De voordelen van all season banden tijdens de winter

Waar de meeste mensen tot enkele jaren geleden twee keer per jaar genoodzaakt waren om hun banden te vervangen, zien we dat er nu steeds meer mensen kiezen voor ‘All Season’ banden. Dit heeft natuurlijk niet alleen praktisch gezien enorme voordelen, maar ook kostentechnisch. Helemaal wanneer je zelf niet handig bent en je dit moet laten doen door een garage, kan het je al snel enkele tientjes per keer kosten. Daarbij komt ook dat je je oude banden moet opslaan, waardoor je per saldo veel duurder uit bent. Met de komst van de All season banden is dit voorgoed verleden tijd. Uiteraard zijn er een aantal uitzonderingen, maar wanneer je voornamelijk in Nederland rijdt, kun je met deze banden onder je auto prima uit de voeten. Welke voordelen het allemaal heeft, vertellen we je graag in dit artikel

Altijd goede grip
In Nederland kan het ook tijdens het voorjaar of zelfs de zomer nog wel eens beginnen te regenen. Helemaal wanneer het een aantal dagen droog is geweest, kan dit ervoor zorgen dat het gek genoeg toch glad is op de weg. Op het moment dat je dan all season banden onder auto hebt zitten, heb je ook tijdens de periode van het jaar goede grip. Iets wat iemand met zomerbanden dan natuurlijk in veel mindere mate heeft. Door te kiezen voor dit type banden, hoef je je dus nooit meer zorgen te maken over je grip. Uiteraard kan het zijn dat de weersomstandigheden in de wintermaanden dusdanig zijn dat ook een set goede winterbanden weinig tot geen soelaas biedt. Los van het feit dat je dan met een bedrijfsautoverzekering verzekerd bent tegen schade, is het dan prettiger om de auto gewoon te laten staan.

Geen opslag nodig
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een set banden op te kunnen slaan. Stel dat je op een flat woont, dan heb je alle ruimte die je tot je beschikking het, misschien wel heel hard nodig om je normale spullen te kunnen opslaan. Wanneer je dan een set banden bij de garage moet laten staan gedurende de helft van het jaar, dan kan je dit zomaar een paar tientjes kosten. Geld wat je natuurlijk liever voor andere dingen gebruikt. Door te kiezen voor één type band, hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. De enige band die je dan moet opslaan dat is je reserveband, maar deze kun je natuurlijk gewoon in de kofferbak neerleggen, in de daarvoor vaak speciaal ingerichte ruimte.

Voordeliger
Voordeliger, daar worden wij Nederlanders natuurlijk vrolijk van. Dit is daarom dus ook nu net waarom het hebben van maar één type band zo handig is. Je hoeft namelijk geen 8, maar slechts 4 banden aan te schaffen. Deze all season banden mogen dan in aanschaf misschien wel iets duurder zijn, maar dat komt nog lang niet in de buurt van de kosten van een set zomer en een set winterbanden. Dit geld wat je hiermee bespaart, kun je vervolgens gebruiken om je auto bij Alpina te verzekeren, zodat je direct bespaard op je maandelijkse kosten.