Hoe kun je jezelf beschermen tegen pollenallergieën in de lente?

Het lenteseizoen is inmiddels alweer afgelopen, maar bloemen kunnen nog steeds in volle bloei staan. Voor sommigen vraagt ​dit om een ​​viering van warm weer en mooie bloemen – voor anderen leidt het alleen maar tot jeukende ogen en een loopneus. 2022 is voor mensen met een pollenallergie helaas een slecht jaar. Wil je graag je allergie bestrijden? Gebruik de volgende manieren! 

Draag een allergiemasker
Allergiemaskers kunnen, wanneer je onderweg bent, een geweldige manier zijn om te voorkomen dat stuifmeel via je neus en mond je lichaam binnendringt. Hoewel verschillende maskers verschillende doelen dienen, helpen allergiemaskers in het algemeen om verontreinigende stoffen en allergenen zoals pollen, schimmels en stof op te vangen terwijl je ademt. In de lente en zomer kan dit zeker handig zijn als je allergisch voor pollen bent. 

Drink kruidenthee
Thee is niet alleen gemakkelijk te kopen en te maken, maar verschillende soorten thee – van pepermunt tot gedroogde gember – kunnen volgens experts specifieke symptomen verlichten die gepaard gaan met pollenallergieën. Verschillende soorten thee helpen verschillende dingen te bestrijden, dus het is belangrijk om erachter te komen welke thee voor jou geschikt is. Pepermunt kan bijvoorbeeld werken als een decongestivum, honingthee kan een jeukende keel helpen verlichten en gedroogde gember heeft ontstekingsremmende eigenschappen. 

Gebruik weer-apps
Een pollengetal is een meting van hoeveel pollen er in de lucht zit en het aantal kan per dag verschillen. Om de buitenlucht op dagen met veel pollen te vermijden of je voor te bereiden op de hoeveelheid pollen, kun je de weer-apps controleren, die hoogstwaarschijnlijk vijfdaagse voorspellingen voor pollenallergie hebben. Bij het gokken op het weer bij http://best-uitbetalende-online-casino.com/ is het ook verstandig om weer-apps te gebruiken. 

Meng appelciderazijn door je water
Hoewel er nog steeds geen duidelijk wetenschappelijk bewijs is dat appelciderazijn een pollenallergie kan helpen voorkomen, wordt het van oudsher gebruikt als een behandeling voor verschillende gezondheidsproblemen. Sommige onderzoeken suggereren dat appelciderazijn ontstekingsremmend kan werken door de bloeddruk te verlagen, wat volgens experts de symptomen van een allergie kan helpen verlichten. De beste manier om het in te nemen is door een eetlepel ervan in een glas water te mengen.

Neem nachtdouches
Stuifmeel blijft vaak niet alleen op kleding hangen, het kan ook op huid en haar blijven hangen. Om te voorkomen dat allergenen van je huid en haar op je bed en kussen terechtkomen, moet je een douche nemen voordat je naar bed gaat. Je zult je niet alleen extra schoon voelen als je gaat slapen, maar je voorkomt ook eventuele extra allergietriggers.   

Gebruik een zoutoplossing
Als je last hebt van een neusallergie voor stuifmeel, zoek dan naar een neusspray met zoutoplossing, die helpt bij het verlichten van sinussen, het vocht in je neus herstelt en stuifmeel uit de neusvoering verwijdert. Je kunt zelfs je eigen zoutoplossing maken door 3 theelepels niet-gejodeerd zout en 1 theelepel bakpoeder te mengen en in een pot te bewaren. Wanneer klaar voor gebruik, meng een theelepel van het mengsel in 8 ons eerder gekookt en afgekoeld water.