De invloed van weer op sportweddenschappen

Het weer kan de uitkomst van sportevenementen meer beïnvloeden dan welke speler dan ook, of welk thuisvoordeel dan ook, of zelfs een spelplan dat is opgesteld door de meest briljante coach. Professionele sportteams begrijpen de impact van het weer. De meeste hebben dan ook meteorologen in dienst om hen op de hoogte te houden van de klimaatomstandigheden voor elke stad die ze bezoeken. Het kennen van de weersomstandigheden is bovendien een must als je sportweddenschappen plaatst op iDin casinos, waarover je hieronder kunt lezen.

Voetbal
Misschien wel de meest voorkomende slechte weersomstandigheden bij voetbal, regen kan ervoor zorgen dat de bal sneller over het veld beweegt, perfect voor teams die de bal graag willen passen. Als de regen te hevig wordt, zal een veld echter drassig worden, waardoor de bal aanzienlijk wordt vertraagd en het passerende spel wordt verstoord. Daarom is het van vitaal belang om niet alleen te controleren of het zal regenen, maar ook hoeveel er waarschijnlijk zal vallen. De gladde omstandigheden kunnen ook een grote impact hebben op het wedden op veel goals. Prikkelende regen heeft niet alleen invloed op de grip van een keeper, maar vermindert ook zijn zichtbaarheid bij afstandsschoten.

Honkbal
Van alle belangrijke sporten kunnen honkbalweddenschappen het meest worden beïnvloed door het weer. Temperatuur, neerslag en wind spelen allemaal een rol bij het spelen van een honkbalwedstrijd. De bal reist verder bij warm weer, omdat het honkbal meer ‘elastisch’ wordt en meer decomprimeert wanneer het de knuppel raakt dan bij koud weer. Alle spelers geven de voorkeur aan warmer weer. Hoe kouder het wordt, hoe strakker sommige spelers worden. Los blijven is van cruciaal belang voor balspelers. Neerslag, meestal regen, kan grote schade aanrichten aan een honkbalwedstrijd. De nauwkeurigheid van werpers kan snel de deur uitgaan als het vastpakken van de honkbal een uitdaging wordt. 

Tennis
Als het om tennis gaat, leiden langdurige periodes van hevige regen tot vertragingen, uitstel en onderbrekingen. Deze kunnen een broodnodige pauze bieden voor verliezende spelers midden in een wedstrijd, of een spel voldoende vertragen om het momentum van de winnaar negatief te beïnvloeden. Op Wimbledon kan dit leiden tot het sluiten van het dak, wat op zijn beurt de stuitering van de bal beïnvloedt en indoor-specialisten ten goede komt. Wind kan de manier waarop de bal beweegt enorm veranderen, wat een voordeel geeft aan verdedigers van de basislijn, maar niet zozeer voor spelers die graag veel lopen. 

American Football
Regen kan ervoor zorgen dat de beste teams ten onder gaan, en het ziet er soms dwaas uit om het te doen. Een speler in de verdediging grijpen, trappen, gooien, vangen, rennen en bedekken kan een hele uitdaging worden. Sneeuw kan ook dezelfde effecten hebben, om nog maar te zwijgen van het belemmeren van de algehele nauwkeurigheid, zichtbaarheid en het gevoel van contact met de bal of een andere speler. Wind is misschien wel de belangrijkste weersomstandigheden die van invloed zijn op het spel, maar biedt een dramatisch voordeel voor haastige teams. Teams die liever passen spelen, zullen winderige omstandigheden bijzonder uitdagend vinden.