Dit zijn de beste weerbericht-apps

Ondertussen maken we van ontzettend veel apparaten gebruik en kan je op meer en meer devices weerberichten ontvangen. Inmiddels heeft natuurlijk zo goed als iedereen een mobiele telefoon, maar  door de technologische ontwikkelingen zie je meer en meer apparaten op de markt komen die met apps of widgets werken.  Zo zagen we slimme horloges, pagers, brillen met applicaties voor weerberichten. Deze apps vertellen je hoe het weer gaat worden in de komende uren en/of dagen of de huidige condities. In dit artikel vind je drie van de beste weerbericht-apps van dit moment. 

KNMI
De KNMI is natuurlijk enorm belangrijk op het gebied van weer in ons land. Het heeft daarom ook een app gecreëerd en ontwikkeld die we kunnen gebruiken. Deze applicatie voor op je smartphone is met name goed als het gaat om het voorspellen van het weer. Qua bediening en vormgeving loopt het dan juist weer wat achter op de concurrentie. Een ander pluspunt van de app van de KNMI is dat er geen advertenties in te vinden zijn, wat veel mensen anders wel echt ontzettend irritant vinden. In deze applicatie kun je voor de komende anderhalve dag de voorspelling per uur vinden. Ook kun je kijken naar het neerslag per uur, alleen zal dit aangegeven worden in procenten in plaats van millimeters. Dit is in principe toch wel een klein nadeel van de KNMI app

Weer & Radar
Als je op zoek bent naar een weer-app van het hoogste niveau dan hoef je eigenlijk niet verder te kijken dan Weer & Radar. Deze applicatie komt oorspronkelijk uit Duitsland en heeft daar de naam WetterApp, maar door het succes is het hernoemd naar Weer & Radar. Ook is de applicatie inmiddels te gebruiken in het Nederlands. Je kunt via de app Weer & Radar de weersverwachting per uur zien voor vandaag en morgen. Daarnaast kun je in dit programma voor op je smartphone het weer voor de komende 14 dagen bekijken. Hierbij zie je het weer per dagdeel. Het is bovendien mogelijk om via Weer & Radar waarschuwingen te krijgen, al moet je hiervoor wel notificaties inschakelen. 

Buienradar
Buienradar is op het gebied van weersvoorspellingen natuurlijk ook een grote naam in ons land. Sterker nog, als Nederlanders alleen maar regen horen of zien zullen we direct Buienradar erbij pakken om te checken hoe lang de bui blijft hangen. Daarvoor is de app van Buienradar natuurlijk hartstikke handig. Bij het openen van deze applicatie zul je direct de radar te zien krijgen, maar helaas komen advertenties ook in beeld. De radar kun je trouwens wel aanpassen naar eigen wens. Zo kun je beelden van regen, onweer, zon, temperatuur, muggen, et cetera toevoegen. Dit is helemaal gratis, wat natuurlijk een groot voordeel is. Een ander pluspunt van de Buienradar app is dat je de verwachting van de komende 14 dagen te zien krijgt per uur.