Even snel het weer checken? Dit zijn de beste apps

Het is hartje zomer: tijd om er lekker op uit te gaan! Maar zelfs in de warmste periode van het jaar heb je natuurlijk altijd kans op een buitje. Je wilt wel zeker weten dat je het droog houdt als je een fietsmarathon of lange strandwandeling hebt gepland. Met deze drie handige weerapps ga je goed voorbereid op pad!

Buienradar
Buienradar, we kennen hem bijna allemaal wel. Je kunt van uur tot uur zien of er regen op komst is en hoeveel millimeter er gaat vallen. En wil je weten hoe het weer er de komende zeven of veertien dagen uitziet? Dan kan dat ook.

Verder zie je of er wind staat en of je windstoten kunt verwachten. Handig, voor als je een dagje strand wilt inplannen. De app heeft ook een fileradar die aangeeft of er files staan en een pollenradar en bbq- en muggenradar.

De app is in principe gratis: je moet je dan alleen niet storen aan reclames. Wil je dit liever niet? Dan kun je ook de betaalde versie installeren voor € 1,75 per jaar. Buienradar is te downloaden voor Android en iOS.

Weeronline
Heb je een barbecue gepland staan en wil je weten wat voor weer het wordt? Dan is de app Weeronline superhandig. De app geeft je namelijk een cijfer om aan te geven of het weer geschikt is voor een bepaalde activiteit. Met een weercijfer 8 kun je bijvoorbeeld gaan barbecuen, wandelen of fietsen. Met een weercijfer van 6 of lager is het beter om binnen activiteiten te plannen.

Weeronline ziet er mooi uit, is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Bovenaan in de app staat een kort overzicht van het weer. Wil je het weer voor de komende twee dagen checken? Dan kun je over een periode van 48 uur de weersverwachting per uur bekijken. Je krijgt de weersverwachting zelfs tot twee weken vooruit per dagdeel te zien. De app heeft ook een buienradar en waarschuwt je wanneer er (lichte) regen op komst is.

Je hebt keuze uit een gratis en een betaalde versie. De betaalde versie kost € 3,49 per jaar en biedt extra functies, zoals het naar eigen wens inrichten van je beginscherm. Je vindt de app in de Google Play Store en in de App Store.

Weer & Radar
Weer & Radar is een zeer uitgebreide app met veel functies. Je kunt de weersverwachting per uur bekijken en op een bepaald uur klikken voor extra informatie over het weer. De app geeft informatie over de luchtdruk, wanneer en hoe lang er regen valt, vochtigheid en windkracht. Ook is er zowel een zevendaagse als een veertiendaagse weersvoorspelling.

De app heeft zowel een gratis als een betaalde versie. Wil je geen reclame? Ga dan voor de betaalde versie. Je kunt de app downloaden voor Android en iOS.

Voorkom onverwachte kosten
Al deze weerapps zijn gratis te gebruiken. Wel heb je er natuurlijk een internetbundel voor nodig. Check daarom vooraf je buitenlandbundel als je buiten Nederland op vakantie gaat, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.