Ben je op zoek naar een (2e hands) weerstation of heb je juist iets in de aanbieding? Gebruik dan dit forum...
Door pvos002
#63045
Beste weerspecialisten,

Ik nieuw op dit forum, ik heb bij Dick vaan weerstationkopen.nl inmiddels een Davis VP2 besteld omdat ik de problemen met mijn LaCrosse zat was. Nu wil ik hem natuurlijk graag koppelen aan het internet.
Wie-o-wie heeft er een 6555IP datalogger te koop?

Hoor het graag.

Groet,
Peter
Door pvos002
#63048
Ha John,

Dit zodat ik via ethernet de console rechtsreeks aan mijn LAN en ook direct aan internet kan koppelen. Ik heb er niet zoveel trek in om een PC permanent te laten draaien voor een FTP upload.
Door osjohn
#63050
Aan die datalogger zal je moeilijk tweedehands aankomen, ik heb er ook een op de website staan maar het geeft geen meerwaarde voor een webpagina.

Groeten John van Os, en succes met het zoeken.
Door osjohn
#63052
Weatherlink via FTP de computer, IP instellingen via weatherlink computer en daarna
rechtstreeks via een lankabel in je modem.

Maar ik heb ook drie dataloggers en drie 6316EU Weatherenvoy's.

Groeten John
Door JozBaz
#63056
Laat me weten als je ze ergens aantrekkelijk geprijsd vindt... :)

Ik gebruik nog een seriële datalogger (nog van mijn eerste Davis VP van 13 jaar geleden) en zou ook graag overgaan op IP. Belangrijkste reden voor mij zou zijn dat de Console dan niet meer direct naast de computer hoeft te staan. Maar om daar nou €260 voor neer te tellen wordt me een beetje te gortig.

Een aardig overzicht van IP versus USB/serieel is overigen hier te vinden (Engels): http://wiki.trixology.com/index.php/A_comparison_of_the_Davis_USB_and_IP_data_loggers_for_the_Vantage-2/Vue_line_of_weather_stations

M.vr.gr.

Jos