Ben je nieuw hier op het forum? Dan stellen we het op prijs als je jezelf even wilt voorstellen...
#72847
Hallo allemaal,

Ik ben Wouter Raaphorst. Mijn vrouw en ik hebben een Chateau in Frankrijk, wat we een hele Nederlandse naam gegeven hebben:"Chateau De Nieuwe Horst". Het chateau ligt nabij Langres, ongeveer halverwege Frankrijk, in een fraai bos. We hebben het plan om daar over 5 jaar een B&B in te vestigen (jawel, een soort van vertraagde "ik vertrek"). Tegen die tijd hebben we de pensioenleeftijd wel bereikt. In de tussentijd leven en werken we gewoon in Nederland, Haarlem, hier geld verdienen en daar uitgeven, want er moet nog wel wat gebeuren voordat achterstallig onderhoud is ingelopen en de B&B kamers gereed zijn. Dat doen we samen met vrienden, buren, collega's, familie en andere enthousiastelingen die het leuk vinden om gezellig langs te komen en het niet erg vinden om hun handen uit de mouwen te steken. Daar maken we een gezellig feestje van, iedere keer weer.

Regelmatig (weekeinden en de zomervakantie) zijn we wel in Frankrijk, maar dus vaak ook niet. Sinds kort hebben we de wifi operationeel en ik zou het leuk vinden om de weersomstandigheden rondom ons chateau te kunnen volgen. Ik wil me daarom graag orienteren op een wifi-weerstation, dat aldaar geinstalleerd, de info kan geven. Daarbij ben ik geinteresseerd in duurzaamheid. Het liefst wil ik iets installeren dat de komende 10 jaar meegaat zonder noemenswaardig onderhoud....

Meer weten over het chateau en de ontwikkelingen? we sturen zo nu en dan enthousiaste nieuwsbrieven.
https://mailchi.mp/8a7422563271/chateaudenieuwehorst

Groeten, Wouter Raaphorst
Gebruikersavatar
Door Jozbaz
#72858
+1 voor de Davis Vantage Pro 2 (Wireless).

Ik gebruik al 20 jaar Davis en ben nu aan mijn tweede set (vorige was VP1). Heel solide en betrouwbaar. Af en toe een keer schoonmaken en (gezien het bos) blaadjes uit de regenmeter verwijderen - maar dat is het wel zo een beetje.

Zelf gebruik ik als software WeatherCat voor macOS (op een oude Mac Mini). Werkt prima en betrouwbaar, maar als ik opnieuw moest beginnen zou ik zeker ook een Meteobridge Nano overwegen.

Jos
Gebruikersavatar
Door T.J.
#72875
Ik ben het met heersje eens.

De Davis VP2 betrouwbaar en de Nano is ideaal.
Gewoon in de console, geen draden boel.
Ook niet onbelangrijk is het op afstand kunnen beheren van de Nano SD via internet.
Tevens is de betrouwbare verbinding tussen de Nano en router een pluspunt.
Verbinding wordt automatisch hersteld als deze is verbroken.
Een SD kaart met grotere opslagcapaciteit is nu betaalbaarder geworden.
Mocht data opslag lokaal niet gewenst dan kan er ook een gewone Nano zonder SD kaart gebruikt worden.
Ook een webcam kan via de nano worden gebruikt.
Ook de oplaadmogelijkheden naar de diverse weersites is ingebouwd en natuurlijk de fraaie template van Weather 34.

Alvast veel weerplezier gewenst!