Hevige regen of droge zomers? Kunstgras!

In Nederland kunnen de weersomstandigheden snel veranderen. De laatste decennia worden er zowel in de zomer als winter voortdurend weerrecords verbroken, wat aangeeft dat ons klimaat grilliger wordt. Voor mensen die een eigen gazon hebben, kan het onvoorspelbare weer nare consequenties hebben. Een tropisch hete zomer tast het gazon aan, verkleurt het gras en veroorzaakt kale en bruine plekken op je gazon. Tegelijk kan veel regen (het hele jaar door) en vorst in het najaar en voorjaar ook een aanslag plegen op je grasmat. De oplossing? Kunstgras! Kunstgras heeft diverse voordelen te bieden boven gewone grasmatten, zeker als het aankomt op weersbestendigheid.

Is het bovengemiddeld hete zomer? Geen zorgen met kunstgras!

De laatste jaren hebben we in Nederland geregeld te maken gekregen met tropisch hete zomers. Temperaturen in de zomer van boven de 30 graden lijken steeds vaker eerder regel dan uitzondering te zijn. Als je op dit soort dagen kunstgras op je gazon hebt liggen, mag je jezelf gelukkig prijzen. Kunstgras is namelijk prima bestand tegen hete zomers: kunstgrasmatten verdorren niet, hoeven daarbij ook niet besproeid te worden en ook bemesting is niet nodig als je kunstgras in je tuin hebt liggen. Dus ook na een bloedhete zomer ligt jouw kunstgras er nog net zo fraai bij als voor die tijd! Kunstgras kopen is dus geen gek idee.

Veel regen of vorst? Ook dan biedt een kunstgrasmat uitkomst!

Als de weersomstandigheden de andere kant op gaan en het nat en koud wordt, zit je met een kunstgrasgazon ook helemaal goed. Kunstgras kan niet kapotvriezen namelijk, omdat namaakgras duurzaam en sterk is. Prettig aan een grasmat van kunstgras is veder ook dat bij veel regen het regenwater gemakkelijk door de grasmat weg kan trekken, de grond in. Heb je een tuin met daarin bijvoorbeeld tuintegels, dan is de kans dat je tuin bij heftige regenval blank komt te staan aanzienlijk. Met een kunstgrasmat is dat niet het geval en komt je tuin niet onder water te staan.

Een grasmat met een bijzonder lange levensduur

Naast het feit dat kunstgrasmatten goed tegen extreem weer kunnen, hebben ze nog veel mee voordelen te bieden. Interessant aan kunstgras is de lange levensduur van dit soort grasmatten. Kies je voor een goed en betrouwbaar merk, dan kun je met een kunstgrasmat al snel 20 tot 30 jaar vooruit. Qua onderhoud hoef je daarbij maar weinig te doen. Grasmaaien, bemesting, verticuleren en bijplanten van graszaad: al dit soort activiteiten behoort voortaan tot de verleden tijd. En dat bespaart je natuurlijk een hoop tijd, die je voortaan kunt gebruiken om van je prachtige groene gazon te genieten.

Tuinmeubilair en tuinspeelgoed kan buiten blijven staan

Wat veel gebruikers van kunstgras ook een goot voordeel van namaakgras vinden, is het buiten kunnen laten staan van tuinmeubels en speelgoedtoestellen. Kunstgrasmatten zijn namelijk erg sterk en kunnen het hele jaar door zware gewichten dragen. Je kunt daarom jouw tuintafel met stoelen, de glijbaan van je kids of hun speelhuisje met een gerust hart alle seizoenen op je kunstgazon laten staan!