De zomer komt eraan, zo houd jij de warmte buiten!

De lente is inmiddels aangebroken en de zon begint al steeds meer door te breken. Het zal dus niet heel lang meer duren voordat we weer allemaal klagen over dat het veel te warm is. De ventilatoren zijn dan overal uitverkocht omdat we het koeler willen krijgen in huis. Het is een stuk beter om dit te voorkomen, wat je natuurlijk kunt doen door de warmte juist buiten te houden. Hierdoor zul je je huis zo koel mogelijk houden tijdens de warme dagen. Hierdoor zal het in huis een stuk comfortabeler zijn en zul je het ook niet zo extreem warm hebben als je gaat slapen. De onderstaande tips kun je hiervoor gebruiken. 

Koop zonwering
Je moet proberen om de zon je huis niet te veel te laten verwarmen. Ook moet de warme lucht je woning niet binnendringen. Daarom moet je de ramen en deuren gesloten houden tijdens de hete uurtjes, terwijl je ook je zonwering naar beneden kunt doen. Zo zul je de zonnestralen kunnen stoppen, wat mogelijk is met houten jaloezieën op maat. Daarnaast zou je ook gebruik kunnen maken van rolluiken, wat echt ideaal is om je ramen af te schermen voor zonnestralen. Ze zullen als ze dicht zijn echt voor totale verduistering, dus jij kunt lekker slapen. Shutters zijn daarnaast tevens een optie, net zoals screens. Ook kun je nog kiezen voor zonneschermen, wat natuurlijk aan de buitenkant van je woning geplaatst wordt. 

Lucht je huis
Over het algemeen is het in de ochtend koel, net zoals in de avond. Dit zijn dan ook ideale tijdstippen om je ramen tegen elkaar open te zetten. Hierdoor zorg je ervoor dat de koelte lekker door je woning kan trekken. Naast je ramen is het ook verstandig om in de ochtend en avond alle deuren van je huis te openen, zet er wel iets voor zodat het niet ineens dicht kan klappen. Natuurlijk zal dit wel één groot nadeel hebben, het geeft de insecten namelijk vrij spel om je woning te betreden. Gelukkig kun je dit voorkomen door horren op te hangen, zo kun je het ongedierte alsnog buiten houden. 

Vermijd apparaten die voor warmte zorgen
In je woning zullen verschillende apparaten staan die veel hitte produceren als ze aanstaan. Dit apparatuur kan daadwerkelijk de temperatuur in je huis doen stijgen, waarbij je onder meer aan computers en televisies kunt denken. Ook een oven kan de temperatuur in huis verhogen. Het is dan ook verstandig om zo min mogelijk apparaten op hetzelfde moment aan te zetten, dit moet je simpelweg beperken tot een minimum. Het is bijvoorbeeld beter om buiten de BBQ aan te steken dan het koken van eten op het gasfornuis, want dit zal ook voor meer warmte zorgen in je woning. Dat is toch een goed excuus om te gaan barbecueën in de zomer? 

Houd je woning koel
Het is natuurlijk van belang dat je de warmte zoveel mogelijk uit je huis probeert te houden. Met behulp van goede zonwering zal dit mogelijk zijn, net zoals het sluiten van alle deuren en ramen tijdens de warmste uurtjes. Nadat je dit gedaan hebt zal het ook zaak zijn om te zorgen voor verkoeling in huis. Je kunt hierbij onder andere gebruik maken van een airco. Helaas heeft dit hulpmiddel wel een groot nadeel, het vreet namelijk heel veel energie. Daarnaast zou je ook gebruik kunnen maken van ventilatoren of een air-cooler. Door goede zonwering te combineren met een ideale koeler zul je echt een gouden mix creëren, waardoor je ook in de zomer kunt genieten van een koel en comfortabel huis.