Het hele jaar door heerlijk weer in Mallorca

Ben je een vakantie naar het prachtige Mallorca aan het plannen? Het is niet alleen belangrijk dat een vakantieland een mooi landschap heeft en dat er genoeg te doen te is. Het weer is namelijk ook erg belangrijk. Alles is namelijk leuker met een lekker warm zonnetje. Maar wat is het weer op Mallorca eigenlijk? We leggen je het graag uit!

Boek nu een onvergetelijke vakantie naar het Spaanse eiland
Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en het ligt in de Middellandse Zee. Het Spaanse eiland Mallorca is de perfecte locatie voor een onvergetelijke vakantie. Denk aan turquoise water, hagelwitte stranden en zomerse temperaturen. Wil je meer weten over Mallorca? Kijk dan op www.opnaarmallorca.nl en plan nu een geweldige vakantie naar het eiland.

De perfecte locatie voor een zomervakantie
Mallorca is de perfecte keuze voor een zomervakantie. Het weer op Mallorca blijft het hele jaar door warm. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot 40 ºC, hoewel de gemiddelden rond de 30 ºC liggen. De zonuren op Mallorca bereiken de dagelijks de dubbele cijfers in de zomer. Daarnaast is de temperatuur van de zee midden 20 ºC, wat betekent dat je heerlijk kunt zwemmen in de zee. Er zijn nauwelijks regenachtige dagen op het eiland. Het is het ideale klimaat voor een heerlijke zomervakantie. Je hoeft enkel wat zomerse kleding in je koffer te pakken. Laat je paraplu lekker thuis, maar vergeet zeker je zonnebrand niet!

Mediterraans klimaat
Mallorca heeft een mediterraans klimaat met hete zonnige zomers en milde winters. Het Tramuntana-gebergte dat de westkust van Mallorca vormt, heeft een grote invloed op het weer. De bergen beschermen het grootste deel van het eiland tegen het ergste winterweer. Dit betekent ook dat veel van de westelijke steden en dorpen aan deze kant van het eiland ook meer regen hebben dan het binnenland en de oostelijke delen van Mallorca. Het betekent ook dat de westkust iets bewolkter is dan de rest van Mallorca.

Tips voor je verblijf op Mallorca

Boek nu een geweldige vakantie naar Mallorca! Hierbij een aantal tips voor het eiland:

●     Wandel door de oude binnenstad van Palma

De binnenstad, met name Casco Antiguo en zijn smalle straatjes, vormen het hart van Palma de Mallorca. Dit gebied is een van de grootste bewaard gebleven middeleeuwse steden in de Middellandse Zee. De beste manier om de oude stad te zien, is door een rondleiding te volgen van een gids die je alles vertelt over de prachtige stad.

●     Bezoek Fundació Pilar i Joan Miró op Mallorca

Ondanks dat hij in 1893 in Catalonië werd geboren, beschouwde Joan Miró zichzelf als een Mallorcaan en verhuisde hij hier op latere leeftijd heen om zijn studio te vestigen. De wereldberoemde schilder, beeldhouwer en keramist wenste dat het gebouw na zijn dood in 1983 zou worden omgevormd tot een ‘plek waar mensen leven, creëren en praten’. De plek is nu een prachtig museum met wisselende tentoonstellingen. Er is ook een galerij en een beeldentuin met een prachtig uitzicht over de stad.

●     Bezoek de prachtige kathedraal van Palma

Het majestueuze middelpunt van zandsteen van Palma, La Seu, is het iconische symbool van de stad en domineert de waterkant. Het majestueuze gebouw van zandsteen en zijn hoge torenspitsen bevatten maar liefst 83 ramen. Bezoek deze kathedraal en geniet van het de prachtige architectuur en een mooi uitzicht.