.com/u/104712577/nog%20sorteren/20140213_110803.jpg[/img]

[img]https://dl.dropboxusercontent.com/u/104712577/nog%20sorteren/20140213_111118.jpg[/img]

[img]https://dl.dropboxusercontent.com/u/104712577/nog%20sorteren/20140213_120222.jpg[/img]

[img]https://dl.dropboxusercontent.com/u/104712577/nog%20sorteren/20140213_121229.jpg[/img]

[img]https://dl.dropboxusercontent.com/u/104712577/nog%20sorteren/20140213_121332.jpg[/img]

[img]https://dl.dropboxusercontent.com/u/104712577/nog%20sorteren/20140213_121712.jpg[/img]

[img]https://dl.dropboxusercontent.com/u/104712577/nog%20sorteren/20140213_122008.jpg[/img]

Hij draait in ieder geval weer lekker rond.