Het belang van een goed geïsoleerd huis tijdens de winter

Waar een goed geïsoleerd tijdens de warme zomermaanden te warmte buiten houdt, is het tijdens de winter de bedoeling dat het de kou buiten houdt. Een goed geïsoleerd huis is daarom van essentieel belang om ervoor te zorgen dat jij je kachel een paar graden lager kunt zetten. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar het scheelt je ook aanzienlijk in je portemonnee. Toch zien we met enige regelmaat, dat huizen niet goed zijn geïsoleerd. Een gemiste kans, want niet alleen zorgt het voor een beter energielabel, maar ook voor een lagere energierekening aan het eind van het jaar. Om je een eind op weg te helpen, zijn dit de 3 belangrijkste punten om te isoleren.  

De vloer
Het is niet bij iedereen mogelijk, maar wanneer jij een kruipruimte hebt is het zeker aan te raden je vloer van onderaf te isoleren. Er trekt namelijk zonder dat je het direct door hebt ontzettend veel kou vanuit de vloer je huis in. Ontzettend zonde, want zonder dat je het merkt gaat een groot deel van de warmte verloren. Wanneer je een vloerverwarming hebt, dan zal het een stuk meer kracht en dus ook gas kosten om het water ten eerste op te warmen en vervolgens op temperatuur te houden. Het isoleren is dus geen overbodige luxe. Wanneer je met je vloer aan de slag gaat, kun je ook net zo goed de stukadoor Amsterdam even bellen, dan kun je het geheel in één keer aanpakken.

De muren
Wat we vaak zien, is dat er wanneer een huis wordt geïsoleerd als eerste wordt gekozen voor de muren. Toch zien we dat er vaak binnenshuis alles aan wordt gedaan om het comfort zo optimaal mogelijk te maken, door het laten aansmeren van de wanden door stukadoors, zien we dat er bij het isoleren van het huis vaak wordt gelet op de centen. Waar we binnenshuis direct iets terug zien, is dit bij het isoleren natuurlijk niet het geval. Dit ga je pas op lange termijn merken, want je verbruik en dus energierekening zal een stuk lager zijn. Doorgaans kost het circa 5 jaar voordat je de investering er weer uit hebt. Wanneer je de muur laat isoleren, dan wordt er vaak van buiten of binnen een bepaalde substantie ingespoten, die ervoor zorgt dat de kou het huis niet uit kan en de warmte er niet in.

Het dak
Naast de vloer en de muren, is ook het isoleren van het dak een perfecte manier om te zorgen voor een goed geïsoleerd huis. De oppervlakte van het dak, is namelijk dusdanig dat dit de perfecte manier is om eenvoudig en snel winst te behalen als het gaat om de isolatie van je huis. Vaak zien we bij een nieuwbouw huis, dat het dak al is geïsoleerd net als de afwerking met dunpleister nieuwbouw op de wanden van de zolder. Zo is de zolder in principe klaar om gebruikt te worden als bijvoorbeeld slaapkamer of speelkamer voor de kinderen